El Saló del Manga de Barcelona es van organitzar una sèrie de tallers per a futurs YouTubers, amb eines, consells i l’experiència de famosos youtubers de casa nostra. El seu organitzador, Francesc Xavier Blasco, ens en fa un resum i ens explica els secrets millor guardats dels youtubers que triomfen!

captura-de-pantalla-2016-11-19-a-les-13-23-07

El públic assistent als tallers de youtubers del darrer Saló del Manga. En aquest cas, escoltant la Sara Pecas

Els youtubers no són una raça a part. Són gent molt normal, com tu i com jo, però amb una “xispa” especial per comunicar amb gràcia coses tan diverses com les passes a seguir per obtenir un maquillatge perfecte, una sessió de joc a Minecraft o què li va passar l’altre dia mentre feia cua al mercat. I aquest i no altre és la raó del seu èxit: ser propers, parlar per a nosaltres com ho faríem nosaltres amb els amics ( bé, com “tots nosaltres” segur que no. Aquí hi ha una bretxa generacional evident que genera rebuig a molts, però fem un esforç per recordar-nos a vosaltres mateixos amb “tontera adolescent” i ep! No estàvem pas tant lluny!). I es clar, una plataforma com YouTube que permet el consum dels seus vídeos a discreció.

14925404_10154661048258126_1403496355153391856_n

La YouTuber Marta Botet després de la seva presentació al Saló del Manga

Durant el passat XXII Saló del Manga de Barcelona, FICOMIC va afegir a l’oferta dels seus tallers uns “Tallers de Youtuber” que va permetre a joves i adults tenir ben a prop i fora de la pantalla a molts d’aquests creadors de contingut. Les xerrades van cobrir els passos necessaris per crear vídeos, pujar-los a Internet, gestionar la relació amb les empreses i els seguidors, monetitzar i treure rendiment d’aquesta activitat i conèixer de primera mà el paper que empreses desconegudes pel gran públic com les “Networks” desenvolupen en l’ecosistema youtuber. Per l’escenari del taller van desfilar youtubers de tota mena de temàtiques i nivell de popularitat. Des de primeres espases com ProAndroid, Outconsumer, Folagor, Videópatas o Abi Power a canals més humils en nombre de seguidors però amb gran qualitat com Gamexploitation, FocusingsVlogs, el Canal de Chris o Recomanacions de Llibres, van compartir les seves experiències i ens van deixar un decàleg de consells per a triomfar en aquest univers. Futurs herois dels vídeos a la xarxa, preneu-ne nota!

  • Qualsevol càmera pot fer servei si les condicions són bones.
  • Millor gastar 50€ en il·luminació que 500€ en una càmera.
  • No esperis que les empreses vinguin a buscar-te. Ofereix-te tu mateix a tanta gent com tingui sentit per la temàtica del teu canal per començar a fer promocions.
  • NO editar mai amb SONY VEGA!!
  • La feina no s’acaba al pujar el vídeo. L’has de promocionar de manera intel·ligent usant les xarxes socials que tens al teu abast.
  • Millor pocs vídeos i de qualitat que no pas molts vídeos a la setmana. Dedica temps a l’edició, el grafisme,etc… per tal que el resultat valgui la pena.
  • No tinguis por a experimentar i oferir noves coses al vostre canal. Si sempre imites el que fan altres youtubers més importants, mai tindràs un estil propi ( i segurament ells ja ho fan i més bé que tu!).
  • Sigues natural. A YouTube triomfa ser un mateix.
  • I sobretot: passa-t’ho molt bé fen-t’ho. Les possibilitats d’èxit són escasses i la feina darrera els vídeos és gran. Si no et gaudeixes de tot el procès, no val la pena.

 

 

Francesc Xavier Blasco

%d bloggers like this: