Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

doritos
Ja sabeu que als Estats Units estan en plena campanya d’eleccions a la presidència. I les marques no s’han quedat fora del debat electoral. Doritos ha creat una versió sense color ni gust per demostrar que pots triar votar un candidat o l’altra però no votar no és una opció.
Els Simpson acaben d’emetre el seu episodi número 600. Per celebrar-ho han creat una seqüència en realitat virtual per a Google Cardboard. En aquesta seqüència, titulada Planet of the Couches, veiem a la família en una paròdia del clàssic El Planeta dels Simis, on tots fugen d’una societat dominada… pels sofàs!

Aquesta experiència funciona tant per iOS com per Android. Imperdible i molt divertida!


Els iPhone7 no tenen un connector per als auriculars. Una decisió polèmica! En broma, el canal de YouTube TechRax va publicar un tutorial on explicaven com fer un forat a l’smartphone per trobar un suposat connector secret per als auriculars. La realitat és que l’acció destrossa el telèfon però més de 10 milions de persones van veure el vídeo en una setmana. Si mireu els comentaris veureu com hi ha gent que ho va intentar i, ups! es van carregar el telèfon!

I com que resulta que l’iPhone7 no te connector per auriculars, Apple ha creat els AirPods, uns auriculars inalàmbrics. Però són petits i cars, i la gran preocupació és perdre’ls. Així que M3D, uns especialistes en impressió 3D, han creat els Twisty Earbud Catcher, unes arracades en forma de cistella per guardar els AirPods i no perdre’ls. Aquí us podeu baixar el patró per imprimir-les!

Els gossos no parlen però la convivència fa que l’anem entenent. I si hi hagués algun aparell que ens ajudés a saber com es sent? Un biòleg japonès, Joji Yamaguchi, ha desenvolupat el collar Inupathy. Aquest collar monitoritza el ritme cardíac i canvia de color per mostrar diferents sentiments: alegria, calma, excitació…  Els qui teniu gos direu que ja sabeu si està content o no només mirant-lo, però no us agradaria connectar amb els sentiments del vostre gos?
BMW ha creat una moto elèctrica impressionant:  la BMW Motorrad Vision Next 100. Si sou fans d’Akira, les formes de la moto no us seran estranyes. A més, la forma impedeix que el conductor pugui caure. Per això, a totes les imatges no surten cascs, només unes ulleres que donen informació en realitat augmentada de la carretera i el trajecte. El futur ja és aquí!

Darrerament hem començat a veure com es fa servir la levitació principalment per temes estètics. I és que la imatge és màgica! Però en aquest cas no només tenim un aparell bonic sinó, oh màgia, que carrega el nostre mòbil. Es diu OvRcharge, funciona tant per Apple com per Samsung, HTC i altres smartphones, i aquí t’expliquen com funciona

I més levitació! El dissenyador Richard Clarkson s’ha associat amb Crealev, una empresa especialitzada en levitació, per produir un núvol en miniatura que sura a l’interior de la sala mentre reprodueix la nostra música favorita i s’il·lumina segons el ritme con si a dins hi hagués una tempesta. El disseny, anomenat Making Weather, està format a partir de fibres de polièster que amaguen un altaveu Bluetooth, llums LED, i un imant. Preciós!

2
No hi ha dubtes: Stranger Things és la sèrie de l’any. Un grup de fans ha creat una versió tipus PacMan del Demogorgon perseguint el grup de nens pels carrers de Hawkings i l’ “Upside Down”. Voleu jugar a Stranger Play?

El Banc d’Anglaterra ha creat un nou bitllet de 5 lliures. Però en comptes de ser del típic paper dels bitllets, està fet a partir d’un polímer que el fa indestructible, així que es pot rebregar, remullar i rentar. Però a més li dóna un altre ús: serveix per reproduir discos en vinil.

Cal dir que la qualitat del so és bastant dolenta, així que no llenceu el vostre tocadiscos encara!


Sabem quina és la qualitat de l’aigua que bevem? Ecomo és una ampolla intel·ligent que dóna informació de l’aigua que contè mitjançant una pantalla LED i també ens envia la informació al mòbil. Per testejar la qualitat de l’aigua només cal moure l’ampolla i per filtrar els contaminants només girar-la. L’ampolla elimina la major part de contaminants químics: pesticides, fertilitzants, clor, crom, mercuri, plom i bactèries. Actualment l’ampolla està rebent finançament a Kickstarter.

Un estudi de la revista Nature diu que la contaminació de l’aire mata cada any 3 milions de persones al món. I la qualitat de l’aire a Beijing és especialment dolenta. Per això, l’artista holandès Daan Roosegaarde ha dissenyat l’Smog Free Tower, un gratacels que neteja el fum i la contaminació de l’aire de Beijing. La torre funciona emet ions positius a l’aire, que s’uneixen a les partícules contaminants. Una superfície carregada negativament atreu els ions i les partícules cap a la torre, on es recullen i s’emmagatzemen. La torre emet un aire més net a través de respiradors.

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: