El món de la cultura digital avança molt ràpidament. Un any és prou temps perquè un producte o servei es quedi desfasat i desaparegui del mercat. Per això és indispensable analitzar minut a minut què està passant en el món 2.0. No cal que llegeixis els iconogràfics, nosaltres t’ho expliquem a partir de les dades d’Excelacom i TechSpartan.

 

internet-minute-2016

Un minut a internet: 2016

Actualment, segons les dades del mateix Facebook,
hi ha aproximadament 1,13 bilions d’usuaris actius a la plataforma, el que suposa un augment del 17% any rere any. L’any 2013, cada minut iniciaven sessió 461.805 persones i l’any 2015 van augmentar fins a arribar-ne a ser 600.000 per minut. Actualment, la xifra segueix creixent fins a arribar a 701.389 usuaris per minut.

Marck Zuckerberg descriu positivament el segon quadrimestre del 2016. Sobretot, està content amb els progressos que estan fent amb el vídeo, ja que, segons ell, és el cor de tots els seus serveis.

excelacom-internetminute

Un minut a internet: 2015

Segons dades del últim semestre del 2015, 1,57 bilions de persones es connecten a la xarxa social des del mòbil. Això ha provocat que el nombre d’usuaris mensuals actius augmentessin. Disminueixen els ingressos procedents de pagaments, però la seva activitat econòmica  es basa en la publicitat, que suposa un 84% del seu finançament. Per si teniu curiositat i voleu donar una ullada a les dades oficials de Facebook, aquí teniu les de l’últim quadrimestre.

tech-spartan-60-secondsvine

Vine va néixer el gener del 2013 de la mà de Twitter. Alguns el trobaven estúpid pel contingut que molta gent hi penjava. Tanmateix, a poc a poc, els 6 segons de durada de vídeo van començar a ser més elaborats i, amb la tecnologia proporcionada per Twitter, el seu contingut es va convertir viral. La gent comparteix el contingut de la plataforma a partir de les xarxes socials, fent que aquest arribi a més gent. No és d’estranyar que Vine hagi tingut una evolució tan favorable. Tanmateix, de 2015 a 2016 no hi ha hagut un creixement en nombre de reproduccions. 

spotify

Actualment la plataforma té 37 milions de subscriptors gràcies a les últimes promocions que ha fet en diversos llocs.  El quadrimestre passat amb la campanya “Love Your Summer”, en què oferien tres mesos de subscripció de 0,99$ als EU van veure ploure milers de subscriptors. De fet, a partir d’aquest moment ja havien passat els 30 milions de usuaris de pagament. Tanmateix, els experts del MBW van preveure que una vegada expirés l’oferta, entre 1 milió i 1,5 milions es donaran de baixa.

En teoria, el servei en streaming Apple Music s’havia de convertir en un competidor directe. Però, en canvi, ha servit per guanyar més adeptes a aquest tipus de reproducció online. Jonathan Forster, vicepresident de Spotify, va parlar de com és de difícil construir sols un determinat tipus de producte. Spotify compta amb una cobertura de 59 països amb un total de 75 milions d’usuaris, dels quals uns 30 són de pagament. Apple Music només té 13 milions de subscriptors, tots de pagament, ja que no tenen una versió gratuïta.

Ara, aquest estiu Spotify participarà en la producció de 12 sèries que tenen un tòpic en comú, les sèries. Segons el vicepresident, no pretenen ser la nova Netflix però està clar que busquen noves maneres de generar ingressos.

El primer trimestre de 2015, Google Play, era líder en descàrregues però l’App Store era líder en ingressos. Durant un període de 2014 Google Play es va apropar al gegant de Jobs però coincidint amb l’aparició de l’Iphone 6 la diferència es va tornar a reafirmar. Actualment, es descarreguen 51.000 apps iOs per minut.

logo-amazon

Amazon incrementa el valor de guanys de les seves vendes, de 119.769$  al minut, en passen a guanyar 2013.569$ i, és que, a poc a poc, ha anat deixant de ser una botiga de llibres per ser l’Amazon que coneixem ara. Els baixos preus i l’experiència de compra dels clients són factors fonamentals per la consolidació de l’empresa americana. Un altre detonant de l’èxit ha estat la creació del marketplace de manera internacional, a partir del qual, poden comprar productes de venedors externs.

uberlogo

Aquest estiu ha arribat als dos bilions de desplaçaments, només sis mesos després d’haver aconseguit el primer bilió. Xina ha estat el detonant d’aquest increment. De fet, per moltes empreses, guanyar-se el país asiàtic és sinònim d’una gran expansió. Segons Reuters, Travis Kalanick (CEO) va dir que dels 147 viatges que  van començar en el segon d’arribar a la xifra dels dos bilions, 54 van ser a Xina.

Actualment, Uber opera en 450 ciutats quan l’any passat només hi era a 311. Passa de tenir 695 desplaçaments a tenir-ne 1389.

en_decreixement

twitter-noticias

Durant el període del 2013 vam enviar 347.000 piulades per minut i fins ara la xarxa social no ha parat de créixer en nombre de posts. El 2014 va arribar a 433.000, el 2015 va arribar als 547.200. Tanmateix, aquest 2016 ha patit una forta disminució de piulades, 347.000 per minut. 

Twitter ja va anunciar el 2015 que a finals d’anys hi havia 2 milions d’usuaris menys i que els usuaris actius al mes es va reduir de 307 a 305 durant l’últim trimestre perdent un total de 90 milions de dòlars. De fet, actualment ocupa el lloc de xarxa social menys popular. Per intentar reprendre amb més forces aquest any han afegit l’opció d’ordenar la cronologia per rellevància i no segons l’ordre de publicació i les eines com Moments i Highlights.

mails

De 2015 a 2016 hi ha hagut un descens de e-mails per minut. Hi poden haver diversos motius, però un dels que és més evident és l’aparició de les diverses plataformes de xat. No parlem només de Whatsapp sinó de Snapchat, Facebook, els missatges directes d’Instagram, entre d’altres. Molta gent opta per fer servir el correu per feina o com a una plataforma de comunicació més formal. 

es_mante

 

 

Google Searches no presenta gaires diferències entre l’any 2015 al 2016. En canvi, Bing, un dels seus competidors directes han experimentat un augment.  Un dels motius podria ser perquè  Bing ve integrat amb el sistema operatiu Windows 10. És a dir, des del teu navegador pots realitzar les cerques des de Google, però si utilitzes la Cortana  per cercar de manera ràpida, aquesta ho cerca a través de Bing (igual que la Siri d’Apple). Això no és motiu de retrocés, però sí que pot haver afectat l’increment de cerques. 

solid_color_you_tube_logo

YouTube és la tercera pàgina web més visitada. El seu origen es remunta fa 10 anys, exactament el 14 de febrer de 2005, quan el seu cofundador, Jawed Karim explicava coses sobre la trompa dels elefants en el Zoo de San Diego.

Segons les dades de XX al 2013 es pujaven 103 hores de contingut per minut, el 2014 s’havien triplicat, se’n pujaven 306. Actualment, sembla que el nombre de reproduccions ha deixat d’augmentar. Però cal tenir present com és de difícil mantenir-se com a líder i mantenir les 2.78 milions de reproduccions per minut que s’han compatibilitzat tant el 2015 com aquest  2016.

El fet que el propietari de la plataforma de visionat sigui Google ha fet que el seu contingut es posicionés en primer lloc en el indexador de cerca, fent que sigui més visible.  Tampoc cal desestimar el fet que es poden penjar continguts de diferent format, ja que això permet trobar vídeos de contingut diferent i que, a més a més, són susceptibles de convertir-se en virals gràcies a la facilitat per compartir el contingut a les xarxes socials. Segons Cisco, el 70% del tràfic web serà vídeo. Tornarà a créixer més YouTube?

Marta Izquierdo

A %d bloguers els agrada això: