Són moltes les plataformes per trobar feina que diuen ser les núm. 1. Tanmateix, això no vol dir que siguin les més adequades per tu. Per això et fem una proposta de diversos portals de feina, ja siguin apps com pàgines web perquè trobis la que més encaixa amb les teves necessitats. I, si en comptes de buscar el que vols és que et trobin, també et fem un parell de propostes.

    Infojobs

La pàgina web per excel·lència si estàs cercant feina, si més no la més coneguda, és Infojobs. Busquis el que busquis, sempre hi haurà alguna oferta relacionada amb el teu sector. Això té els seus avantatges i els seus inconvenients. Totes les empreses que contracten coneixen la plataforma, per tant, tindràs una gran oferta de treballs. Però també molts desocupats la coneixen. És molt comú trobar ofertes amb mi·lers d’inscrits I poden passar mesos fins que et truqui alguna de les empreses perquè, a no ser que tinguis un perfil que destaqui per sobre de la majoria, n’hi haurà molts com tu.

Pel que fa a la usabilitat, és molt senzilla. Tens l’opció de buscar una oferta de feina amb un cercador, per un sistema de filtres o bé els dos. Els filtres se subdivideixen en nivell d’estudis, tipus de jornada, salari, experiència i lloc.

Pots fer servir Infojobs a través del web o bé a partir de l’aplicació d’Android i d’iOs.

app-store-es2x logo_es_google

    Glassdoor

Glassdoor és una plataforma que divergeix força de les que veurem a continuació. Sense deixar de ser un cercador t’ofereix altres paràmetres per trobar la teva feina ideal. Parteix de la descripció del lloc de treball i a continuació et mostra informació sobre l’empresa, des de quants treballadors hi ha a qui és la competència directa. Tot seguit et mostra l’estimació del salari anual dels diversos càrrecs de l’empresa i el més important de tot, els comentaris dels treballadors i extreballadors.

 

Pots fer servir Glassdoor a través del web o bé a partir de l’aplicació d’Android i de iOs.

app-store-es2x logo_es_google

   Job Today

Job Today és una proposta interessant sobretot per persones sense experiència laboral. És una app en què predominen les ofertes de comercial però també se’n troben d’altres. A diferència d’Infojobs no és tan coneguda i, per tant, hi ha menys competència. Un altre factor molt important és que l’aplicació integra un xat. Sempre és bo presentar-te a l’hora d’aplicar per l’empresa i la majoria de llocs et contesten en qüestió de minuts o hores pel xat. Això no vol dir que t’acabin contractant, però és cert que és més fàcil establir un diàleg. Pots veure quan han creat l’oferta, l’última connexió del contractant, una petita descripció del lloc de treball i un mapa.

Quant a usabilitat també és senzilla. Crees el teu perfil a partir d’un currículum que et fan omplir ells i ja pots començar a cercar. A diferència d’altres aplicacions, només pots filtrar per ubicació i introduint mots a la barra de cerca.

Disponible per Android i per iOs.

app-store-es2x logo_es_google

    Corner Job

Corner Job té un funcionament semblant al de Job Today. Té un menú de home, ofertes, xat, perfil i activitat. La diferència fonamental és que pots aplicar filtres per sector i que l’ordre d’ofertes sense filtrar no s’ordenen per categories sinó per proximitat.

Les empreses tenen un termini de 24 h per contestar-te, cosa que agilitza el procés de cercar feina. Si veus que no hi ha hagut sort, si trobes alguna altra oferta, no et trencaràs el cap amb el típic “i si em contestessin els altres”.

Disponible per Android i per iOs.

app-store-es2x logo_es_google

   Job and Talent

Job and Talent el pots trobar tant en el seu web com a les botigues de dispositius mòbils. Segueix el mateix format que Job Today o Corner Job. Les empreses tenen un termini de 24 h per respondre a la teva petició i té un menú idèntic als seus germans. Com a diferència, tot i que te pocs filtres de cerca guarda les cerques recents, cosa que és útil per no haver de repetir el mateix procés cada vegada que obres l’aplicació.

Pel que fa a l’apartat de perfil és més complet. No només pots escriure les teves experiències professionals o acadèmiques sinó que pots posar un vídeo, explicar els teus punts forts, quines activitats t’agrada fer en el teu temps lliure o altra informació addicional. De vegades es pot fer pesat omplir gaires camps, però també és una manera de tenir una aproximació personal més gran amb l’empresa.

Disponible per Android i per iOs.

app-store-es2x logo_es_google

 

Altres propostes interessants


   Linkedin

Una altra aproximació al mercat laboral és crear-te un perfil a les xarxes socials per donar a conèixer els teus projectes, ambicions i capacitats. Algunes empreses es posen en contacte amb gent mitjançant la plataforma Linkedin, en què pots exposar les teves experiències professionals, formació i motivacions.

A simple vista, per qui no ho coneix, la plataforma pot semblar un currículum online. I bé, en part sí. Però et permet crear un perfil molt visual perquè puguis enllaçar articles, fotografies, vídeos, projectes i d’altres arxius que t’ajudaran a explicar les teves competències i experiència. També pots navegar a través de les empreses o centres on has estudiat per ampliar la teva xarxa de contactes. Et pot ser útil per trobar feina, però també per relacionar-te amb gent del teu sector.

Un altre aspecte que és important remarcar és el de les recomanacions. Un altre usuari de la xarxa pot explicar com de positiu li ha resultat treballar amb tu. Pot semblar una ximpleria, però de vegades pot ser determinant que algú avali la teva manera de treballar.

app-store-es2x logo_es_google

   Portfoli (WordPress)

Crear un portfoli és imprescindible pels professionals que treballen per projectes. No tots tindreu gaire clar com funciona. És una pàgina web on et presentes, expliques els teus projectes, comparteixes imatges, vídeos o textos.

Ei, tranquils. No descarteu aquesta opció encara. Poder tenir una pàgina web persona no és tan difícil com sembla. De fet, hi ha plataformes com wordpress.com o wordpress.org que et permeten personalitzar completament l’estètica de la pàgina mitjançant plantilles i plugins. Us expliquem a tres generals les diferències entre un i l’altre:

  • WordPress.com és gratis, SÍ, GRATIS. Això sí, la vostra pàgina tindrà l’extensió a l’url wordpress.com (http//:elvostrenom.wordpress.com). També té dues opcions de pagament en què podeu posar el vostre nom sense afegir el nom de la plataforma. A diferència de wordpress.org contractes el pack de domini (el nom de la pàgina) i el hosting (l’espai virtual en què s’emmagatzema la informació). El fet que integri ambdues coses fa que t’oblidis de programar res. Tanmateix, aquesta opció, tinguis la versió gratuïta o de pagament, no et permet personalitzar tant com wordpress.org. Una cosa que és imprescindible que no integra són els plugins.
  • WordPress.org també és gratis però a diferència del primer l’has d’instal·lar a un hosting ja existent. Què vol dir això? Que prèviament heu de contractar mitjançant altres plataformes un servei de hosting i un de domini, ja vagin junts o per separat. Això ja no us podem assegurar que sigui gratuït. D’existir, existeixen. Però no sempre seran fiables o us trobareu que haureu de promocionar els seus serveis mitjançant publicitat o tindreu alguna extensió no tan típica com .cat, .com, .net o d’altres.

Remarquem que no és tan difícil com sembla, et pots registrar fàcilment. No perdràs gaire estona en fer els primers passos. Una vegada ja tinguis els domini, el hosting i instal·lis el wordpress (trobaràs molts tutorials a Internet) ja podràs començar a personalitzar la teva pàgina amb diverses plantilles, plugins i d’altres eines que et permetran cridar l’atenció a les empreses.

app-store-es2x logo_es_google

 

Marta Izquierdo

%d bloggers like this: