Amb la tornada a l’escola arriba de nou anar carregar la motxilla de carpetes, llibres i un munt de coses més. Per sort, aquest any t’estalviaràs l’agenda, les llibretes i els bolígrafs perquè des de Cultura Digital et portem les apps imprescindibles per començar el curs!
1. Office Lens
Office Lens és una app equiparable al que podria ser un escàner de butxaca. Et permet digitalitzar apunts, fotografiar la pissarra, o fins i tot reconeix de manera intel·ligent el text per buscar paraules.
Una de les utilitats d’Office Lens és que enquadra la càmera detectant els marges. Imagina que ets a classe i que t’has assegut en un lateral del fons. Pots fer una fotografia amb el mòbil per copiar després l’esquema del professor, però mai et quedarà bé del tot perquè la imatge quedarà torçada. Office Lens té un mode pissarra que detecta la forma de la pantalla per tal que la fotografia quedi enquadrada i elimina les brillantors i ombres.


Per tal d’aconseguir un resultat òptim també compta amb el mode document, que retalla i regula els colors, el mode foto i el mode targeta comercial, que permet guardar informacions de contactes i guardar-les a la llibreta de direccions. En qualsevol dels modes es pot convertir la fotografia en un arxiu de Word (.docx), de PowerPoint (.pptx.) o PDF (.pdf). També es pot guardar a la galeria d’imatges o OneDrive o a OneNote, una eina que complementa Office Lens que permet prendre notes.
Descarrega-la per Android, iOs
2. Evernote
Pels que sou més fans de Google que de Microsoft tampoc us pot faltar Evernote al vostre smartphone o tauleta, ja que podeu compaginar amb l’app de Google Drive. Si una cosa no li falta a aquesta aplicació són opcions, pots crear notes, guardar articles de pàgines web, convertir targetes de visita en contactes, capturar fotografies i treballar en grup compartint notes al xat. I per si ets creatiu però oblides fàcilment les bones idees tens una opció per anotar-les, ja sigui a mà, amb documents adjunts, en forma d’àudio, de recordatori, de nota o fotografia. No et preocupis, que ningú te les robarà! Pots protegir-les amb una contrasenya!
Un altre imprescindible d’Evernote són els widgets que porta integrats l’app. Pots consultar o crear notes, fotografies i recordatoris sense haver d’entrar a l’aplicació. I una última cosa que t’encantarà, ho pots fer servir tot offline!
Descarrega-la per Android, iOs
Descarrega la versió Android Wear
3. Business Calendar
Un imprescindible de la tornada a l’escola és l’agenda. Business Calendar és un calendari que et permet sincronitzar diversos comptes per portar tota la feina al dia. A més a més, podràs apuntar tant aniversaris com tasques.
L’aplicació integra diversos widgets personalitzables amb els que podràs donar un cop d’ull ràpid a tot allò que has de fer. Pots posar-te un calendari mensual, setmanal, una agenda, el que has de fer avui i totes les tasques.
Descarrega-la per Android
4. Any.do
Si ets d’aquelles persones que té l’escriptori ple de post-its, aquesta és la teva app. Et permet sincronitzar les tasques del teu smartphone amb el teu Pc o Mac perquè les tinguis presents tot el dia. I a més a més, et permet classificar-les per categories i major o menor rellevància.
Pots compartir les teves llistes amb els companys de classe o de feina perquè no se us escapi res. Si no sempre tindreu l’opció que Any.do us ho recordi. Això sí, no us estresseu! Sempre li podeu dir que us ho recordi més endavant!
Descarrega-la per Android, iOs
5. School Assistant
Ets d’aquells que els agrada tenir-ho tot controlat i calculat abans de començar? Et presentem un nou company que li agrada tant l’aritmètica com a tu, el teu school assistant. La configuració de l’app és molt detallada, et permet planificar el curs segons les teves necessitats. Pots acotar el sistema d’avaluació segons la seva durada, si t’examines a partir de proves o exàmens, el format i valors de les qualificacions finals, entre d’altres.
Una vegada ja tinguis tots els paràmetres configurats ja podràs tenir controlades les qualificacions, l’horari de les classes i l’assistència i posar-te a estudiar! Més tard ja tindràs temps de mirar la mitjana que tens per assignatura, per trimestre i totes les qualificacions finals.
Descarrega-la per Android
6. My homework student planner
A diferència de School Assistant, My homework student planner no té tants paràmetres de configuració i no calcula mitjanes. Pots apuntar les classes que tens i anotar exàmens i tasques segons la prioritat i demanar que t’ho recordi. També pots sincronitzar l’aplicació amb Teachers.io, una app a partir de la qual el professor pot compartir informació amb els alumnes.
I per últim, un imprescindible en aquesta app, els widgets! Pots escollir entre que et recordi les tasques que has de fer o les classes que tens avui.
Descarrega-la per Android, iOs
7. Google Arts & Culture
Google Arts & Culture és una eina molt útil per complementar els coneixements adquirits a classe. Pots passejar per dintre de museus, descobrir noves corrents artístiques, els seus autors i tècniques utilitzades. I el més important, pots veure en detall algunes de les teves obres preferides sense moure’t del sofà.
Cada dia et sorprendrà amb noves històries i exposicions d’arreu, ja sigui per les propostes diàries o pel menú de projectes, en què trobaràs una gran varietat de temes per investigar a fons, així com el paper de la dona en la cultura, el street art o el que et recomanem nosaltres, les performing arts, en què trobaràs vídeos en 360º.
Descarrega-la per Android, iOs
8. Khan Academy
Sota la premissa “tu pots aprendre qualsevol cosa” l’app Khan Academy ens ofereix un menú de diverses disciplines perquè puguis iniciar-te o bé aprofundir coneixements. Dins de cada matèria, per exemple, matemàtiques, trobaràs diverses seccions així com àlgebra, geometria i més. Pots començar pel primer tema o, si ja estàs fet tot un matemàtic, passar a l’última lliçó.
Tens l’opció d’aprendre mitjançant vídeos explicatius o bé text. A mesura que vagis aprenent, aniràs desbloquejant noves medalles, cosa que si ets una persona que t’agraden els reptes, no podràs esperar a tenir-los tots!.
Descarrega-la per Android, iOs
9. WordReference
S’ha acabat anar del document al navegador i del navegador al document per cercar com es diu una paraula en anglès. Amb l’aplicació de WordReference tampoc no tens excusa de no buscar el que no entens.
El funcionament és el mateix que el del diccionari online. Això sí, l’app no té el diccionari en català. Introdueixes una paraula al motor de cerca i tries, per exemple, si vols la traducció d’anglès al castellà o del castellà a l’anglès. També pots buscar definicions, sinònims o com es conjuga un verb. I si saps que hi ha una paraula que sempre se t’escapa, la pots guardar a preferits.
Descarrega-la per Android, iOs
10. Forest: Stay focused
Quan aguantes sense mirar l’hora al mòbil? Encara que l’acabis de veure passats dos minuts hi tornaràs. Forest: Stay focused posa solució al teu problema. Diuen que per sentir-se realitzat i ser feliç has d’escriure un llibre, tenir un fill i, a partir d’ara, el més fàcil de tot, plantar un arbre. Planta una llavor en el teu bosc i concentra’t, passats 30 minuts podràs veure com el teu esforç es veu recompensat. Això sí, si t’és impossible no utilitzar la calculadora del mòbil, no pateixis. Pots configurar una llista personalitzada d’aplicacions perquè no desaparegui l’arbre. Pots desbloquejar fins a 3 espècies diferents!
I si tampoc ets capaç de concentrar-te davant de l’ordinador, descarrega’t l’extensió de Google Chrome! I ara, deixa de buscar aplicacions per estudiar i posa’t a treballar!
Descarrega-la per Android, iOs
I ja per acomiadar-nos, us deixem amb un vídeo de 360º que es pot trobar a Google Arts & Culture sobre el Rhomaleosaurus