Durant el recent Gamelab s’han lliurat els IX Premis Nacionals de la Indústria dels Videojocs, atorgats cada any per l’Academia Española de las Artes y las Ciencias Interactivas i el propi Gamelab. En aquesta edició felicitem els estudis catalans per haver estat entre els grans beneficiats per aquests premis, una mostra del bon moment creatiu del sector a casa nostra. Cal destacar que entre els quatre finalistes a millor joc de l’any, tres corresponien a videojocs desenvolupats per empreses catalanes.

El gran triomfador ha estat Afterpulse, de l’estudi català Digital Legends Entertainment. A més ser considerat el Millor joc de l’any també va guanyar el Premi a Millor tecnologia.

Blues and Bullets de l’estudi barceloní A Crowd of Monsters va guanyar el Premi a Millor videojoc de PC/descàrrega i el Premi de la premsa.

Love you to bits dels estudis catalans Alike StudioPati.io va guanyar el Premi a Millor joc per smartphone/tablet, Millor direcció artística i es va trobar entre els finalistes a Millor joc de l’any. També va guanyar la primera edició del Premi a Millor Videojoc Català de l’Any que hem atorgat des de la Generalitat de Catalunya. El jurat va estar integrat per l’Albert Garcia, el Jesús Alonso, el Jordi Radev, el Pere Torrents i l’Oriol Boira.

Los Delirios de Von Sottendorff y su mente cuadriculada, de l’estudi basc Delirium Studios va guanyar el Premi del públic, Millor Joc de Consola i Millor Música/So.

I Etherborn, de l’equip barceloní Altered Matter, participant a Gamebcn, va guanyar el premi que els participants a l’Indie Hub atorguen al joc destacat entre aquells que són presents a la zona indie de Gamelab.

Aquí teniu tots els finalistes i guanyadors de les “Pulgas” del Gamelab!

Els divertits i irreverents Indie Developer Burger Awards varen premiar els millors desenvolupaments independents espanyols de l’any en el Mobile World Centre de Barcelona. Entre els guanyadors que es varen emportar el clàssic trofeu “Burger” es trobaven Alike Studio / Pat.io per Love You to Bits (Premi Queremos Una Secuela) o A Crowd of Monsters per Blues and Bullets (Premi Juego Menos Indie). Podeu consultar els guanyadors i nominats aquí!

burger

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: