Si us agraden els videomappings us recordem que teniu una cita ineludible del 22 al 24 de juliol amb el Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG). Les façanes dels bells edificis del centre de la capital gironina s’ompliran de belles animacions, imatges i jocs de llums, mentre que en el CaixaFòrum Girona es celebrarà el II Congrés Internacional de Llum i Mapping del 21 al 23 de juliol.

Tot i que ens agraden molt aquests exemples de gran format, avui us volem mostrar uns petits exemples del que diríem format “butxaca”, perquè de mappings o videoprojeccions també n’hi ha de ben originals, delicats i mida mini. Els voleu veure? Toquem el piano?

Us resulta molt difícil estudiar piano i recordar on és cada tecla? El Tangible Media Group del MIT ha creat Andante, un piano de realitat augmentada dissenyat per crear una experiència interactiva divertida per aprendre a tocar el piano. Uns divertits ninots de llum es passegen pel teclat mentre “toquen” la cançó. Els seus creadors estan desenvolupant Andantino per fomentar l’educació musical dels nens.

Zoòtrop de llum

L’artista multimedia japones Akinori Goto va dissenyar i imprimir en 3D un original zoòtrop que ha guanyazoetrope-2t varis premis en el Festival Spiral Independent Creators. La figura d’una ballarina de ballet és il·luminada i podem veure mentre roda el zoòtrop com fa uns petits passos de ball. El mateix artista explica en un altre vídeo la tècnica que utilitza per fer avançar la figura fantasmal d’un home caminant.

Vestits de llum

Perquè no projectar un mapping en un vestit? Els canadencs MakeFashion, empresa especialitzada en moda wearable, s’ha empescat una original solució per aconseguir projectar sense problemes una animació sobre la roba: des d’un barret. D’aquesta manera s’eviten els problemes de sincronització i seguiment entre el moviment de la model i el projector. Un problemet que no varen poder evitar els creadors de Proforma per la instal·lació audiovisual de la marca de moda italiana DROMe.

Una performance audiovisual, un mapping, vestits d’alta costura? L’agència multimèdia turca Bİ’ŞEYLER crea una experiència sensorial projectant belles formes geomètriques sobre el vestit del dissenyador Ece Özalp. Una futurista visió de l’alta costura.

Tatuatges de tinta o de llum?

Els artistes portuguesos Oskar & Gaspar varen transformar els tatuatges de Eduardo Cavellucci i Igor Gama en imatges animades projectades sobre la pell dels models. Espectacular!

Maquillatge de llum

Wildbytes va realitzar la primera projecció en temps real de videomapping sobre una cara. Les imatges 3D es projectaven sobre la cara de l’artista de tatuatges Kat Von D adaptant-se als moviments de tors i cara detectats en temps real. D’aquesta manera va poder presentar la seva nova línia de maquillatge en un show visual original i concentrat. Una manera ràpida de fer canvis de look a través de maquillatges virtuals!

L’agencia creativa Ouchhh ha creat, dissenyat i animat Dare to Dream,un projecte de videoprojecció sobre la cara d’una model en temps real amb uns visuals experimentals i un punt cibernètics

L’artista japonès Nobumichi Asai va crear amb Omote uns visuals que com si fossin un maquillatge digital fet de llum i colors canvien la cara d’una model a través de la tecnologia de captura de moviment i projeccions de mappings. Amb la col·laboració d’Intel ha anat creant experiències de maquillatge digital més coloristes i espectaculars. Podeu trobar més informació de la tecnologia emprada en el blog d’Intel.

En els Grammys de  2016 Intel i Nobumichi Asai varen col·laborar en el show tecnològic The Lady Gaga Experience. Podeu veure el vídeo aquí!

Gastronomia de llum

Per donar una mica d’alegria i interès als vostres àpats, que us semblaria projectar unes divertides animacions sobre els vostres plats? Aquesta és la proposta del col·lectiu Skullmapping.

Videoclips projectats

Un món virtual recreat per llums és el simple i tecnològicament avançat escenari del videoclip del tema Sweater del cantant belga Willow.

Mentre que el videoclip del tema Ennio del grup Wild Palms converteix els actors en pintures vivents sobre els que es projecten obres d’estil pop art.

 

Escultura de llum

L’estudi de disseny Blow Factory ha creat Diana, una escultura de fusta digital. Formada per 323 peces de fusta i un pes de 500kg, aquesta escultura incorpora un mapping projectat que fa que la calidesa de la fusta interaccioni amb la llum i els seus moviments.

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: