Fa un dia fantàstic, el sol brilla i no hi ha ni un núvol al cel. Et poses el banyador, agafes la tovallola, el bronzejador, el darrer best-seller i tot el necessari per passar una estona de dolce far niente a la platja.

I de sobte, tot just quan ets a punt de sortir de casa et comencen a assaltar els dubtes… no tens clar a quina platja anar. Farà mala mar?, hi haurà meduses?, molta gent?, a quina distància és de casa?, farà sol tot el dia?,  hi ha algun “xiringuito” on anar a dinar per la zona?, etc, etc… I aleshores recordes que algú en una conversa de cafè va comentar que per anar a la platja, utilitzava algun tipus d’aplicació pel mòbil, però… com és deia…

Incapaç de recordar-ho decideixes fer una recerca a Internet i hi trobes com a mínim una quinzena d’apps. Quina és la més fiable? No pateixis. T’hem fet una petita tria segons la seva popularitat:

Platges.cat: App de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya on trobaràs informació sobre més de 300 platges de la costa catalana. A més de proporcionar informació sobre l’estat de la platja i quin són els serveis de que disposa, també ofereix una galeria de fotografies i comentaris dels usuaris.

image

IPlaya: aplicació que inclou informació sobre més de 2.000 platges al llarg del litoral espanyol. Pots consultar-hi la previsió meteorològica, la temperatura de l’aigua, el tipus d’onades i la seva alçada, els serveis que hi ha disponibles, informació sobre seguretat… També per Apple Watch.

Infoplatges: app de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on trobaràs informació de l’estat de les platges metropolitanes: Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besos, Badalona i Montgat. Informació sobre el municipi, la geolocalització, el temps, la temperatura i l’estat del mar, la velocitat del vent, els serveis i les instal·lacions que hi trobaràs, els accessos, els aparcaments, els transports públics, les activitats que podràs fer, els serveis de primers auxilis, i fotos diverses.

Playea: encara hi ha platges desconegudes o poc visitades, platges amb encant, platges nudistes, platges on s’hi pot anar amb gossos… Amb aquesta aplicació pots trobar la teva platja fent una cerca en funció de les característiques que triïs.

iMar: si vols saber quin és l’estat de la mar tant en temps real com per als propers dies  baixa’t aquesta aplicació. Podràs trobar-hi informació del nivell del mar, el vent, la pressió atmosfèrica, la temperatura de l’aigua. A més a més permet la creació i gestió de les ubicacions preferides per tenir un accés immediat a la informació.

 iMar: captura de pantalla

Chiringuía: Si el que més t’interessa de la platja no és l’estat de la mar ni si hi haurà prou vent per practicar surf sinó  els “xiringuitos”, aquesta és la teva aplicació. Una base de dades que es va actualitzant i que et permet crear la teva pròpia llista segons les teves preferències.

iPhone y Galaxy

Ara ja ho tens tot per decidir on vols anar a passar el dia! A gaudir de les vacances!

 

Mireia Camps.

 

%d bloggers like this: