Aquest és un post del 2016. Aquí teniu la informació actualitzada de les colònies d’estiu 2019.

 

Imatge: Surf Day by Eric Joyner

Cada cop queda menys per l’estiu i diverses entitats, escoles o institucions comencen a publicar a les seves pàgines webs informació respectiva als tallers, cursos i colònies tecnològiques que duran a terme aquest any a Catalunya durant l’estiu.

Anirem actualitzant aquest llistat contínuament, així que aneu entrant!

Esperem que alguna de les activitats que us adjuntem us sembli interessant. N’hi ha molta varietat!

 

 

Xnèrgic

Aprofita l’estiu per conèixer la tecnologia amb els campus tecnològics d’Xnergic! Escull l’opció que més t’interessi a Mataró, Badalona, Granollers o Barcelona. Animació i programació de videojocs, rover lunar, drons o DIY Arcade.

Podràs escollir entre dues quinzenes: del 27 de juny al 8 de juliol o de l’11 al 22 de juliol.

Més informació aquí.

 

SokoKids

SOKO TECH es un espai que neix en una antiga fàbrica de xocolata, al casc antic de la Sagrera, i que vol impulsar el desenvolupament de les competències transversals necessàries per adaptar-se a un món en constant canvi, a través de les tecnologies mes avançades. El seu  objectiu és trencar les barreres entre disciplines, Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques (STEAM) i facilitar l’accés a aquests camps per a tothom, sense tenir en compte edat, coneixements, capacitats o gènere. Es a dir, promoure la tecnologia i donar a noies. nois  I adults els coneixements necessaris que els sintonitzin amb el desenvolupament exponencial de les tecnologies i la evolució de la societat.
SOKO KIDS es la primera activitat  pública d’un dels àmbits de SOKO TECH, que pretén desvetllar en noies i nois la passió i el plaer per l’aprenentatge a través del joc, la col·laboració, el pensament crític i, es clar!! les competències tecnològiques.

4 – 8 de juliol. 6-10 anys.
11-15 de juliol. 9-14 anys.
18-22 de juliol. 6-10 anys.
25-29 de juliol. 9-14 anys.

Més informació aquí.

Campus d’Estiu de ClauTIC i LaSalle

Si tens entre 8 i 17 anys, t’apassiona la robòtica i els videojocs, t’esperem aquest estiu als ClauTIC Camp. Campus intensiu d’una setmana en el qual aprendreu a construir i programar robots de manera intuïtiva a través d’una sèrie de reptes (relacionats amb l’espai), i a més, aprendreu a treballar en equip, respectar els rols, a comunicar el que vas aprenent a través de vídeos i blogs… El component formatiu és totalment pràctic.

Barcelona 27 juny – 1 juliol, 4-8 juliol, 11-15 juliol, 18-22 juliol, 25-29 juliol.

Calella 1-5 agost

Girona 5-9 setembre.

Més informació aquí.

 

Fundació Pere Tarrés i ENTI

Robòtica

A través d’un programa divertit que ofereix unes estades en una casa de colònies amb nois i noies amb les mateixes inquietuds, es pretén utilitzar la tecnologia per resoldre problemes i treballar en equip. L’activitat en robòtica es portarà a terme per tècnics/monitors especialistes.

Del 10 al 17 de juliol. De 8 a 16 anys.

Més informació aquí.

Disseny de videojocs

Organització de petits grups on cada participant desenvolupa un rol dins de l’equip que els permet avançar el desenvolupament del taller de videojocs. Durant la setmana es faran 24 hores de taller pràctic de disseny de videojocs amb monitors/es especialitzats, mestres de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), adscrita a la Universitat de Barcelona (UB).

Del 2 al 9 de juliol. De 13 a 17 anys.

Més informació aquí.

 

Universitat d’Estiu de Ciència i Tecnologia de Castelldefels

Del 20 de juny al 16 de juliol podeu formar part del Campus del Baix Llobregat de la UPC i viure un Castelldefels ple de ciència i tecnologia.

S’estan preparant les següents activitats:

  • Aula biòtic: Cursos de ciència i tecnologia per a professorat de secundària i batxillerat
  • Programa talent: Cursos-taller per a professorat de batxillerat i el seu alumnat amb ganes de saber-ne més
  • Escola de ciència: Tallers de ciència per a joves a partir de 12 anys
  • Ciència sènior: Tallers adreçats a persones adultes amb ganes de conèixer la recerca al campus
  • Deixa’t endur pels sentits: Introducció a l’anàlisi sensorial
  • UPC camp: Una setmana de reptes, de treball en equip, d’estímul de la creativitat i la innovació, de projectes on la ciència i la tecnologia són la clau per resoldre els enigmes que anirem plantejant adreçat a joves de 4t ESO i 1r Batxillerat
  • I cursos-xerrades obertes a tothom (Cursos d’Introducció a l’Astronomia, etc.) i una Exposició “Drons i vehicles aeris no tripulats”.

Del 20 de juny al 16 de juliol. Campus del Baix Llobregat de la UPC

Més informació aquí.

 

Colònies d’Estiu de Robòtica – Innova’t Serveis Educatius

Quarta edició de les colònies de robòtica d’estiu que es duran a terme al llarg de 7 dies i 6 nits a la Granja-Escola “La Perdiu” al terme municipal de Cabanes (Alt Empordà) a 5km de Figueres.

Les colònies tecnològiques 2016 englobaran diferents àmbits tecnològics (robòtica, creativitat, ciència, multimèdia…) amb altres activitats lúdiques típiques de l’estiu, per passar unes bones vacances, acompanyats d’un monitoratge responsable i de qualitat en un entorn natural inigualable.

Del 10 al 16 de juliol, del 17 al 23 de juliol, del 24 al 30 de juliol. De 6 a 16 anys

Més informació aquí.

 

Campaments d’Estiu Barcelona –Paral·lel . Camp Tecnològic

Minecraft – Programa amb JavaScript

De 12 a 17 anys. En aquest taller s’ensenya a programar en Javascript amb Minecraft mitjançant Scriptcraft. Amb Scriptcraft podran construir estructures mitjançant programació, els permet realitzar construccions de blocs apretant només a una tecla.

Iniciació a Unity

De 13 a 17 anys. Taller dissenyat per a que els alumnes donin les seves primeres passes en la creació de videojocs. Aprendran què és Unity 3D i coneixeran la seva interfaç. Seran capaços de personalitzar i fer servir els recursos de la plataforma, així com la creació de la primera escena col·locant objectes, detectors, etc. Posteriorment exportaran el seu projecte per a poder pujar-lo a Google Play.

Inventor Lab

Junior, de 7 a 9 anys; Genius, de 9 a 12 anys; Expert, de 12 a 17 anys. Aquest taller integra diferents àrees, Robòtica Educativa, Programació i Electrònica, d’aquesta manera s’obté una visió global de les tecnologies. Es tracta d’una perfecta introducció a la tecnologia amb la qual els nens gaudeixen amb una diversa oferta d’activitats.

Karaoke amb robots (KBOT)

Genius, de 9 a 12 anys; Expert, de 13 a 17 anys. Permet als nens entrar en el món de la robòtica i la programació d’una forma divertida. Podran crear el seu propi grup de rock o representacions gairebé teatrals. Kbot és una estructura d’un cap fet de plàstic, el qual incorpora uns servomotors i una placa electrònica arduino que els controla. D’aquesta manera, els més joves poden programar el comportament del cap com si fos una marioneta. Es pot fer que mantingui una conversa, que respongui a certs estímuls, etc.

Construcció i Aprenentatge de Drons amb Arduino

A partir de 13 anys. Curs bàsic de muntatge, configuració, calibració i vol d’un dron.

Construcció i Aprenentatge d’Impressores 3D

A partir de 13 anys. 365€ El kit de la impressora + el taller. En aquest taller aprendran a construir una impressora 3D mitjançant uns fantàstics kits que proporcionen tot allò necessari.

Del 22 d’agost al 2 de setembre. CREC (Centre de Recursos per a Emprenedors i Ciutadans)

Més informació aquí. 

 

Campaments d’Estiu Barcelona – Sarrià – EUSS. Camp Tecnològic

Kidts & Tech

De 4 a 6 anys. Hauran de programar petites ordres per a realitzar una seqüència de moviments a una abella, controlaran amb tablets el robot educatiu Dash & Dot, i descobriran què és la Realitat Augmentada a partir dels seus propis dibuixos.

L’aventura de la Robòtica

De 7 a 9 anys. Especialment dissenyat per a que nens i nenes tinguin la seva primera experiència amb un projecte tècnic, en aquest cas, en l’àrea de la robòtica. Aprendran conceptes bàsics de mecànica i programació. Per a això s’utilitzarà l’exitosa plataforma de Lego Educació (Wedo).

Robòtica Lego EV3

Genius, de 9 a 12 anys; Expert, de 12 a 17 anys. En aquest campus, gràcies a LEGO MINDSTORM, els participants aprenen de manera entretinguda els components, sensors i estructures d’un robot. Adquiriran coneixements avançats de mecànica i programació. Faran servir una àmplia varietat de sensors.

Girls & Tech:

Junior, de 7 a 9 anys; Genius, de 9 a 12 anys; Expert, de 12 a 17 anys. Alerta d’atenció per a que nenes i noies s’apropin a la tecnologia. Camptecnològic ha dissenyat un format que uneix aspectes creatius, artístics i tecnològics, on en funció de l’edat de les participants poden utilitzar elements electrònics per controlar tires de leds i crear efectes de llums, color i moviment aprenent a programar-los, crear una alarma de casa, música amb sintetitzador, un vehicle que es mou o crear una història amb el animatronic KBO, una marioneta cibernètica què gràcies als seus 7 motors i sensors pot moure parpelles, ulls, cap i llavis, i amb la seva web-cam pot seguir a qui li parla.

Minecraft – Dissenya i crea mons amb McEdit i WorldEdit

De 9 a 12 anys. En aquest curs seran guiats pel meravellós món de la Creació de Mons, aprenent a modificar l’entorn, crear castells o qualsevol tipus de construcció que se’ls hi ocorri, tot això des d’un entorn visual d’edició anomenat McEdit. A més, faran servir modificacions del joc, MODs, aprendran a crear servidors. Mitjançant el MOD WorldEdit modificaran l’entorn amb eines similars a Mcedit, però dins un servidor, on construiran de forma col·laborativa entre tots els assistents.

Unity Nivell 2- Realitzen un joc per a mòbil i un hack and splash

De 13 a 17 anys. Els estudiants realitzaran un videojoc en 3D amb major complexitat tècnica i artística que en el nivell previ. Construiran tots junts un videojoc de la categoria “Action RPG” o “Hack’n’Slash” amb múltiples nivells.

El desenvolupament d’aquest videojoc els oferirà l’oportunitat d’aprendre programació d’intel·ligència artificial d’enemics, disseny artístic de nivells i interfícies d’usuari, i sobretot, millorarà la seva capacitat per treballar en equip en àmbits de programació i art.

Construcció del Rover lunar i arduino (Curiosity)

A partir de 13 anys. La nova plataforma mòbil Curiosity gaudeix d’una excel·lent mobilitat la qual permet que es mogui amb rapidesa i per tot tipus de superfícies. Durant el taller podran afegir sensors diferents i controladors.

22 o 23 de juny (taller d’un dia)

Més informació aquí.

 

Campaments d’Estiu amb allotjament a Les 

Electrònica i Robòtica

Genius, de 9 a 12 anys; Expert, de 12 a 17 anys. Durant aquest campament podran crear els seus propis Drons.

Code & Apps

Genius, de 9 a 12 anys; Expert, de 12 a 17 anys. Mitjançant programació visual els més petits i Unity els grans crearan els seus propis videojocs i fins i tot contingut de Realitat Virtual. De forma divertida s’aniran endinsant en la lògica de la programació. Aquestes plataformes de programació també els permetrà crear les seves pròpies App.

Digital Arts

Genius, de 9 a 12 anys; Expert, de 12 a 17 anys. L’art digital és la disciplina en la qual la tecnologia és l’eina per donar peu a la creativitat a través de la programació de LEDs o creant amb KBot, el cap interactiu, representacions gairebé teatrals, i programant el comportament del cap com si fos una marioneta.

Més informació aquí.

 

Campament Tech

Aquest campament segueix l’estil dels millors tech camps d’EEUU, i en ell s’experimenta amb noves tecnologies per a potenciar l’enginy i la creativitat dels participants. A les tardes els alumnes assisteixen a tallers per dissenyar, contruir i posar en marxar el seu propi robot, el qual haurà de resoldre diferents reptes que li seran plantejats. Aprendran també a estructurar el pensament lògic, a dissenyar les seves pròpies aventures gràfiques, videojocs o a construir una pàgina web de manera molt intuïtiva.

De 5 a 14 anys. A Prades.

Més informació aquí.

 

La Mandarina de Newton

Casal d’estiu de 3 setmanes temàtiques: Mercatech Lab, Science MasterChef i Abracadabra! És ciència!, en les quals s’exploraran conceptes de ciència, tecnologia i audiovisuals.

Setmana 1: Mercatech Lab (del 27 de juny a l’1 de juliol)

Setmana 2: Science MasterChef (del 4 al 8 de juliol)

Setmana 3: Abracadabra! És ciència (de l’11 al 15 de juliol)

A partir dels 7 anys. A l’Espai Mandarina (Carrer Montseny, 12, Gràcia, 08012, Barcelona).

Més informació aquí.

 

Casal d’Estiu Casa Sagnier

El Casal d’Estiu infantil és un casal en horari de matí (de 9.30 a 13.30h), estructurat en dos grups d’edat i en 4 setmanes:

1a setmana: del 27 de juny a l’1 de juliol

2a setmana: del 4 al 8 de juliol

3a setmana: de l’11 al 15 de juliol

4a setmana: del 18 al 22 de juliol

Els infants es poden apuntar a una sola setmana o a totes, cada setmana és independent.


-L’ESTIU DELS PETITS

Casal per a infants de 4 (que hagin cursat P4) a 7 anys. Cada setmana podran descobrir i endinsar-se en un món diferent amb moltes sorpreses; cada setmana realitzarem les següents activitats: manualitats, sortides, gimcanes, jocs al parc, tallers de cuina…

De 4 a 7 anys.

-ESTIU A SAGNIER

Casal per a infants de 8 a 11 anys. Cada setmana descobriran un món nou a través de tallers especialitzats per a aprendre i divertir-se a la vegada.

De 8 a 11 anys.

Inscripcions a partir del 18 d’abril.

Més informació aquí. 

 

CASAL D’ESTIU JOVE!

Casal d’Estiu amb 4 setmanes temàtiques plenes d’activitats i sortides.

Horari del Casal: de 9.30h a 13.30h

-Setmana del 27 de juny a l’1 de juliol. Setmana de sortides

Al llarg de tota aquesta setmana es faran sortides diàries per conèixer Barcelona.

-Setmana del 4 al 8 de juliol. Setmana de Robòtica i impressió 3D

Dissenyaran i imprimiran les seves pròpies creacions amb la nostra impressora 3D.

-Setmana de l’11 al 15 de juliol. Setmana audiovisual

Aprendran a fer servir una taula de so, i treballar amb imatges.

-Setmana del 18 al 22 de juliol. Setmana de la cultura urbana.

Hip-hop, graffiti, rap… si t’interessa la cultura urbana aquesta setmana és la teva!

Els joves es poden apuntar a una setmana o a totes, cada setmana és independent.

Inscripcions obertes a partir del 18 d’abril.

 

Més informació aquí. 

 

Matemàgiques

-Casal de Robòtica educativa

Matins del mes de juliol

Per a nens i nenes de 7 a 12 anys

-Tardes de videojocs i contes digitals

Tardes del mes de juliol

Per a nens i nenes a partir de 7 anys.

 

Més informació aquí. 

 

SOKOKIDS Tech

Espai que neix en una antiga fàbrica de xocolata, al casc antic de la Sagrera, i que vol impulsar el desenvolupament de les competències transversals necessàries per adaptar-se a un món canviant, aprenent sobre les noves tecnologies. El seu objectiu és trencar les barreres entre disciplines: la ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques (STEAM) i facilitar l’accés a aquests camps per a tothom, sense tenir en compte edat, coneixements, capacitats o gènere.

És a dir, promoure la tecnologia i donar a nois, noies i adults els coneixements necessaris que sintonitzin amb el desenvolupament exponencial de les tecnologies i la evolució de la societat.

Tallers:

-Del 4 al 8 de juliol (6-10 anys)

Programació amb Tynker

Toca Música amb Little Bits Arduino

Little Bits DIY/Tinkering.

-De l’11 al 15 de juliol (9-14 anys)

MineCraft mcedit

MineCraft spritecraft

Crea el teu cotxe elèctric

Programa el teu cotxe.

-Del 18 al 22 de juliol (6-10 anys)

Dissenya amb Scratch

Programa amb Scratch

Motlles de Xocolata

Disseny + Taller Làser.

-Del 25 al 29 de juliol (9-14 anys)

Smart Cities + Arduino

Disseny + Tall Laser

Arduino + loT + Little Bits

Wireless Remote Little Bits.

Més informació aquí.

 

NOTA: la informació ha estat extreta de les pàgines web de cada entitat organitzadora.

A %d bloguers els agrada això: