Segurament de petits veu passar moltes estones pintant i donant vida amb la imaginació als vostres dibuixos…  potser fins i tot sou dels que els retallàveu i els enganxàveu a una cartolina per tal de donar-los una certa consistència i fer que les figuretes poguessin interactuar i viure les aventures que la vostra fantasia les fessin interpretar. Però ben segur que si algú us hagués dit que amb el vostre conte per pintar podríeu crear figures amb volum que es mourien com dibuixos animats a través d’una pantalla us hauríeu, com a mínim, posat a riure.

Doncs bé, aquella idea estrafolària ja fa uns mesos que va arribar a Disney. La gran fàbrica de la fantasia i dels dibuixos animats, en recerca continua de nous projectes des del seu departament d’Investigació, ha desenvolupat una tecnologia que permet, gràcies a un seguit d’algoritmes, convertir un dibuix pla en una imatge en 3D.

Podeu veure les dades de la investigació aquí.

La base d’aquesta tecnologia és la realitat augmentada. En un dispositiu mòbil o una tablet s’hi emmagatzemen les siluetes predissenyades i per mitjà del mapping i d’una tècnica que Disney ha anomenat “dibuix projectat”, allò que vas pintant es converteix, en temps real, en un personatge amb volum que fins i es mou o balla si movem la plana on estem treballant.

DISNEY

Tot i que ja existeixen altres projectes similars, com ara Chromville, la principal aportació de Disney és el fet de viure-ho en temps real.

Els tècnics continuen investigant per acabar de conèixer quin n’és el seu potencial i aplicació a nivell comercial.

Mentre ells investiguen, nosaltres seguirem imaginant… és una de les poques coses que no tenen límit.

 

 

 

Mireia C.

 

A %d bloguers els agrada això: