“Pinto, colorejo…” i creo dibuixos animats

Segurament de petits veu passar moltes estones pintant i donant vida amb la imaginació als vostres dibuixos…  potser fins i tot sou dels que els retallàveu i els enganxàveu a una cartolina per tal de donar-los una certa consistència i fer que les figuretes poguessin interactuar i viure les aventures que la vostra fantasia les fessin interpretar. Però ben segur que si algú us hagués dit que amb el vostre conte per pintar podríeu crear figures amb volum que es mourien com dibuixos animats a través d’una pantalla us hauríeu, com a mínim, posat a riure.

Doncs bé, aquella idea estrafolària ja fa uns mesos que va arribar a Disney. La gran fàbrica de la fantasia i dels dibuixos animats, en recerca continua de nous projectes des del seu departament d’Investigació, ha desenvolupat una tecnologia que permet, gràcies a un seguit d’algoritmes, convertir un dibuix pla en una imatge en 3D.

Podeu veure les dades de la investigació aquí.

La base d’aquesta tecnologia és la realitat augmentada. En un dispositiu mòbil o una tablet s’hi emmagatzemen les siluetes predissenyades i per mitjà del mapping i d’una tècnica que Disney ha anomenat “dibuix projectat”, allò que vas pintant es converteix, en temps real, en un personatge amb volum que fins i es mou o balla si movem la plana on estem treballant.

DISNEY

Tot i que ja existeixen altres projectes similars, com ara Chromville, la principal aportació de Disney és el fet de viure-ho en temps real.

Els tècnics continuen investigant per acabar de conèixer quin n’és el seu potencial i aplicació a nivell comercial.

Mentre ells investiguen, nosaltres seguirem imaginant… és una de les poques coses que no tenen límit.

 

 

 

Mireia C.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.