HEADERFAIR

Participa dels següents itineraris Digital Juny:

animació audiovisual música videojocs

Loop Barcelona és un esdeveniment dedicat a l’estudi i la promoció de les obres d’art contemporani en vídeo. Fundat el 2003, des de la seva creació ofereix al públic especialitzat una tria de continguts relacionats amb el vídeo des de diferents perspectives.

Loop Barcelona es desplega en tres seccions principals:

  • Loop Fair és una selecció de pel·lícules i vídeos d’artistes contemporanis presentats per galeries internacionals en una experiència visual única, ja que cada projecte es presenta en una habitació d’un hotel, creant així un entorn que se centra en el treball dels artistes i facilita l’atenció especial requerida per aquest mitjà. Té lloc els 2-4 de juny a l’Hotel Catalonia Rambles.
  • Loop Festival és un seguit de propostes relacionades amb la creació de la imatge en moviment en forma d’exposicions, projeccions i actuacions en directe entre el 26 de maig i el 10 de juny per tota la ciutat.
  • Loop Studies són una sèrie de xerrades, tallers i trobades professionals per fomentar el coneixement i el reconeixement del vídeoart. Te lloc de l’1 al 3 de juny.

 

Destaquem:

  • Why Games? Can an Art Professional Think? per Hito Steyerl. L’artista ha treballat des de la reflexió sobre la globalització, la producció i la difusió de la imatge fins a la influència de la tecnologia en la nostra vida quotidiana. Farà una presentació sobre videojocs, simulació virtual i ficció generativa d’autonomia.
  • Wonders, exposició de Carles Congost. Wonders és una proposta videogràfica que utilitza recursos propers al biopic musical i la performance per analitzar la figura del “on-hit wonder”, aquells que han assolit el reconeixement massiu de manera fugaç gràcies a un sol senzill reeixit (en col·laboració amb Primavera Pro On-Screen)
  • Members Only, exposició de Martin Arnold. Instal·lació audiovisual del cineasta experimental Martin Arnold a partir de dibuixos animats.
  • Labour in a Single Shot, presentació de la producció documental elaborada sobre els workshops que van fer Harun Farocki i Antje Ehmann arreu del món per crear vídeos d’un o dos minuts d’una sola presa.
  • Ways of Filmmaking, conferència de Malcolm Le Grice que parlarà de la seva carrera de gairebé cinquanta anys com un artista i escriptor, i reflexionarà sobre les relacions entre l’art i la imatge en moviment s’han desenvolupat i transformat des de la dècada de 1960
  • Exhibiting Cinema. La comissàri independent i editora Gloria Moure conversarà amb els curadors Caroline Bourgeois (Pinault Collection) i Sabine Breitwieser (Director, Museum der Moderne Salzburg) sobre l’exposició de l’escultura cinemàtica i el cinema en tres dimensions en l’espai d’art.

 

+info

%d bloggers like this: