Ja fa temps que el món dels videojocs i el del cinema tenen vies de connexió, canals que comuniquen un món i l’altre. Hi ha pel·lícules mítiques que han continuat la seva vida en videojocs. Però sobretot hi ha molts videojocs que han passat al cinema.

Ara, arran de l’estrena d’Angry Birds, us actualitzem la informació i us apropem alguns rumors i notícies de properes pel·lícules que podríem qualificar, pel cap baix, de sorprenents.

Angry Birds

Una pel·lícula d’Angry Birds? El videojoc? Però on és la història? Doncs sí, resulta que l’han trobada. I és que al joc ja prefiguraven perquè els ocells anaven saltant sobre els porquets verds: ells eren els criminals que havien robat abans els ous dels seus nius. Amb aquesta història tan feble sembla que no es podria fer una pel·lícula interessant, però s’ha fet. El públic ha reaccionat molt positivament a aquesta estrena i en la primera setmana van recaptar 1,6M€. A més, les crítiques són bones. Podeu llegir-ne un parell aquí i aquí.

Warcraft: l’origen

El 3 de juny s’estrena la pel·lícula Warcraft: The Origin, basada en l’univers dels videojocs Warcraft (Blizzard). Produïda per Legendary Pictures, està dirigida per Duncan Jones, conegut per haver dirigit Moon i Codi Font (i per ser fill de David Bowie).

Arran de l’estrena de la pel·lícula, Blizzard Entertainment ha anunciat que tots aquells que hagin comprat una entrada per veure la pel·lícula Warcraft: L’Origen podran accedir de forma gratuïta al joc de rol massiu estrella de la saga: World of Warcraft. Consideren que pot ser un bon moment per captar nous jugadors per al món d’Azeroth. I els que ja són jugadors, trobaran al joc les armes que surten a la pel·lícula, como l’espasa i l’escut dels soldats de l’Aliança i el bastó de Gul’dan.

Assassin’s Creed

Finalment hem pogut veure el primer trailer d’Assassin’s Creed, l’esperadíssima pel·lícula protagonitzada per Michael Fassbender. L’actor afirma que “el que la situa per sobre d’altres pel·lícules de fantasia, acció i aventura és la idea de la memòria en l’ADN. Sembla una teoria científica plausible que portem el coneixement dels nostres avantpassats”. El seu director, Justin Kurzel, parla del repte d’adaptar un joc a 120 minuts d’història: “Assassin’s Creed és molt complex pel que fa a l’Animus, el món present i com es relaciona amb el període històric. Has d’inventar una història per portar diferents elements del joc i ser fidel al que esperen els fans”.

Assassin’s Creed ens explica com Callum Lynch, de l’època contemporània, rememora al seu ancestre Aguilar, un assassí en l’Espanya del segle XV. Gràcies a la tecnologia de l’Animus i els records dels seus gens, Abstergo pot indagar en els esdeveniments d’aquesta època.

La pel·lícula està previst que s’estreni el 21 de desembre.

Tetris

Sí, sí. Com ho llegiu. Tetris, la pel·lícula. I no una sinó TRES! Trilogia de Tetris! El mateix Aleksei Pàjitnov deu estar al·lucinant.

Darrera d’aquest projecte hi ha noms de solvència contrastada com Larry Kasanoff, CEO de Threshold Entertainment, productor de Mortal Combat, Mentiras Arriesgadas o les pelis de Lego per televisió; l’empresa de Bruno Wu, la xinesa Seven Star Entertainment & Media Group, un dels majors grups de comunicació i inversió de Xina; els efectes visuals de Dane Smith (Transformers, Harry Potter, Spiderman), i The Tetris Company, que tenen els drets del famós videojoc. La pel·lícula inicial serà un thriller de ciència ficció, te un pressupost de 80 milions de dòlars i s’espera que es comenci a filmar l’any vinent a Xina.

Fruit Ninja

Una altra sorpresa estranya. Fruit Ninja, aquell joc per a mòbil on has de tallar fruites amb el dit però no tocar les bombes? Una pel·lícula? Doncs sí, això diu The Hollywood Reporter.

Fruit Ninja és el segon joc més descarregat d’IOS de tots els temps, amb de més de mil milions de descàrregues.Tripp Vinson produirà la pel·lícula sota el seu segell Vinson Films. El guió anirà a càrrec de JP Lavin i Chad Damiani, que recentment han adaptat un concepte igualment curiós, la novel·la How to survive a garden gnome attack (Com sobreviure a l’atac d’un nan de jardí) de Chuck Sambuchino.

Super Mario Bros o Zelda en camí?

Segons informa Variety el president de Nintendo Tatsumi Kimishima va explicar a un diari japonès que tenen plans per començar a produir nous continguts audiovisuals en un futur no gaire llunyà. Es troben a la cerca de coproductors a nivell internacional i no descarten fer pel·lícules basades en els seus mítics personatges en imatge real o animació. Podem esperar en uns pocs anys pel·lícules d’en Mario o Zelda?

 

 

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: