No us ho parem de repetir, la realitat virtual és la gran novetat tecnològica de l’any. Els dispositius per gaudir de la VR estan arribant al mercat i ja tardeu en aconseguir el vostre! Cada dia es presenta algun tipus de novetat tecnològica, les grans empreses del sector ens mostren les potents eines que han estat desenvolupant per tal de que els creadors i artistes ens facin arribar les seves propostes utilitzant la realitat immersiva.

I dia rera dia ens arriben nous continguts o s’anuncien nous projectes que alimentaran d’experiències immersives els nostres visors. Creieu que això és flor d’un dia? A tenor de la gran quantitat de propostes que es presenten, sembla que la realitat virtual arriba per quedar-se i acaparar el mercat! Ja sigui com a videojocs, publicitat, disseny, documentals, curtmetratges o projectes artístics, les possibilitats són immenses.

Google Spotlight Stories: Help

Per mostrar les possibilitats del contingut en 360º de YouTube Google ha presentat el curtmetratge de terror Help. Dirigit per  Justin Lin, responsable de Fast&Furious o Star Trek Beyond, visitem la ciutat de Los Angeles afectada per una pluja de meteorits i un perillós rèptil gegant. El curt és encara un experiment del projecte Google Spotlight Stories, però és ben útil per explorar el gran ventall de possibilitats que s’obren pel setè art. El podeu gaudir amb les Cardboard i l’app de Youtube per Android o l’app de Google Spotlight per iOS.

Chrome Experiments: Virtual Art Sessions

Google va presentar la seva app de dibuix per realitat virtual Tilt Brush disponible pels visors HTC Vive. Disposa de pincells multicolors i diferents efectes de llum que permeten dibuixar en 3D  i crear originals obres d’art al bell mig de l’habitació. Amb la col·laboració de sis artistes de diferents disciplines que anaven de l’escultura a  la il·lustració o el disseny de moda, varen gravar el seu procés de creació d’una obra utilitzant Tilt Brush i ho podeu observar en 360º a l’espai immersiu Virtual Art Sessions de Chrome Experiments.

Singtel Data ExStream

L’operador de telefonia mòbil Singtel de Singapur ha volgut demostrar l’estabilitat i alta capacitat de la seva xarxa 4G a través d’un anunci creat per Ogilvy que utilitza la realitat virtual. El desafiament es trobava en conduir un cotxe o fer esgrima emprant com a visor unes ulleres Samsung Gear de VR per mòbil que mostraven les imatges que un segon mòbil acoblat al mateix visor captava en temps real. Tot un repte tècnic que va demostrar que la xarxa podia servir dades en temps real sense interrupcions de la transmissió ni gaire retard. Un anunci realment espectacular!

Fukushima vidas contaminadas

La realitat virtual en el periodisme ens ha portat a camps de refugiats o al bell  mig de la guerra de Síria. Ara per primera vegada un mitjà espanyol ha emprat aquesta tecnologia per apropar-nos en un reportatge immersiu la crisis nuclear creada pel tsunami de 2011. Podeu visualitzar també el reportatge de Daniel Verdú per El País Semanal amb l’app El País VR per iOS i Android, Samsung Gear o Oculus Rift.

Chernobyl VR Project

Ja fa 30 anys del major accident de la història i l’estudi de videojocs polonès The Farm 51 ha presentat el trailer en 360º del seu projecte de documental interactiu i videojoc sobre Chernobyl. L’app de VR permetrà el primer tour virtual per l’àrea d’exclusió per radioactivitat de Chernobyl i Pripyat i es preveu que arribi el proper juny inicialment per Oculus Rift.

Bedtime VR Stories

La nova app en desenvolupament de Samsung  Bedtime Stories permetrà a pares i fills compartir un espai comú per explicar contes abans d’anar a dormir fins i tot en cas d’estar separats per un viatge de feina, un divorci o altres obligacions. La VR també uneix les famílies!

Invasion

Eric Darnell, el director de la pel·lícula d’animació Madagascar, ha presentat en el Festival de Tribeca el seu primer projecte per Baobab, l’estudi d’animació per realitat virtual que ha fundat. El curtmetratge Invasion! compta amb la narració de Ethan Hawke i està protagonitzat per un adorable conillet blanc que tot solet evita una invasió d’alienígenes. Pensat específicament per a una audiència que inclogués infants, va aconseguir una gran acollida en el festival novayorquí. Disponible per Samsung Gear VR .

Ghibli VR Demos

L’estudi britànic de desenvolupament de projectes de realitat virtual Fire Panda ha presentat tres vídeos gratuïts en VR  que permeten introduir-se en el món de tres de les pel·lícules mítiques de l’estudi japonès d’animació Ghibli: El veu veí Totoro,  El viatge de Chihiro i El castell ambulant. Un homenatge en tota regla a  Hayao Miyazaki sense cap intenció comercial. Les redactores del butlletí no ens podem resistir a cap projecte relacionat amb els nostres estudis d’animació preferits, algú té unes Oculus Rift o unes HTC Vive per deixar-nos i així poder esperar el bus al costat de Totoro?

Sanctum

Una experiència espiritual proporcionada pel projecte interactiu Sanctum, obra de l’artista Felix Faire. La recreació dibuixada a mà de la catedral anglesa de Ely  podeu gaudir-la a la pàgina web interactiva i a l’app per a iOS per Cardboard.

 

Imma Garcia

 

A %d bloguers els agrada això: