El passat 2 de maig es va celebrar la Met Gala, un dels esdeveniments més importants de Nova York coneguda com “Els Òscars de la moda”. La temàtica d’enguany era la tecnologia. Una catifa vermella sorprenent!

La Met Gala és un esdeveniment benèfic que inaugura l’exposició anual de moda de l’Institut del Vestit del Museu Metropolità d’Art de Nova York.  Anna Wintour, editora de Vogue Nord-Amèrica (en ella s’inspirava el paper interpretat per Meryl Streep a El Diable es vesteix de Prada) és la co-presidenta de la gala des de 1995. A la Met Gala assisteixen grans celebritats, empresaris, models, dissenyadors i socialités d’arreu del món.

Cada any es selecciona una temàtica diferent sobre la qual els convidats s’han d’inspirar a l’hora de triar els seus vestits i maquillatge. Per posar alguns exemples: l’any passat el tema era China: Through the Looking Glass, el 2008, Superheroes: Fashion and Fantasy, el 2013, Punk: Chaos to Couture i aquest any 2016, Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology. 

Així doncs, enguany la temàtica se centrava en la dicotomia entre l’Alta Costura i les peces que inclouen les últimes innovacions tecnològiques. Si una cosa està clara és que la Met Gala 2016 no ha deixat indiferent. Alguns dels assistents han rebut crítiques pels seus outfits “avorrits” que no semblaven gens inspirats en la temàtica que s’havia de seguir, i a d’altres se’ls ha criticat per ser massa “extravagants”.

kim-kanye-vogue-3may16-pa_592x888

Kim Kardashian West i Kanye West a la Met Gala 2016. Foto de Vogue.uk

lady-gaga-vogue-3may16-pa_592x888

Lady Gaga a la Met Gala 2016. Foto de Vogue.uk

La majoria dels assistents van optar per vestits i complements platejats o daurats per fer referència a l’estètica futurista però pocs van vestir realment peces que haguessin estat elaborades gràcies a la tecnologia. Va haver-hi un parell d’excepcions que van ser més fidels a la temàtica. Ara les veureu!

L’actriu Claire Danes va portar un magnífic vestit del dissenyador Zac Posen. El vestit era molt d’estil princesa Disney i s’il·luminava a la foscor gràcies a fibra òptica i unes bateries. Si voleu saber-ne més, ABC va entrevistar el dissenyador i van parlar del vestit, com va sorgir la idea, com es va fer, etc.

La model Karolina Kurkova va portar un vestit fet entre l’estudi de disseny anglès Marchesa i Watson, un ordinador cognitiu d’IBM. Per crear aquest vestit els dissenyadors van triar cinc sentiments que volien que el vestit expressés: paciència, entusiasme, curiositat, alegria i valentia. Després, van introduir les dades a la IBM’s Cognitive Color Tool, un programa que fa servir la psicologia dels colors per a emparellar colors amb emocions. El vestit té unes flors que portaven llums LED connectades a l’API Tone Analyzer de Watson, capaç d’interpretal el contingut emocional dels tweets amb el hagstag #MetGala i #CognitiveDress. Així per exemple, els tweets que tinguessin un alt contingut d’alegria feien que les flors s’il·luminessin d’un color rosa brillant, mentre que els tweets més entusiastes provocaven que les flors es tornessin d’un color blau aquós.

055a9232_for_web7-683x1024

Karolina Kurkova amb el vestit de Marchesa.

MET Costume Institute Gala 2016

La model txeca va tuitejar el següent missatge (si obriu l’enllaç podreu veure un vídeo curt en què es veu el vestit il·luminat):

Please comment on all of my social accounts b/c my dress will react to your emotions! #MetGala @IBM @MarchesaFashion pic.twitter.com/CXUKcVd8Hm

— Karolina Kurkova (@karolinakurkova) 2 de maig de 2016

L’actriu Allison Williams va portar un bonic disseny de Peter Pilotto, El vestit estava adornat amb flors sortides d’una impresora 3D!

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala - Arrivals

Allison Williams a la Met Gala 2016.

Les actrius Emma Watson  i Margot Robbie van portar a la Met Gala uns vestits fets totalment a partir de material reciclat. El de Watson, sorgit de la col·laboració de Calvin Klein i Eco-Age,  es va fer amb tres teles teixides amb fils fabricats a partir d’ampolles de plàstic reciclades. En els dos casos, les cremalleres es van fer amb materials reciclats i els revestiments eren de cotó i seda de cultiu orgànic. Emma Watson va escriure al seu Facebook que el seu vestit és una prova que la creativitat, la tecnologia, i la moda són poderoses treballant conjuntament.

gettyimages-527359370

Emma Watson a la Met Gala 2016. Getty Images

margot-robbie

Margot Robbie a la Met Gala 2016. Getty Images

El que destaquen d’aquests vestits és el progrés que ha permès la renovació de materials destinats a desaparèixer als quals se’ls hi ha donat una segona vida.

Així, què us han semblat els vestits? I si heu vist tota la galeria de fotos de la vetllada, trobeu a faltar més relació moda-tecnologia de la que va haver-hi?

 

 

Selene B.

A %d bloguers els agrada això: