24 d’abril de 2016. Alguns de nosaltres hem estat esperant aquesta data amb candeletes des del moment que HBO la va confirmar com a data d’estrena del primer capítol de la sisena temporada de la mediàtica sèrie televisiva Joc de Trons. I el dia per fi ha arribat. Des de la matinada de diumenge hem pogut veure a Espanya el nou capítol de la sèrie, i quina millor manera de celebrar el retorn dels nostres estimats (i dels no tan estimats) personatges a la petita pantalla que parlant una mica de Joc de Trons, concretament d’allò que tingui a veure amb efectes especials, realitat virtual i tecnologia.

-Aproximadament a una setmana de l’estrena del nou capítol, es va publicar a la pàgina oficial de Facebook de la sèrie un vídeo de la conegudíssima intro de la sèrie en la qual es veu el mapa de tots els continents que apareixen en la ficció televisiva, amb una diferència: visió 360º. Si mirem el vídeo des d’un dispositiu portàtil, o fins i tot des de l’ordinador, podem anar veient el mapa de la manera que nosaltres triem ja que gaudim d’una visió total d’aquest i la podem anar canviant. Podeu veure el vídeo des de la pàgina de Facebook Game of Thrones o si no teniu Facebook, podeu fer click aquí.

jfhrurzbhc3xpq29ibiz

Però aquesta no és la única experiència VR que trobem en el món de Joc de Trons. La desenvolupadora de videojocs Framestore i la firma de màrqueting Relevent hah treballat amb HBO per a producir Ascend the Wall, un joc intereactiu per les Oculus Rift que permet els usuaris escalar el mur de gel que separa les terres de Ponent de les de “més enllà del Nord”, allà on es troba la The Night’s watch.

De cara a la premiere de la sisena temporada de la sèrie, i per promoure el llançament de les noves llibretes de la saga, Moleskine Products ha creat un vídeo que recrea una part del opening que veiem sempre abans d’un capítol fent servir únicament models arquitectònics de paper. El vídeo, fet a partir de la tècnica stop-motion l’ha realitzar l’estudi d’animació Dadomani. 

8051272893083_01

moleskine-games-of-thrones-le_5

 

-D’altra banda, ara fa ja gaire bé un any a Huffingtonpost es va publicar un article curtet en el qual es parlava una mica dels efectes especials que s’havien fet servir a la cinquena temporada de Joc de Trons. La mateixa HBO ha anat publicant nombrosos vídeos al seu canal de Youtube vídeos de Making Of‘s o d’efectes especials. Així que si teniu curiositat per veure tot aquest contingut a més de tesers, tràilers, preses falses… només cal que feu click aquí.
Estem parlant d’una sèrie amb dracs, morts variades (algunes certament particulars), caminants blancs, llops gegants, mamuts, gegants en sí… en fi, tot això sense tenir en compte els escenaris geogràfics, els quals normalment necessiten de pantalles verdes per a ser perfectes.

18x2bo4pr2wymjpg

93203

 

1436220003-good-enough

 

Com ja hem dit, podeu trobar més d’un vídeo al canal oficial de Youtube de la sèrie en el qual veure efectes especials etc. de capítols de les primeres cinc temporades. Aquí us deixem un enllaç directe a un vídeo sobre els efectes especials de la sisena temporada. I si ja heu vist el 6×01 aquest diuemenge/dilluns i per casualitat us esteu preguntant si determinada escena final està feta gràcies a efectes especials o sense, sensacine ens ho desvetlla. (NO llegiu això si encara no heu vist el capítol estrenat el 24 d’abril!)

-Us mengeu el cap pensant qui serà el proper personatge en morir perquè sabeu que ningú està segur? estudiants d’una classe de JavaScript de la Universitat Tècnica de Munich devien sentir-se igual i han treballat en un projecte anomenat “A Song of Ice and Data” (Cançó de gel i data), el qual parteix del títol de la saga de llibres Cançó de gel i de foc de George R. R. Martin. Per a aquest projecte van desenvolupar un algoritme per a predir qui moriria primer en Joc de Trons. Aquest algoritme fa servir aprenentatge automàtic per a tenir un ordinador que decideixi qui viurà i qui morirà. Per a crear la data, la informació que la màquina farà servir els estudiants han fet servir la pàgina wiki de Cançó de gel i de foc per introduir informació sobre tots els personatges. Intervenen 24 factors a l’hora de determinar qui té mes possibilitats de morir, alguns d’ells són el gènere, l’edat, títols, o si algun membre de la família d’aquest personatge està encara viu. Com a resultat s’origina una llista de cinc personatges considerats més propensos a morir aviat. Entrant a la pàgina web que us hem enllaçat abans a Song of Ice and Data podreu veure quins són els personatges en el rànquing de morts més probables.

Si us encanta la saga de llibres i/o la sèrie i us encanta llegir notícies, teories i de tot a la xarxa, segur que us ho passeu bé fent un cop d’ull a aquest web!

a-song-of-ice-and-data-students-design-software-to-predict-game-of-thrones-deaths-949898

 

-Us agrada fer tests d’aquests per saber a quin personatge us assembleu més d’una sèrie, pel·lícula o llibre? Dons ara Spotify ens ofereix poder saber a quin personatge de Joc de Trons ens assemblem més tenint en compte els nostres gustos musicals. L’únic que cal fer és anar aquí i registrar-se, i així a partir de la vostra llista de reproducció se us assignarà un personatge.

I per acabar aquest post, fem una petita menció: com la majoria de vosaltres probablement ja sabíeu, algunes escenes de la sisena temporada s’han rodat a Girona i en el primer tràiler de la sisena temporada ja podem apreciar les escales de la Catedral de Santa Maria. Us deixem el vídeo aquí mateix.

 

 

Selene B.

%d bloggers like this: