El món de la publicitat pot ser molt més divertit i original del que acostumem a veure. Algunes agències de comunicació aposten per l’ús de la tecnologia i  la interactivitat per crear experiències que creïn un nou nivell de relació amb els seus possibles clients. L’ús de sensors de moviment, tecnologies de reconeixement facial, realitat augmentada, interactivitat a través de twitter i smartphones… Les possibilitats són variades i només depenen de l’ingeni dels creatius que s’atreveixen a fer-les realitat. Us hem preparat una selecció d’alguna de les més recents, originals i creatives campanyes…

Panells interactius

Les agències publicitàries brasileres NBS i OOH Posteroscope han instal·lat un parell de panells publicitaris especials a Rio de Janeiro que de fet no publiciten res, però que són de gran utilitat! Aquests panells han estat dissenyats per atraure i matar el mosquit Aedes aegypte, que és el vector portador del virus Zika, i evitar d’aquesta manera la seva propagació. El Panell Matamosquits està equipat amb una tecnologia que emet àcid làctic, per simular la suor humana, i diòxid de carboni per simular la respiració humana. Les llums fluorescents incrementen encara més l’atracció dels mosquits per aquest tipus de mobiliari urbà, que té un radi d’acció de 4 kilòmetres. Els mosquits queden atrapats en el panell i moren per deshidratació.

Aquest hivern els habitants de Varsòvia podien saber si tenien febre gràcies a un panell interactiu que estava dotat d’un escànner tèrmic.  Saatchi & Saatchi Switzerland i Saatchi & Saatchi/ Interactive Solutions Poland varen crear aquesta campanya interactiva pel medicament antigripal  Theraflu.

Aquest panell ens ha recordat la campanya de Kit Kat a Colòmbia fa uns mesos, on un panell publicitari també es preocupava per l’estat de salut dels ciutadans i donava massatges als estressats usuaris del transport urbà.

La recent campanya interactiva de la Budapest Festival Orchestra  i Hungarian Telekom pretén interactuar amb el públic més jove per tal de cridar el seu interès per la música clàssica. L’usuari pot interactuar amb el panell, que mostra una orquestra tocant, emprant el seu smartphone com si fos una batuta. D’aquesta manera pot modificar i controlar el tempo de la música a través de la gesticulació de les seves mans.

Els panells interactius també poden ser unes interessants eines de conscienciació i servir per campanyes de diferents ONGs o programes de polítiques públiques.  L’organització suïssa  Frauenzentrale Zurich va posar a prova a la ciutadania per observar i conscienciar sobre el maltractament i la violència de gènere. En un panell s’emetien escenes en viu simulant maltractaments que eren vistes pels visitants d’un centre comercial que podien aturar amb les seves paraules el que estava passant.

Cafe Pele va oferir una divertida experiència ideada per l’agència Lew Lora/TBWA en el metro de Sao Paulo. El panell interactiu mostrava una persona badallant per així recordar als usuaris del metro de que potser calia prendre un cafè… La frequència de badalls depenia de la quantitat de passatgers que detectava que passaven davant d’ell…

Per promocionar el llançament d’una nova línia de productes pel cabell Apotek Hjärtat va instal·lar un panell amb sensors ultrasònics que notaven quan entrava un comboi a l’estació i que feien que els cabells de la pantalla prenguessin vida.

La realitat augmentada i una pantalla tàctil amb tecnologia desenvolupada per l’empresa Grand Visual ha permès que en ocasió de l’estrena de Batman v Superman els ciutadans de Brisbane i Sydney es fessin selfies vestint els vestits del superheroi que escollissin i compartir la imatge via xarxes socials.

L’agència AMVBBDO va crear l’espectacular campanya de realitat augmentada per Pepsi Max Unbelievable Bus Shelter en el carrer New Oxford Street de Londres. El panell mostrava imatges del carrer en temps real, però quan algú es parava i mirava la pantalla apareixien inesperats continguts fantàstics.

L’agència sueca Isobar Sweden va realitzar una acció interactiva per Coca Cola a Estocolm. A través d’un panell equipat amb tecnologia de reconeixement facial els viatgers poden interactuar i reflexar les seves expressions en un gran emoji, això sí, seguint la campanya #MakeitHappy només s’accepten les relacionades amb l’alegria i la felicitat!

Una campanya molt original de Walker Crisps va posar a Gary Lineker dins d’una màquina de vending en una parada de bus amb la qual es podia interactuar via twitter.

Reebock va instal·lar un panell equipat amb sensors de moviment i velocitat en un carrer de Estocolm per promocionar les seves sabatilles Zump 2.0. Els peatons que s’animaven a participar en el seu desafiament podien guanyar unes sabatilles si feinen una carrera que superés els 17 km/h.

Parking Billboard es el somni dels conductors negats per aparcar. Amb sensors de moviment aquesta campanya per Fiat pretenia mostrar la nova tecnologia desenvolupada per Fiat per facilitar l’estacionament.

L’agència de publicitat Dentsu va elaborar per la marca japonesa de cosmètics Ainz&Tulpe un interactiu i creatiu aparador que basa la seva tecnologia en el reconeixement facial,  manera que distingeix la raça de les encuriosides clientes i ofereix tickets de descomptes i recomanacions de maquillatge basades en les característiques facials detectades.

Cartells interactius

L’agència Clemenger BBDO Melburne ha ocupat la façana d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat amb una pantalla interactiva. Després de l’èxit de l’extravagant i surrealista campanya “The Boys” per la marca de roba interior Bonds on dos testicles discuteixen sobre les seves vides plenes d’impactes, ara trobem els dos testicles penjats de la façana i interactuant amb el temps que fa. Depenent de si fa fred o calor pugen o baixen la seva posició  a la pantalla, per així simular com es veurien afectats els homes pel temps meteorològic.

WCRS va crear una campanya per Women’s Aid en ocasió del Dia de la Dona per denunciar la violència de gènere. Una pantalla en el carrer mostrava la imatge d’una dona amb signes evidents de maltractaments en la seva cara. A través de tecnologia de reconeixement facial si els ciutadans es paraven a mirar l’anunci es començaven a eliminar algunes de les ferides. Com més gent mirava l’anunci més disminuïen els blaus i la dona s’anava recuperant.

La protectora d’animals Battersea Dogs & Cats Homes va encarregar una campanya per conscienciar sobre l’adopció de gossos i gats. A través de tecnologia de detecció de moviment es cridava l’atenció dels ciutadans que s’aproximaven través dels lladrucs dels gos que apareixia a la pantalla.

Magic of Flying és la premiada campanya de Ogilvy per British Airways amb un Cannes Lion. L’objectiu era cridar l’atenció sobre la gran quantitat de destinacions, noves rutes i freqüències de vol de la companyia de bandera anglesa. El nen que estava a la pantalla detectava els avions que passaven per sobre de l’anunci en temps  real i els indicava tot mostrant la informació real del vol.

Survival Billboard va ser una molt original acció promocional que Xbox va fer en ocasió del llançament del videojoc Rise of the Tomb Raider. Un cartell interactiu protagonitzat en carn i ossos per vuit concursants fans dels videojocs de Lara Croft que havien de superar una nit a la intempèrie sota difícils condicions climàtiques escollides pel públic que seguia el concurs a través d’un microsite i les xarxes socials. Un innovador anunci-concurs reality de resistència interactiu.

 

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: