En aquest article us parlarem de ecologisme, conscienciació ambiental i protecció d’espècies i ecosistemes mitjançant apps i tecnologia. Comencem!

Aquest mes d’abril, i en homenatge al Dia de la Terra (el qual se celebra normalment el 22 d’aquest mes) Apple va triar vint-i-set apps populars, com per exemple Angry Birds 2, Jurassic World: The Game i Candy Crush Soda Saga, i les va suggerir als seus consumidors a primera pàgina  de l’Apple Store durant 10 dies. I això, amb quina intenció? Els diners obtinguts gràcies a la venda d’aquestes aplicacions, o gràcies a les vendes integrades, ajudaran WWF (World Wildlife Fund) a donar una empenta a les seves iniciatives climàtiques i mediambientals. Tenint en compte la quantitat d’usuaris que fan servir l’App Store i la quantitat de gent que juga a aquestes apps, els beneficis per la corporació verda poden ser els millors aconseguits en les seves campanyes. Realment, es tracta d’una estratègia intel·ligent per intentar captar l’atenció d’adults, joves, i nens pel que fa a un problema global i de preocupació contínua com ho és el mediambient i les preocupacions que hi ha avui dia envers aquest.

img_2541

Així doncs, aquestes apps no van ser creades expressament per la causa però van actualitzar les seves característiques per tal d’afegir nous nivells o episodis en els quals es tractés, d’alguna manera, el tema ambiental. Posem dos exemples: Angry Birds 2 i Jurassic World: The Game. En el primer cas, es va afegir un nou nivell específicament desenvolupat per la campanya, en el qual es destaca la importància de la conservació de l’oceà. Els mítics ocellets del joc s’han d’encarregar de salvar els oceans dels porquets entremaliats. En el segon cas, els jugadors poden adquirir packs de cartes a mesura que construeixen el parc en el joc. Aquestes cartes els oferiran múltiples opcions de possibles edificis i estructures, com per exemple una turbina d’aire o un panell solar, i també, permeten aconseguir dos dinosaures nous els quals només es poden obtenir a través de l’adquisició del pack de cartes de WWF.

Algunes de les característiques afegides per aquesta campanya en diversos jocs i apps han estat disponibles només durant 10 dies.

Carter Roberts, President i CEO de WWF va dir que “Posicionar alt aquests problemes a escala global i a través d’una plataforma com la d’Apple és una cosa molt gran. El grup de conservació farà servir els beneficis obtinguts a través de les apps per invertir en la conservació de boscos, oceans, aigua potable, espècies amenaces, i per lluitar contra el canvi climàtic.

Però la idea de crear apps per ajudar-nos a reciclar o conscienciar-nos sobre la nostra repercussió i impacte en el medi no són noves i avui dia podem trobar força varietat. Us en parlem d’unes quantes:

GiveO2: Aquesta app permet a la gent començar a compensar la seva petjada de contaminació de carboni de forma automàtica.  L’aplicació funciona amb el GPS del telèfon, així que no t’has d’anar encarregant d’introduir manualment els quilòmetres recorreguts. Gràcies a GiveOS aprendràs més sobre el teu impacte i podràs competir amb altres per aconseguir ser el més sostenible.

Disponible per a iOS i Android.

give-o2-iphone-app

 

Green Meter:  Aquesta app computa l’energia i l’ús de gasoil o diesel del teu vehicle tenint en compte les característiques de l’automòbil i les teves a l’hora de conduir, per tal d’avaluar com incrementar l’eficiència i reduir el consum de gasoil i el seu cost, per tal de produir un menor impacte en el medi ambient. Els resultats es mostren en temps real mentre es condueix, per tal d’oferir feedback instantani.

Disponible per a iOS.

 

five-sustainability-apps-you-must-download-infinigeek_html_1c0114d2

 

Oroeco: Una manera senzilla i divertida a més de compensatòria d’aconseguir que tothom ajudi a solucionar el canvi climàtic. Descobreix quines opcions importen de veritat, estalvia diners, guanya premis, i inspira la teva comunitat a ser part de la solució a l’escalfament global.

Disponible per a iOS i Android.

oroeco

 

Ecoviate: Aquesta app està feta per a extendre i compartir la sostanibilitat social a través de news feed d’activitats “amigues del medi”. L’app et dóna trucs i productes que t’ajudaran a conservar aigua, estalviar energia i ajudar a reduir el teu impacte en el medi. A més, et dona Eco-punts, descomptes, i premis per aconseguir viure una vida més eco-friendly.

Disponible per a iOS i Android.

ecoviate-app-e1429713787331

 

SolarCheck: és una calculadora fàcil i ràpida per a instal·lacions solars residencials i comercials. Aquesta app farà ràpidament un diagnòstic del teu sistema d’energia solar; irradiació i temperatura juntament a altres factors es tenen en compte per determinar l’eficàcia del teu sistema solar.

Disponible per a iOS, Android i Windows Phone.

solar-check-1-0-s-386x470

 

 

 

Selene B.

 

 

A %d bloguers els agrada això: