Ja és aquí, una altra vegada. Fa dies que s’insinua, que vol sortir a la llum… Amb l’arribada de la primavera tot torna a començar: s’allarga el dia, les terrasses de les places s’omplen de gent carregant-se de vitamines i cervesa… i… ja torna a ser aquí… esperant que pengi l’abric i les jaquetes dalt l’armari. Per què ha de tornar cada any? No podria continuar amagat sota els jerseis gruixuts i les fabuloses capes de ceba? Però no, les capes poc a poc van caient deixant-lo al descobert en la seva gran esplendor, plantant cara, orgullós, després de mesos relegat a l’oblit. Si senyors, aquí el tenim: el mixelín i amb ell la seva fidel companya de ball: l’operació bikini.

operació

Però aquest any estic preparada. No aniré a l’endocrí ni al dietista, no contractaré una coach ni una entrenadora personal, no seguiré la dieta de la carxofa, de la pinya o del pollastre. Utilitzaré la tecnologia que tinc més a l’abast, el mòbil, per gestionar el meu propi programa de dieta i esport que m’ajudi a guanyar la matemàtica de la caloria.

Per a fer-ho, però, he de fer una tria entre un munt d’aplicacions que he trobat,  que m’han aconsellat les meves amistats o de les que n’he sentit parlar. Potser entre elles en trobareu alguna que us farà més senzilla aquesta travessa pel desert. Ànims!

Per començar, cal que controlem el nostre pes i l’índex de massa corporal (Body Mass Index, BMI). Per fer-ho podem fer servir:

Bàscules Withings i Fitbit Aria que ens mostraran el nostre pes, el percentatge de greix i el BMI. Se sincronitzen a través de wifi amb el nostre smartphone i així podem tenir gràfics dels nostres avenços sense haver d’introduir cap dada.

Però si en comptes d’utilitzar una d’aquestes bàscules volem entrar les dades directament amb un app, podem  fer-ho amb TactioSalud per a iOS que, a més del control de pes, pot registrar altres dades sobre la nostra salut com ara la pressió sanguínia o l’activitat física.

I seguidament és important conèixer quin és el nostre pes ideal, segons la nostra edat i morfologia per a fer una dieta saludable:

BMI Calculator per a Android és una aplicació que ens calcula el BMI, el percentatge de greix corporal, També ens diu la quantitat de calories diàries que hem de consumir depenent del nostre nivell d’activitat física.

 

I a partir d’aquí  tenim apps que ens ajuden a controlar les calories, que ens indiquen quin consum en fem amb la nostra activitat física, que ens permeten compartir dades amb els nostres amics i d’aquesta manera animar-nos i no defallir. Les podem trobar fàcilment a l’App Store o al Google Play.

Diet Point. Organitza una dieta amb àpats que contenen la quantitat diària de calories necessàries. L’aplicació suggereix menús classificats en diverses categories. Cada pla de dieta va acompanyat d’una llista completa per fer la compra i permet el contacte amb altres persones.

Calorie counter and Diet TrackerAmb una base de dades modificable de més de  1,5 milions d’aliments, informació nutricional i un escàner que llegeix les dades nutricionals del que consumeixes, comptar calories és més fàcil que mai.

Weight Watchers Mobile.  La dieta de Weight Watchers porta 50 anys ajudant la gent a perdre pes. Ara pots tenir el teu entrenador personal de WW allà on vagis. receptes, històries inspiradores, informació, exercicis i estudis nutricionals a més a més del programa PointsPlus.

NutrinoAquesta aplicació et permet personalitzar la teva dieta amb una sèrie de dades sobre el teu perfil, els teus hàbits d’exercici, objectius, si ets o no vegetarià o no, i fins i tot els teus gustos. Basant-se en aquesta informació, el sistema elabora un detallat menú per  a cada dia.

nutrino

Fooducate. El seu escàner de codi de barres et permet comparar productes al teu rebost o al passadís del supermercat. Allà hi veuràs alertats els nivells alts de trans fats, sucre o greixos. La seva àmplia base de dades et permet comparar entre dos productes i triar-ne el més saludable.

fast food checkFast Food Check. Si menges molt sovint fora de casa i a cadenes de restaurants coneguts, aquesta aplicació t’ajudarà a estar en forma sense que importi on menges. Utilitza la informació nutricional dels menús complerts de milers de cadenes de restaurants internacionals. Et permet decidir què triar dels menús disponibles.

Runtastic. L’objectiu d’aquesta aplicació és estar amb tu mentre fas esport. Permet tenir un registre de les activitats que realitzes a través del GPS, o bé guardar l’historial d’entrenaments. Facis l’esport que facis, l’aplicació es posarà en marxa i mesurarà la velocitat, la distància recorreguda, la velocitat mitjana i les calories cremades. És perfecte pels que els agradi córrer.

Noom. Es pot convertir en el teu assistent personal per perdre pes o per aconseguir una rutina esportiva. Un cop registrat, l’aplicació demana el sexe, l’edat i el pes per crear un pla adaptat a les característiques de cadascú.

Endomondo. El que la diferencia de les aplicacions anteriors, és que inclou una xarxa social, amb la qual podem posar-nos a prova amb els nostres amics. També es pot utilitzar com a entrenador personal.

Sworkit. Aquest entrenador personal i virtual et permet escollir el múscul i la zona del cos a treballar, així com el temps de dedicació. Ofereix vídeos de rutines d’exercicis, explicats pas a pas.

WaterLog. Aplicació creada per recordar-nos cada dia la quantitat d’aigua que hem de beure. No només per perdre pes, sinó per la nostra salut.

aigua

FatSecret. Permet trobar aliments, receptes saludables i estratègies de dieta, entre d’altres. També permet controlar la informació nutricional dels aliments que es consumeixen i fer un seguiment dels àpats, els exercicis i el pes.

Good Food. Proposen una infinitat de plats saludables classificats segons tipus de menjar, ingredients, especials per vegetarians o indicades per perdre pes.

NexTrack. És una de les aplicacions més divertides. Consisteix en un joc que et premia cada vegada que compleixes un dels teus objectius. Ajuda a mantenir la motivació.

My Fitness Pal. És el comptador de calories més famós d’Android. Mesura les calories dels àpats i crea objectius personalitzats.

Nike Training Club. Per fer exercici a qualsevol lloc i a qualsevol hora sense haver d’anar al gimnàs, aquest és l’aplicació perfecta. Disposa de més de 100 exercicis en vídeo, que es poden reproduir a través de Chromecast o un cable HDMI a la televisió.

Moves. Recentment adquirida per Facebook, és la vostra app. S’encarrega d’anar emmagatzemant de manera transparent tots els vostres recorreguts i organitzar-los en una línia temporal de manera que d’una sola ullada pugueu veure què heu fet i on heu estat durant el dia.

Strava. Vàlida tant per anar a córrer com en bicicleta, registra els vostres recorreguts sobre un mapa, velocitats, temps, increments d’altitud i calories consumides, i ho compara amb les dades de la resta d’usuaris de l’aplicació.

Ja ens explicareu quines heu fet servir i si us han funcionat!!! Bona sort!!!

 

 

Mireia

 

 

 

 

 

 

 

 

A %d bloguers els agrada això: