Els videoclips són un important camp d’experimentació audiovisual on podem trobar interessants i originals exemples d’animació, imatges generades per ordinador i efectes especials o experiments narratius. Així mateix varis grups i artistes s’han atrevit a experimentar amb  la tecnologia digital i ens han arribat exemples de videoclips interactius com els ja canònics de Arcade Fire (Just a Reflektor o The Wilderness Downtown), apps especial dissenyades per escoltar les obres d’artistes com Bjork (Biophilia), els videoclips en 360º a Youtube o tot just els primers exemples de videoclips per realitat virtual.

Fa uns mesos ja us varem presentar alguns dels videoclips interactius més representatius. Ara us hem fet una selecció dels més recents videoclips que utilitzen la tecnologia digital d’una manera innovadora i original.

Just Like a Woman

Preciós videoclip interactiu animat fruit de col·laboració dels estudis BlindInterlude per encàrrec de Legacy Recordings. Amb el cover del Just Like a Woman de Dylan sonant amb la veu de Jeff Buckley, seguim històries paral·leles clicant diferents panells interactius de manera que és l’audiència qui decideix el to emotiu de l’experiència visual, i també es pot decidir la textura sonora  (guitarra, veu sola, piano, orquestració completa…). Existeixen més de 16.000 combinacions possibles de músiques, a les quals hem d’afegir 73 panells animats que permeten canviar la història. Una combinació enorme de possibilitats! Cliqueu la imatge per visualitzar el videoclip interactiu.

jeff-buckley.gif
Aquesta és la segona col·laboració de Legacy Recordings amb l’estudi de tecnologia interactiva Interlude, amb qui varen crear un dels millors videoclips interactius que s’han fet per la cançó Like a Rolling Stone de Bob Dylan.

Playing with fire

Google Play ha col·laborat amb l’artista australiana independent Elisabeth Rose per crear un original videoclip interactiu pel seu tema Playing with fire. Disponible per moble, tauleta o ordinador hi podeu accedir a través de la seva pàgina web, i podeu jugar amb el mouse o el dit per interaccionar amb les imatges del vídeo i crear petits efectes visuals.

RUN and RUN

El vídeo debut del grup femení japonès de hip hop Lyrical School ha estat rodat en format vertical per tal de proporcionar una experiència original específica en smartphones. Si visualitzem el videoclip des del nostre telèfon sembla que agafi el control del nostre terminal i veiem interactuar les noies amb aplicacions com FaceTime, Twitter o la càmera. Si no fos que està en japonès semblaria que tenim okupes japoneses en les nostres apps!

Body as a band

Amb aquest divertit videoclip interactiu amb The Futureheads podeu descobrir com sonaria el vostre cos si fos una banda de rock tot contestant unes senzilles preguntes sobre els vostres hàbits saludables. Dirigit per Rob Brandon, va ser necessari gravar 54 vídeos diferents. Una campanya digital de l’asseguradora anglesa Bupa ben original.

body-as-a-band

#AlmostForgot

El videoclip #Almostforgot del cantautor, productor i artista visual J Viewz permet que els oients sincronitzin el tempo de la cançó al ritme dels batecs del seu propi cor. Desenvolupat per Hello Monday, utilitza sensors a través de la lent del telèfon per poder seguir el ritme del cor. Està disponible a través d’app per iOS o Android Chrome.

Overhere

El videoclip del single Over Here del grup de hip hop americà  Rae Sremmurd és una experiència interactiva que permet veure totes les possibles imatges i experiències visuals si es col·loquen varis dispositius mòbils junts. A través de la web Overhere.tv, aquest vídeo de Goodby, Silverstein & Partners patrocinada per  Doritos, es converteix en el primer videoclip que millora amb la interacció directa amb els amics.

Crown

Run the Jewles ha publicat recentment el seu últim videoclip gris i tenebrós en 360º a través de l’app de realitat virtual del New York Times (NYT VR), disponible per Google Cardboard per iOS i Android. El videoclip és obra dels estudis de realitat virtual Wevr.

Hey, No Pressure

El cantant Ray Lamontagne ha presentat fa poques setmanes el videoclip de “Hey, No Pressure”, el primer single del seu sisè treball. El videoclip és una col·laboració de l’artista amb l’estudi líder en realitat virtual Jaunt. El podeu trobar disponible per Google Cardboard per iOS i Android o per Samsung VR Gear.

Song for Someone

El vídeo en 360º de U2 incorpora les imatges de Bono i The Edge interpretant Song for Someone, juntament amb imatges d’altres músics i cantants des de casa seva. Una experiència de realitat virtual dirigida per Chris Milk per l’estudi Vrse, disponible a través de l’app de vrse per Cardboard per iOSAndroid o Samsumg Gear VR.

The Fantom

fantom.png

Massive Attack va publicar fa pocs mesos l’app per iOS The Fantom, que permetia escoltar el seu nou àlbum i crear remixos propis que reflectien el propi moviment, l’hora del dia o la nit, la pròpia localització i les captures de càmera, així com sincronitzar-la amb els batecs del cor a través de l’app Heart Rate de l’Apple Watch.

Stonemilker VR

Bjork va presentar el seu primer vídeo en 360º en ocasió de la seva retrospectiva al MOMA  a mitjans de l’any passat, fet en col·laboració amb l’estudi Vrse. Fa pocs mesos va presentar una app per iOS per poder disfrutar d’una experiència més immersiva del videoclip.

Dangerous

El videoclip Dangerous del grup Def Leppard ha estat el primer que s’ha presentat en exclusiva mundial a través de la plataforma de videojocs Guitar Hero Live. Una aposta original per arribar als fans!

 

 

 

Imma Garcia

%d bloggers like this: