Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

Els trens-bala del Japó van tan ràpid que gairebé no se’ls veu passar. Però el nou tren dissenyat per a la Seibu Railway Co per l’arquitecte japonès Kazuyo Sejima (guanyador d’un Pritzker)  serà difícil de veure fins i tot aturat. És un tren camaleó pensat per integrar-se en el camp que travessa. En principi, el podrem no-veure el 2018.

Segur que aquests dies heu sentit a parlar dels Papers de Panamà. No heu entès res? Sobretot, no enteneu com es mouen els diners d’aquesta manera? Let Vox ho expliquen en aquest vídeo amb guardioles de porquets. Ara ho entendreu segur!!! També podeu jugar al videojoc que han creat des de l’associació de periodistes que va destapar el cas.

El 3 d’abril va fer 43 anys de la primera trucada des d’un telèfon mòbil. Va ser un enginyer de Motorola, Martin Cooper, qui va trucar Joel Engel, cap a Bell Labs, i la conversa va ser breu però intensa ja que les empreses eren competència una de l’altra: Joel, sóc Marty. T’estic trucant des d’un telèfon mòbil, un telèfon mòbil real, portàtil. El dispositiu pesava gairebé 800 gr i tenia una autonomia de 8 hores en mode d’espera i una hora en mode conversa. Trigava 10 hores a carregar-se i, per descomptat, no tenia pantalla.

El 12 d’abril ha fet 55 anys del primer ésser humà a l’espai. Es deia Yuri Gagarin i era de la URSS (per a la generació X, repúbliques soviètiques). Abans que ell, hi havia hagut la gossa Laika. És una bonica història d’un món, el de la cursa espacial, que ja no existeix.

 

Party Creative Lab ha creat la Song Wig, una perruca que es connecta via Bluetooth i que te petits amplificadors i nombrosos auriculars que permeten l’usuari compartir la seva música amb els amics. I n’hi ha diferents models!!!

Els barcelonins som, ja ho sabeu, pixapins i camacus. I és que tots els de ciutat fem una mica el pena quan sortim a pasturar. Així que no és d’estranyar que passin coses com aquesta: uns pagesos xinesos es dediquen a vendre aire pur de la muntanya als xinesos urbanites que hi van a passar el dia. Ens ho mereixem!!!

portada_dead_drops

Us heu trobat mai una memòria USB sortint d’una paret? Com la de la imatge? És un moviment que es diu dead drops. I és un sistema d’intercanvi de fitxers offline. Senzillament et connectes i et baixes el que hi hagi. Gosaries fer-ho?


La Guàrdia Civil de Granada està investigant un tiroteig convocat… per whatsapp! I és que el superconegut mitjà de comunicació interpersonal no només serveix per parlar amb els amics (i fer els deures dels nens, tema habitual entre els grups de mares i pares). Dues bandes es van retar per whatsapp (com comparteixen grup de whatsapp dues bandes rivals???? aix, aquest administrador…) i la cosa va acabar amb ferits de bala.

L’empresa sueca Pause Ljud & Bildtaüt ha creat el Catacoffin, un taüt amb altaveus d’aguts amb refrigeració externa i un potent subwoofer de vuit polzades equalitzat per obtenir el millor rendiment en l’espai acústic interior. La làpida, per la seva banda, subministra electricitat a l’equip i llistes de reproducció actualitzables a Spotify. El seu preu és de 30.000 dòlars. El taüt que tot geek necessita.

La Xina ens porta més notícies al fresc&freak. Ara resulta que van enxampar una venerable anciana agenollada pregant davant aquesta espectacular estàtua. Però resulta que era una imatge de Garen, un dels herois del videojoc League of Legends. Suposem que va ser una errada però qui sap… igual volia guanyar el World Championship de LOL!!!!

.

.

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: