Barcelona obre un nou espai de recerca creativa a les antigues instal·lacions del Canòdom de la Meridiana.

L’edifici, de titularitat municipal i situat al Barri de Sant Andreu, compta amb 1.300 m² de superfície i 1.000 m² de terrassa. A l’espai interior s’hi distribueixen espais estables de treball, sales de reunions, una sala polivalent per a esdeveniments i diversos espais per al coworking.

L’espai pretén ser un lloc de connexió entre el talent creatiu, l’empresa i els inversors que faciliti als emprenedors culturals la realització dels seus projectes i la seva presentació al mercat.

L’empresa Incubio, guanyadora del concurs per a la gestió del centre i reconeguda com a la 6a millor incubadora mundial,  guia als emprenedors en les diferents fases de creació empresarial, des de la gestació de l’idea passant per la validació de la viabilitat del producte, la tramitació, l’accés al finançament i l’entrada al mercat.

L’equipament ja allotja diverses empreses en la seva fase preliminar com ara Sity (qualitat de vida a la ciutat) o GameBcn (la incubadora de videojocs creada per Caixa Capital Risc, Incubio i ICEC) i tres programes destinats a donar suport iniciatives centrats en tecnologies per al turisme, l’educació i l’Internet de les coses.

Entre les empreses residents al Parc de Recerca Creativa hi trobem algunes relacionades d’alguna manera amb la cultura, el turisme o l’ensenyament:

  • Tekstum: Tecnologia que permet identificar i mesurar les sensacions dels lectors davant els llibres que llegeixen i que pot orientar millors decisions editorials.
  • CorseGames: Empresa que desenvolupa videojocs per a mòbils free to play centrada en projectes dirigits a una audiència àmplia i en grans experiències socials multijugador.
  • Clubberize: Clubberize descobreix i ofereix contingut personalitzat sobre la cultura de club per als amants de la música electrònica. Una eina que reuneix la informació rellevant per a gaudir d’esdeveniments, clubs i festivals.
  • SharingAcademy: es tracta d’un marketplace peer-to-peer que connecta estudiants universitaris que necessiten ajuda en una assignatura o tema específic amb alumnes que ja van aprovar aquella assignatura.
  • CommonLocals: aplicació per connectar amb persones locals mentre planifiques el teu viatge de cara a obtenir les millors recomanacions de la gent que viu en el destí que has escollit. 11. Mapit: dispositiu de localització que ajuda a trobar objectes fora de la teva llar. Rebràs una notificació al teu mòbil quan aquests objectes es moguin i els podràs localitzar en un mapa.

El model del Canòdrom és un projecte pioner a Barcelona. El seu format i tipus de gestió, encarada a aconseguir resultats amb la màxima eficiència, ajuda a posicionar la ciutat  a nivell internacional dins l’àmbit de la creativitat i la innovació reforçant el títol de capital europea de la innovació del que la ciutat ja disposa.

 

Mireia Camps

A %d bloguers els agrada això: