Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

arR1M4d_700b
A finals de febrer es van cumplir 30 anys de Bola de Drac. Fuji TV va emetre la sèrie creada per Akira Toriyama i basada en la seva col·lecció de manga que editava Shonen Jump. Aquí tens una mica d’informació i aquí la capçalera de la sèrie en japonès perquè recordis la primera vegada que Son Goku va entrar a la teva vida!!!!

En resposta a un desafiament fet per la web b3ta de convertir famoses obres d’art en videojocs o la inversa, Happytoast ha creat “Pongdrian”, una brillant combinació de l’obra de Piet Mondrian amb la simplicitat de la vella escola del joc d’arcade clàssic Pong. No us vindrien de gust unes partidetes??? Doncs a jugar!

En la lluita entre éssers humans i intel·ligència artificial, els humans acabem de perdre un altre punt. I és que AlphaGo, el programa de Google DeepMind, ha guanyat Lee Se-dol, el jove sud-coreà considerat el millor jugador de Go, el joc asiàtic d’estratègia.

Microsoft va crear Tay, un robot adolescent amb intel·ligència artificial, amb la intenció que interactués amb altres adolescents i aprengués d’ells. I com va acabar? Doncs convertint-se en un salvatge que es va dedicar a fer tuits racistes i sexistes en només 24h de funcionament.  L’actitud va arribar al punt que Microsoft ha hagut de tancar el compte i demanar disculpes.

unnamed

Wenyao Xu, un informàtic de la Universitat de Buffalo, ha creat la nova bogeria en wearables: AutoDietary, un collaret que controla la quantitat d’aliments que menges i les calories que ingereixes tot escoltant el so que fas quan mastegues i empasses.

Ben Medlock, confundador de SwiftKey, l’empresa creadora de teclats per a mòbils, va fer una conferència al SXSW i va donar dades d’ús dels emojis: els més utilitzats, els menys, els que fan servir els diferents països…

Per cert, l’emoji més popular és el de riure fins que et caiguin les llàgrimes, un 20% de tot l’ús d’emojis 😂.

Recordeu que al Fresc&Freak de gener us parlàvem que alguns països estan pensant en prohibir els selfies per perillosos? Doncs a New Jersey volen fer-ho amb el texting, escriure per whatsapp o altres xarxes socials mentre camines pel carrer.
Quatre parells de bessons idèntics van recrear una broma sobre viatges en el temps al Metro de Nova York. De fet, era una improvisació d’un grup de teatre, però la història és molt interessant i divertida. Aquí us l’expliquen.

Google ha dedicat un dels seus doodles a Ángela Ruiz Robles, la creadora el 1949 de l'”enciclopèdia mecànica”, el que podríem dir que va ser una anticipació dels llibres digitals o més aviat d’una tablet. Aquí podeu veure un vídeo que explica com funcionara.

A la Dalian University de Xina han creat la BWM, una bicicleta que serveix per rentar la roba mentre pedales. Perquè ja se sap que a ningú li agrada fer rentadores!!! Aquí podeu veure com funciona.

.

.

.

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: