Vols anar de compres sense haver-te d’endur l’amiga, la mama o la parella amb l’excusa que els necessites a l’emprovador per anar a buscar una altra talla o color? I si a més a més et poguessis emprovar la roba sense haver-te ni tant sols de despullar? Les noves eines tecnològiques et  volen posar les coses més fàcils.

Per començar trobem el Whoosh Fitting Room, un sistema tecnològic dissenyat per Hointer que permet a qualsevol persona  triar, emprovar, fer canvis i pagar sense haver de sortir de l’emprovador.

La roba es penja a la botiga en un format pràctic i minimalista que permet veure de manera fàcil i còmode tot el que hi ha disponible. El client només ha d’acostar el seu  smartphone, si disposa d’NFC (near field communication), al producte que l’interessa o bé escanejar el codi QR  i se li assigna automàticament un emprovador. Pot seguir mirant prendes i quan acabi trobarà la roba que hagi triat esperant-lo al seu emprovador, estalviant-li així carretejar amb la roba a les mans en una pila interminable.

Si necessita una talla diferent no caldrà que tregui el cap entre les cortines de l’emprovador i demani ajuda a un dependent o a l’amic de torn, només haurà d’indicar-ho al seu telèfon o tablet i en 30 segons apareixerà la roba en la nova talla o color mitjançant un sistema de conductes i tobogans. Si la botiga no disposés de la talla sol·licitada amb un clic podrà demanar que li enviïn a casa des de qualsevol altra botiga.

Un cop el client hagi triat el que es vol endur, ho podrà pagar directament amb la targeta per mitjà d’un dispositiu instal·lat al mateix emprovador i tornar la resta de prendes dipositant-les al tub de sortida.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme a la botiga Macy’s de Manhattan Beach a Califòrnia per tal de provar algunes de les diferents opcions d’alta tecnologia enfocades al retail.

Són opcions que pretenen fer més atractiu el tema de la compra física en detriment de la compra on-line, on el client a més a més de tenir informació dels productes de la mateixa manera que la té quan fa la compra per Internet els pot tocar i apreciar-ne la qualitat.

L’invent permetrà a més abaratir el cost dels productes, fent-los similars o iguals al de les botigues on-line. Hi haurà una reducció d’espai físic a  la botiga ja que no caldrà posar totes les talles de cada jersei, jaqueta o pantaló a l’abast, no es requerirà tant personal per plegar i recollir les prendes constantment a la botiga o inclús per a etiquetar-les. A diferència de les botigues on-line, no hi ha costos d’enviament.

En definitiva, el que Hointer pretén és unir el món físic i el virtual, tecnologia i tradició per millorar els processos de compra.

Però si el que vols es emprovar-te la roba des de casa sense haver-te ni tan sols de despullar, t’agradarà FITS.ME, un emprovador virtual que pot fer que això sigui així.

Per mitjà d’aquesta tecnologia, un sofisticat robot en forma de maniquí, fet a base de panells que simulen fins i tot els muscles, es convertirà en una mena de personal shooper i t’ajudarà a triar allò que millor et queda.

Un cop entrades les diferents mides que el programa demana al client, el maniquí, convertit en una mena d’avatar, es transformarà segons les indicacions rebudes simulant el físic de l’usuari. A partir d’aquí la figura es vesteix amb la peça de roba triada i es pot anar canviant de talla clicant al programa fins aconseguir la talla més adient a cada perfil.

El programa incorpora entre un 97 i un 98,5% de formes corporals, evidentment sempre hi pot haver casos particulars no estandarditzats en aquest ampli mostreig de mesures.

Un cop entrades les teves mesures podràs veure el teu avatar emprovant-se diferents mides de les prendes triades.

L’empresa ja treballa amb marques com Adidas, Boden i LK Bennet entre d’altres.

Un altre dia us parlarem de la tecnologia per emprovar-se ulleres, rellotges i maquillatge!

 

 

M.C.

A %d bloguers els agrada això: