Enguany i per primera vegada, les empreses culturals i creatives catalanes han tingut una presència al 4YFN amb un estand del Departament de Cultura.

4yfnA l’estand de Creative Catalonia – Catalunya Emprèn s’hi van acollir les startups ArtinpocketBig Imagination Games, BlowingMinds, Love Streams, MonkingMe, Viviopolis Enterprise i Winko Games, que han obtingut un Préstec Participatiu Digital, els ajuts financers que el Departament de Cultura va posar en marxa ara fa 2 anys per a empreses culturals digitals menors de 4 anys. L’estand també va acollir Gamebcn, la incubadora de videojocs que el Departament de Cultura ha creat amb Incubio i Caixa Capital Risc, i els 8 projectes que estan incubant en aquesta edició.

4yfn_24953453523_oI també des de l’ICEC vam organitzar una taula rodona amb el títol ‘Start-ups creatives a Catalunya: el cas dels videojocs’ per parlar de l’emprenedoria cultural com a una forma interessant de creació d’empreses i d’atracció per a inversors, i més concretament fer una panoràmica del sector del videojoc a Catalunya, el seu context, els mecanismes de suport i els reptes i perspectives de futur. Hi vam convidar tres de les experiències que ja teníem a l’estand: Pere Torrents de Gamebcn, Liam Patton de Big Imagination Games i Jean-Laurent Wotton de Winko Games.

Hem demanat a cada un d’ells que ens comenti què li va semblar la taula rodona i què els sembla que vam aportar al públic assistent.

Diu Pere Torrents:

Crec que va ser una gran oportunitat per conèixer tres iniciatives innovadores del sector i sobretot per veure i entendre quins mecanismes han activat dues empreses del sector per assolir en primera instància un reconeixement que els ha obert les portes a vehicles de finançament i inversió que els permetran lluitar per un lloc destacat entre les empreses líders del sector a nivell mundial. Creativitat, talent, execució  i finançament com a claus  de l’exit.

Segons Liam Patton:

La qüestió platejada era perquè invertir en videojocs a Barcelona i Catalunya en general? I crec que van sortir respostes interessants. Primer, perquè és un pol d’atracció de talent absolut en contraposició a moltes altres ciutats del món. Hi ha qualitat de vida i també qualitat dels professionals, a més d’universitats de prestigi que aporten un flux de grans estudiants preparats pel sector. I després, el cost de vida és molt més assequible que a París, Londres, Helsinki o Roma! A més, l’administració pública està parant les orelles i ajudant els emprenedors amb els seus programes d’ajuts participatius. Tot i així, tenim un llarg camí per recórrer, però la cursa ja ha començat i la direcció és absolutament la correcta. En pocs anys tindrem un teixit industrial i d’èxit comparable amb les millors ciutats del món.

Acaba Jean-Laurent Wotton:

JL¿Qué puedo añadir? Pienso que una empresa con sede en Barcelona tiene mucha más facilidad para contratar talento que una empresa con sede, por ejemplo, en Finlandia o Alemania. Vivir y trabajar en esta ciudad es un sueño que mucha gente tiene, así que resulta fácil atraer empresas y gente de fuera.

 

 

La valoració de les empreses al 4YFN ha estat molt positiva. L’estand va bullir els tres dies de fira i estem segurs que això només és el començament d’una presència important de la gent que genera una part imprescindible en el món dels mòbils: els continguts.

 

 

 

Marisol López

%d bloggers like this: