Els artistes sempre s’han inspirat en l’obra de generacions anteriors per realitzar-ne homenatges directes o velats. L’art no deixa de ser un procés constant de reciclatge visual a partir de cànons moltes vegades ben coneguts i àmpliament acceptats en l’imaginari col·lectiu. I a molts artistes també els agrada subvertir-los!

L’art actual i digital també veu d’aquestes fonts clàssiques i realitza homenatges divertits i esbojarrats. Aquí us n’hem preparat alguns exemples.

Les creacions animades de l’artista japonès Segawa Thirty-Seven estan inspirades en pintures japoneses clàssiques on ha integrat anacronismes tecnològics com ara ordinadors, tauletes, pantalles LED, trens, avions o ovnis.

L’artista Kiszkiloszki ha convertit en Gifs animats pintures antigues on ha incorporat alguns temes i referències moderns d’una manera ben divertida!

James Kerr, també conegut com Scorpion Dagger, ha creat el llibre de realitat augmentada Scorpion Dagger • Do You Like Relaxing? on mostra els seus bizarros gifs inspirats en pintures del Renaixement.

La fotògrafa francesa Catherine Théry ha fet les seves pròpies versions de pintures famoses utilitzant nines barbies.

 

L’artista Carla Gannis reconstrueix el famós tríptic El Jardí de les Delícies d’El Bosco i l’adapta a l’era digital, substituint les imatges d’inspiració religiosa per símbols digitals contemporanis ben populars: les emoticones.

HellGif2

L’artista Dan Hernandez s’ha inspirat en els quadres renaixentistes de Fra Angèlico i en escenes de videojocs clàssics de SEGA per fer les seves versions de batalletes de làsers en ple Reinaxement.

d1

Edvardemoji juga en el seu compte d’Instagram a amagar emojis clàssics en quadres clàssics.

L’artista ucraïnesa Nastya Nudnik ha incorporat notificacions d’ordinadors o xarxes socials en pintures clàsiques o en les fredes obres de Edvard Hopper en el seu projecte  Emoji-Nation.

en6.jpeg

El videoclip del tema 70 Million de Hold Your Horses! és una classe accelerada de clàssics de la pintura occidental reinterpretada pels membres de la banda!

I us recordem que fa uns mesos us varem parlar de les imatges d’art clàssic amb un text  que explica la imatge des d’un punt de vista contemporani i divertit com Medieval Reactions o l’Hematocrítico de Arte en un post anterior.

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: