Aquesta pàgina vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

Mira aquesta imatge fixament mentre es va fent el compte enrere. La foto és en blanc i negre. Quan acaba aquest compte enrere, la foto continua sent en blanc i negre. Però la veuràs en color. Fliparàs!!!! 🙂

El Laboratori de Propulsió a Raig de la NASA (JPL) ha dissenyat com a diversió una sèrie de cartells per a una imaginària oficina de turisme espacial que promoguin atraccions i destinacions en el sistema solar. Aquestes destinacions inclouen Venus, Neptú i Saturn. Mireu-les. Són realment una preciositat.

Només escrivint fbchess play en qualsevol xat de Facebook messenger pots jugar a escacs amb qualsevol persona. Es tracta d’un “codi ocult” que s’ha descobert recentment, un text que obre una aplicació integrada que encara no ha estat anunciada oficialment però que és completament funcional.

museo02

El projecte Malware Museum recull, per ara, 79 entrades sobre virus que van ser el terror en els 80 i 90. Virus que no robaven informació personal a l’usuari, sinó que destruïen l’ordinador de la víctima, o tots aquells fitxers útils. Adéu a  fotografies, textos, quadres…!!! Si els vols veure i fins i tot baixar i jugar amb ells (sense fer mal) has de passejar pel Malware Museum.

Aquest tòtem que sura en l’aire dins d’una bombolla plena de fum no és un truc màgic, sinó ciència en estat pur. Per aconseguir-ho, el seu creador, Dustin Skye, ha fet servir un efecte giroscòpic dins d’un camp magnètic. El tòtem està fet amb un imant petit en forma de disc, i dins de la base de fusta es troba un altre imant en forma de disc molt més gran que el repel·leix. En fer-ho girar la seva estabilitat giroscòpica evita que caigui, i per això es queda flotant en l’aire.


Hoshinchu és el nom de l’empresa creadora d’aquest Air Bonsai, com l’han batejat. No tenen prou amb la bellesa tradicional dels bonsais i han decidit fer-los levitar. La seva creació consisteix en dues parts, la inferior, feta de porcellana japonesa tradicional, i la superior, la bola de terra que flota i que acull el bonsai. Les dues meitats tenen uns imants en forma d’estrella que són els que fan que el bonsai suri.

A Amsterdam acaba d’obrir un hotel per gamers que convida a passar tot el dia amb una consola a la mà, mirant una pantalla. L’Arcade Hotel te un vestíbul amb consoles, una biblioteca de còmics, esdeveniments de gaming, i jocs a cadascuna de les 36 habitacions.

Us recomanem llegir la història de Stanstead/Derby Line, dues ciutats absolutament enganxades però una pertanyent a Canadà i l’altra als EUA. Ara bé, enmig de la frontera van construir un edifici comú: la Haskell Free Library and Opera House. Un exemple de com la cultura acaba amb les fronteres!

Amb l’auge de la música digital, els CDs han perdut la seva utilitat. Un artista sud-africà que treballa amb el nom de r1 va decidir reunir 1000 discos i donar-los una nova vida en aquesta instal·lació artística. r1 va escriure, “L’obra d’art interact amb la llum del sol. Quan el sol es reflecteix en els CDs crea un espectre de colors que canvia a mesura que un es mou. És el meravellós so del color”.

3-147

Anshu Agarwal és un fotògraf independent i viatger que treballa actualment com a professor en un poble de l’Himàlaia. Per ajudar els estudiants de les seves classes d’anglès, Anshu va començar a mostrar pel·lícules d’Harry Potter cada diumenge.  Els alumnes, com no, van decidir que volien convertir-se en bruixes i mags. Anshu va fer que això passés, amb una recreació a gran escala d’un partit de Quidditch.

.

.

.

Marisol López

%d bloggers like this: