Agafeu l’agenda i apunteu-vos aquests dies: 22, 23, 24, i 25 de febrer. Que què passa? Si encara no sabíeu que durant aquests dies tindrà lloc la Mobile World Congress a Barcelona i no sabeu ben bé de què va o què esperar-ne, nosaltres us ho expliquem!

.

El Mobile World Congress, o MWC és una trobada anual per la indústria dels mòbils i empreses relacionades que té lloc a Barcelona, organitzada per GSMA. La GSMA és una associació d’operadors de mòbils i companyies que donen suport a l’estandarització, desplegament i promoció del sistema de telefonia mòbil GSM .

Més de 94.000 persones i 2000 expositors es reuneixen en l’esdeveniment. Entre aquests es troben la majoria de les marques d’smartphones i tecnologia de consum més importants del món. Que per què tanta gent? El MWC és una oportunitat fantàstica per fer contactes i negocis, probablement més en 4 dies que en tot un mes de reunions o un any de viatge de negocis. Tothom qui forma part de la indústria és a Barcelona pel MWC. Així doncs, es tracta de l’esdeveniment més important del món pel que fa a tecnologies per a la telefonia mòbil, on les empreses proveïdores de serveis mòbils, fabricants de telèfons, distribuïdors de contingut, etc presentaran totes les novetats del moment i futures d’aquest món. El MWC és una cita imperdible per als millors professionals i empreses del sector.

Aquest any esperem saber més sobre el 5G, tendència encara en la seva primera fase que podria arribar al mercat cap a l’any 2020. El 5G ens permetrà gaudir de 7 Gbps en entorns reals i una velocitat de latència estratosfèrica que agradarà molt a aquells fans dels vídeos, jocs i música en mobilitat. Hernán Vallès, a Blogthinking, escriu que en aquesta edició del MWC esperem prototips, targetes estàndard i plans de desenvolupament que anticipin el que vindrà els propers anys.

D’altra banda, els smartwatches probablement també tinguin una importància destacable, al igual que novetats pel que fa a llars intel·ligents i tecnologia domèstica.

Destaquem el programa congressual en el qual participaran ponents de primer nivell com el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg; el president de Qualcomm, Derek Aberle, qui vindrà amb el pilot de Fòrmula 1 Lewis Hamilton; o el conseller delegat de Ford, Mark Fields, entre d’altres.

Després de llegir tot això si esteu interessats ja sabeu, entre el 22 i 25 de febrer a la Fira Gran Via (Av. Joan Carles I, 64) a l’Hospitalet de Llobregat. El preu dels passis van dels 749 als 4.999€, depenent dels apartats del MWC a què tinguis accés.

Com a novetat d’aquest any pel que fa a com arribar als recintes firals del MWC des de l’aeroport tenim el nou tram de la L9 del metro de Barcelona que connectarà l’aeroport amb la ciutat a partir d’aquest mateix mes de febrer.

.

.

.

Selene B.

%d