Barcelona acull, per tercer any consecutiu, el 4YFN, un dels congressos d’startups i emprenedoria de l’ecosistema mòbil i digital més importants del món.

El 4YFN va nèixer fa tres anys a recer del Mobile World Congress com el lloc on creix la innovació, on es palpa la creativitat tecnològica i on podem trobar avui les empreses que en uns anys seran les capdavanteres del sector digital mundial.

L’edició d’enguany que tindrà lloc del 21 al 24 de febrer al recinte firal de Montjuïc,  espera batre tots els records; amb més de 300 startups inscrites, la previsió d’aconseguir la participació de 500 inversors i la presència d’uns 12.000 assistents que compartiran durant aquests dies els 18.000m² de superfície que ocuparà la trobada. L’ampliació de l’espai en 10.000 m2 més respecte l’edició del 2015 respon a la demanda per part d’startups, inversors, acceleradors i entitats nacionals i internacionals.

4YFN aposta en aquesta edició per les competicions de startups com a via principal per impulsar el talent. Els 4YFN Awards consisteixen en 3 competicions, que tindran lloc una cada dia, articulades segons els tres eixos temàtics del certamen:

  • 22/2 Disrupted by Mobile
  • 23/2 Internet of Things
  • 24/2 Digital Media

Jon Bradford, cofundador d’F6s i Tech.es, actuarà com a mestre de cerimònies dels 4YFN Awards i ha participat en el procés de selecció dels 24 projectes finalistes, d’entre 573 inscripcions procedents de 52 països diferents. Els països amb major representació han estat França, Regne Unit, Espanya, Alemanya, Estats Units i Israel. Cal remarcar que Barcelona segueix sent la ciutat amb una major aportació de projectes.

Seguint aquesta línia de competició, el 4YFN 2016 acollirà la final mundial del Global Mobile Innovators Tournament, la primera competició mundial per a startups organitzada entre 4YFN i IBM per tal d’impulsar el llançament de noves startups tecnològiques al mercat.

Un altre dels plats forts d’aquest congrés són les conferències, on grans noms de la indústria a nivell internacional han confirmat la seva presència com a speakers. Entre ells destaquem la vicepresidenta de Facebook per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, Nicola Mendelsohn; el cofundador de Wikipedia, Jimmy Wales; el conseller delegat de Logitech, Bracken Darrell; el director de Microsoft Ventures, Zack Weisfeld; el responsable internacional de Maker Studios, René Rechtman; el CEO i fundador de Jana, Nathan Eagle; el CEO i director de Mode Media, Samir Arora; el cofundador d’Android i soci inversor a Google Ventures, Rich Miner; el director tecnològic d’Amazon, Werner Vogels, i fins a 250 ponents, la majoria dels quals directius de les millors empreses del sector.

La celebració i el creixement d’aquesta fira coincideix amb el bon moment del sector start-up local. Segons un estudi elaborat pel MWCB (Fundació Mobile World Capital Barcelona), una de cada 4 starts up tecnològiques d’Espanya s’ha creat a Barcelona, fet que converteix la ciutat en un hub internacional de l’emprenedoria i la innovació. Segons paraules d’Aleix Valls, director general de MWCB, “tenim un ecosistema cada cop més madur, amb talent i capacitat d’atraure inversió internacional”.

El Departament de Cultura serà present al 4YFN amb un estand amb la participació de 8 empreses catalanes del sector digital per tal d’ajudar a impulsar la seva notorietat a nivell internacional.

.

.

.

Mireia Camps

A %d bloguers els agrada això: