Reinventar-se o morir! El món de la moda vol anar més enllà d’oferir indumentària amb dissenys elaborats o peces a bon preu i component estètic prêt-à-porter. I quina és l’aposta? La tecnologia. Cada dia trobem noves firmes o empreses del sector que es dediquen a introduir elements tecnològics a les seves creacions tèxtils, des de llums LED a teixits intel·ligents que reaccionen a estímuls externs.

Francesca Rossella, directora creativa de CuteCircuit , companyia de roba tecnològica de Londres, diu que “en cinc o deu anys tots els gadgets que actualment portem a tot arreu –com mòbils, càmeres o polseres –desapareixeran i tot quedarà integrat en el vestit”.

S’espera que en un futur proper hi haurà peces de roba que ens diguin si els nostres fills fan prou esport,  jaquetes que ens avisin si tenim la pressió sanguínia massa alta, o roba que canviï de color segons com ens sentim en cada moment.

Alguns dels problemes o inconvenients d’aquestes peces és que de moment són cares i poc discretes. Karinna Nobbs, docent a la British School of Fashion, diu que els preus són massa elevats i que alguns dissenys encara són massa maldestres. “Quan els preus baixin i la tecnologia sigui menys visible en la roba, llavors serà quelcom més desitjable pels consumidors”.

A continuació us parlem de sis tipus de creacions o firmes moda-tecnologia per a que veieu  alguns exemples.

1. Butterfly dress

Comencem amb el nostre preferit: un vestit intel·ligent dissenyat per les germanes turques Ezra Çetin i Tuba Çetin i que està adornat amb 40 papallones que volen al voltant del vestit i tornen cap a ell gràcies a un sensor de proximitat que permet les papallones reaccionar a estímuls externs.

Podeu veure un vídeo de l’increïble vestit aquí.

2. Roba amb la qual podrem carregar els nostres smartphones.

Panells solars flexibles han inspirat dissenyadors per a crear roba i accessoris que serveixin per carregar aparells electrònics. Un exemple d’això és la start-up Wearable Solar, que fa servir la tecnologia per crear peces de vestir que puguin carregar un smartphone fins al 50% si es porta durant una hora al sol.

3. Roba que reacciona al seu entorn

Amy Winters crea vestits que responen al seu entorn. Per exemple, un vestit fet amb cuir hologràfic que reacciona al so. Quan el volum puja el vestit comença a il·luminar-se i té lloc el que Winters anomena “música visual”. Una altra peça és un banyador que reacciona a la llum, i que té un panell central que es va tornant violeta quan rep la llum del sol.

4. Vestits que reaccionen a la mirada

La dissenyadora Ying Gao, fent servir la tecnologia eye-tracking, ha creat una sèrie de vestits que es mouen quan algú els està mirant. Quan el vestit és contemplat durant una estona, uns petits motors en mouen parts. A més, els vestits també brillen, ja que estan coberts amb fil luminescent que brilla a la foscor.

5. Llums LED

Moon Berlin, amb seu a la capital alemanya, crea roba de luxe i se centra en fer servir tecnologia per millorar l’aspecte dels seus dissenys.

Els vestits tenen integrats LEDs connectats a un circuit elèctric que van enganxats a materials de goma integrats en les peces.

6. Ringly

Tecnologia en forma d’anell, es sincronitza amb el teu smartphone per fer-te arribar notificacions com trucades importants i alertes socials a través de llums LED, que es poden personalitzar, i vibracions.

7. Collar Misfit Shine

Peça de joieria inspirada en patrons florals de la natura que detecta les teves activitats, tals com córrer, anar en bicicleta, caminar, i a més es pot submergir 50 metres. Segueix i introdueix el teu estat a Misfit App. A banda d’això també fa un seguiment del teu descans. Una manera de fer seguiment fitness ideal i elegant.

Per acabar amb aquest article en el que hem parlat de moda i tecnologia, us deixem amb la nova musa de Louis Vuitton: Lightning, un personatge de la coneguda saga de videojocs Final Fintasy


Si voleu saber-ne més podeu llegir aquest post.

I doncs, creieu que amb el temps tots vestirem indumentària tecnològica? Us agrada, què en penseu?

Selene B

A %d bloguers els agrada això: