Ja esteu del tot preparats per les festes de Nadal? Heu decorat la casa, fet la carta als Reis o a Santa per a que us portin els regals que més desitgeu, felicitat les Festes als vostres amics o preparat el Tió? Nooooo???? Encara necessiteu posar-vos al dia o omplir-vos d’esperit nadalenc? Si ja us varem intentar engrescar una mica amb els bons sentiments i les il·lusions pròpies d’aquesta època de l’any fa un parell de setmanes, us portem una nova ració de Nadal per acabar de donar-vos idees!

.

Però a veure, què està fent Santa?

Santa Claus està molt enfeinat en la seva central d’operacions al Pol Nord  i preparat per la feina que tindrà en poques nits per entregar regals als nens de tot el món. Microsoft col·labora amb NORAD (North American Aerospace Defense Command) per fer-nos arribar el seguiment que del viatge de Santa Claus fan des de fa ja seixanta anys a la Base de les Forces Aèries a Colorado Springs amb radars i satèl·lits. Norad Tracks Santa ens presenta també una Vila al Pol Nord interactiva on es poden veure pel·lícules o jugar a jocs, seguir el viatge de Santa Claus la nit del 24 de desembre i conèixer una mica les ciutats i les tradicions nadalenques d’allà per on passa volant en el seu trineu. També Cortana respondrà els nens on està el Pare Noel i què està fent durant aquests dies.

I recordeu que Google Santa Tracker ens porta un any més ens a la vila de Santa Claus amb jocs interactius i amb el seu Google Santa Tracker podrem seguir el camí del seu trineu la nit del 24 de desembre. Seguiu el Pare Noel!

Decorem amb motius nadalencs!

Heu decorat casa vostra amb garlandes, un arbre de nadal ple de llums, boles i estrelles, heu posat el pessebre i ja esteu alimentant bé al caga tió i el manteniu ben calentó? En cas de que  volguéssiu posar una mica més de tecnologia a casa i una innovació diferent als recents i estalviadors llums de leds, l’estudi brasiler Ambos ha creat el futur: la projecció animada dels ornaments de nadal ens permet crear un espectacular  arbre de nadal il·luminat. Seria un bon estalvi de temps en posar i treure les estrelles, les boles i les garlandes. Us heu imaginat mai un arbre de nadal dron o un arbre lluminós interactiu? A The Creators Project ens ensenyen 9 originals projectes artístics d’arbre nadalenc.

Però si us agraden les decoracions de les de tota la vida, podeu fer un volt en realitat virtual per la Casa Blanca engalanada de Nadal gràcies al tour en 360º que ha preparat Google Expeditions, el programa educacional per equipar les escoles amb smartphones i visors de Google Cardboard VR. El vídeo ha utilitzat la càmera de realitat virtual de Google Jump, equipada amb 16 Go-Pro.

Heu sentit parlar d’aquestes campanyes nadalenques digitals?

La campanya de Coca-Cola #HazFelizaAlguien vol permetre que el Pare Noel faci centenars de trucades per telèfon als més petits de la casa per desitjar-los unes bones festes de manera personalitzada. La iniciativa estarà activa fins el 24 de desembre i només cal introduir a la web el nom del nen o nena i el telèfon mòbil al qual es dirigirà la trucada. Segur que als petits que els hi toqui en sort estaran més que contents!

Amb el lema “cuina amb el cor, cuina amb el cap” la campanya d’IKEA està protagonitzada per 64 escombriaires dels serveis de neteja urbana que volen conscienciar tot cantant sobre la gran quantitat de menjar que tirem en dates com aquestes, fins el 25% del que es prepara! Volen que ens fem la idea de la gran quantitat de residus que creix durant aquestes festes, i no només de paper i plàstic d’embolicar, no, llencem molt menjar sense ni tastar-lo! Cal racionalitzar tota la despesa que fem i amb aquest anunci no volen deixar indiferents a ningú. IKEA no vol només evidenciar aquesta realitat sinó a més a més oferir solucions per intentar reduir el percentatge de menjar que es tira aquest Nadal. A Laotranavidad ofereixen consells senzills per ajudar a planificar, dosificar i fins i tot reciclar tot el que comprem per cuinar aquestes festes.

Correus té com objectiu que aquestes festes les distàncies no impedeixin la retrobada amb un ésser estimat. És per això que a través de la seva campanya a facebook #ElSelloDeLaNavidad els usuaris han hagut de respondre cinc preguntes sobre la persona amb la que desitgen compartir aquestes dates especials, i amb la seva aplicació podran compartir moments feliços. El guanyador escollit obtindrà un vol d’anada i de tornada al destí desitjat.

Vueling vol ser la companyia aèria dels desitjos nadalencs amb “Flying Wishes”, on convida a felicitar les festes d’una manera original, sorprenent i interactiva creant una felicitació de nadal personalitzada i comprovar com s’envia de manera virtal a qualsevol lloc del món gràcies a l’ajuda dels treballadors de la companyia. Iberia tampoc es vol quedar enrrere i volen que els seus clients sentin el calor del Nadal. Per això la seva campanya nadalenca “Siente el calor dela Navidad”, a banda d’oferir la possibilitat d’escriure la carta als reis a bord de l’avió, ha consitit en vestir un avió per a que es trobi ben calentó!

El carismàtic Super Mario Bros va voler sorprendre els seus fans per Nadal. Fa uns dies Nintendo va preparar un set especial en un centre comercial americà per a que qualsevol que volgués pogués parlar amb el mític lampista.

Google ha presentat el seu primer exemple de vídeo de realitat virtual 360º interactiu de Google Spotlight Stories, creat per presentar noves maneres de narrar les històries ja que permet diferents subtrames segons les eleccions que vagi realitzant l’espectador. “Special Delivery” ha estat creat pel conegut estudi Aardman i seguim les peripècies d’un porter que nota que hi ha algun intrús però no acaba de descobrir que es tracta de l’home vestit de vermell amb una gran barba blanca!

Mireu, mireu, més anuncis nadalencs!

Fa unes setmanes ja us varem ensenyar algunes de les campanyes de publicitat nadalenques més originals i virals de la xarxa. Però ens han arribat alguns exemples que la seva originalitat, irreverència, tendresa o bellesa en l’animació no hem pogut estar d’ensenyar-vos-los!

¿Què passa quan Santa navega per internet i juga en una web no autoritzada? Doncs que el seu ordinador és contagiat pel perillós “Bah-Hum Bug” i els hackers segresten la seva llista de nens bons i dolents! Aquesta és la divertida campanya de la marca d’antivirus  Norton. Santa és doncs víctima dels pirates informàtics, però es nega a pagar un rescat, així que demana al seu fill que l’ajudi a arreglar-ho, per acabar descobrint que la llista ha estat filtrada, tot un wikileaks! I es clar, Santa amenaça amb regalar carbó a tothom!!!! La companyia de telefonia Mobistar ens vol recordar que cal mantenir contacte amb els nostres “coneguts”, perquè una parella es coneix en èpoques nadalenques, es troben i es destroben, sembla que l’amor pot néixer…però, glups!

També podeu veure el punt de vista del noi aquí.

Lily & the Snowman és un encantador i adorable curt animat de la companyia de cinemes Cineplex. És la història d’una nena i el seu ninot de neu, que amb el pas dels anys cau una mica en l’oblit. Estarà ella encara a temps de recuperar la màgia de la seva relació amb el seu amic de la infància? L’anunci de la Loteria Belga ens porta un encantador ninot de neu animat que somia amb unes vacances a la vora de la platja i les palmeres (sembla la dèria dels ninots de neu, com l’Olaf de Frozen!), però es clar, això queda molt lluny del seu nevat hivern. Les criatures del bosc es mobilitzen per ajudar a fer el seu somni una mica més proper!

I per acabar un tendre anunci d’IKEA Austràlia on els nens ens expliquen quin són els millors regalss. De llagrimeta…Igual que el nou anunci de Nadal de Campofrío, un curtmetratge de factura cinematogràfica amb dos protagonistes de luxe com Tristán Ulloa i Emma Suárez dirigits per Icíar Bollaín, amb la història d’un home que desperta d’un coma.

Doncs jo estic fart del Nadal!

Cansat de tanta dolçor i bon rollo? Doncs no passa res, també hem pensat en alguns vídeos o aplicacions que et poden ajudar amb el teu estat d’ànim.

L’animador Eoin Duffy és un mestre en el costat fosc de les festes, perquè la seva animació “Happy Holidays” ens porta un Santa Claus desencantat que per alguna raó tràgica pensa que pot volar! I una família imbuïda d’esperit nadalenc es troba amb un Santa Claus una mica massa begut per portar el seu trineu en l’animació en stop-motion de Ron Wells “The Holiday Spektakulär”.

Els videojocs també incorporen capítols i extensions d’esperit nadalenc durant aquest període. Ubisoft ha mostrat un nou anunci en imatge real del videojoc en desenvolupament The Division. Un nen ens canta Holy Night, però el clima nadalenc queda trencat per una mica de violència… I alguns desenvolupadors de videojocs també han fet una mica el gamberro, com ara a Don’t Shoot Santa (per practicar tir amb Santa Claus) o Santa Claus the Witch Hunter (amb un combatiu Santa Claus alliberant els nens en mans de les bruixes).

Cansat de les discussions polítiques a les taules dels dinars de Nadal? Amb les eleccions taaaan recents i dos governs encara per formar? Buf! La solució ens la porta l’aplicació mòbil “Noche de paz”, que detecta quan es comença a parlar de política en una conversació i intervé per proposar nous temes de conversa i evitar així que la cosa acabi en un drama.

El consumisme d’aquestes dates us posa malalts? Per reafirmar-vos en les vostres conviccions antinadalenques us proposem que feu una ullada al consum nadalenc en temps real consulteu aquesta infografia amb comptador del consum nadalenc elaborada per Ofertia.com. Vols més números? En una encantadora animació feta amb galetes de gengibre ens faciliten més informació sobre el que ens gastem en arbres, electricitat per la decoració nadalenca, regals…

Si vols fer el regal nadalenc més raro possible o bé estàs fart de les versions de sempre de les nadales de tota la vida, ja no pots més amb el veí o la fira que et fa escoltar tota l’estona Fum, fum, fum, El tamborilero, Los peces en el rio o Campanas de Belén en loop? Doncs el CD d’una organització benèfica sueca “All I Want For Christmas Is a Goat” és la solució als teus problemes! I també està disponible a Spotify… Ens porta clàssics com Jingle Bells, Silent Night o White Christmas interpretats per cabres! Un èxit segur!

Fart dels pongos? En una iniciativa divertida, a Alemanya l’editorial Bastei Lübbe i Hugendubel permetran durant tres dies a tres ciutats alemanyes desfer-se dels pongos nadalencs i obtenir a canvi un llibre a través de màquines automàtiques. Estem segures que aquí una iniciativa com aquesta tindria molt d’èxit, perquè hi ha cada pongo…

No suportes a algú i li has de fer un regal? Cap problema, des d’Austràlia pots enviar a qui vulguis un perfecte paquet embolicat per regalar amb carbó!!!! A Send Coal ja han esgotat les existències d’aquest any però penseu-hi pel proper any!

Us agradi o no el Nadal, estigueu imbuïts d’esperit nadalenc o no, us desitgem unes Bones Festes!!!!

Imma Garcia

%d bloggers like this: