Arran de l’estrena de la setena de Star Wars, ens han arribat anècdotes, històries, … Us expliquem algunes!!!

Nyones nosaltres????

Alguns de vosaltres heu criticat el vídeo que encapçalava el darrer Butlletí, l’anunci de Nadal de John Lewis. Que si ens havíem passat de tou, que si ens havíem tornat unes nyonyes… Nyones nosaltres??? Ha!

Aquí teniu la Dark Version de l’anunci. A veure si ara ploreu (o rieu!).

Qui fa què a la pel·li?

Aquí teniu una infografia que mostra el paper que cada un dels diferents professionals creatius juguen en la construcció d’una producció cinematogràfica. En aquest cas, a Star Wars: el Despertar de la Força.

En què es va inspirar George Lucas?

George Lucas sempre ha dit que per la creació de la història de la Guerra de les Galàxies s’havia inspirat en Flash Gordon. Però coneixeu les aventures de Valérian i Laureline?

Valérian i Laureline és un còmic franco-belga publicat per primera vegada en el nombre 420 de la revista Pilote el 9 de novembre de 1967. El 1970, l’editorial Dargaud va recopilar les aventures d’aquests dos personatges espacials en una sèrie que es compta entre les millors i més espectaculars del còmic francès dels 70.

Aquest còmic te lloc al segle XXVIII i explica les aventures de dos agents membres d’una agència encarregada de mantenir la pau en l’univers i amb una nau que viatja tant en l’espai com en el temps.

Alguns dels detalls de la pel·lícula són curiosament similar a la pel·lícula: el Falcó Mil·lennari, el dolent amb la cara destrossada, l’heroi atrapat en un bloc de plàstic líquid (o de carbonita)… la trilogia de Lucas està plena de detalls sospitosament semblants, tant en el guió com en l’aspecte visual de les seves aventures. Quan Jean-Claude Mézières, el dibuixant de Valerian et Laureline, va veure la pel·lícula de seguida va ser conscient de les similituds i va escriure George lucas. Mai va rebre’n resposta.

Aquí trobareu més imatges i similituds.

Ser o no ser… el teu pare

«Jo sóc el teu pare» sona gairebé tan rotund com «ser o no ser». I què passaria si Shakespeare hagués situat l’acció de les seves reflexions sobre el poder, la traïció i la família a «una galàxia molt, molt llunyana»? Què seria de la nostra cultura si Darth Vader hagués estat creat fa quatre-cents anys?

L’escriptor nord-americà Ian Doescher ha respost a aquesta pregunta amb una sèrie de llibres, William Shakespeare ‘s Star Wars (La guerra de les galàxies, per William Shakespeare). Ha reescrit les aventures dels protagonistes de la saga galàctica amb el llenguatge i el to que hagués emprat William Shakespeare; fins i tot recrea el pentàmetre iàmbic, el tipus de vers que Shakespeare utilitzava per a les seves composicions. Cada llibre està titulat igual que la pel·lícula en què es basa però, és clar, en l’anglès de l’època isabelina, en què Shakespeare va viure i va escriure, i que també es reflecteix en les il·lustracions de la coberta i de l’interior dels llibres.

La pàgina web d’aquesta versió de La Guerra de les Galàxies segons William Shakespeare -o segons Ian Doescher, més aviat- inclou també un generador de sonets d’amor shakespearians i galàctics, a més de guies de lectura per a professors.

El cert és que la frase “Luke, jo sóc el teu pare” va marcar una generació (i recordem la veu de l’enyorat Constantino Romero!). Però com que no és una frase que agradi dir així com així, aquesta casa de preservatius l’ha fet servir per demostrar que són els més segurs de la Galàxia. En fi, si els voleu veure en directe aquí els podeu comprar.

Rapejant per les Galàxies

Ja sabem que quan parlem de ciència ficció, efectes especials, robots, droids… se’ns mira com si fóssim quatre rarets. Però no! La Guerra de les Galàxies te seguidors de tot tipus i sobretot molt creatius. Així que mireu quantes coses ha provocat la famosa saga.

Genius és una web que recull informació al voltant de les lletres de cançons. I han fet un treball de filtratge de les lletres de milions de cançons per trobar totes les referències a Star Wars en el rap.

La primera aparició que han trobat és del 1987 al clàssic de Kool Moe Dee “How You Like Me Now”.  El personatge més rapejat és, com no, Darth Vader, el personatge malvat, el poderós. Però us sorprendrà el munt d’esments que hi ha als Ewoks, els peluts i dolços habitants del planeta Endor, i que C-3PO és utilitzat sovint per parlar dels oficials de llibertat condicional.

Ara bé, el veritable MC Jedi és Eminem, que és qui més cops ha esmentat personatges de la saga als seus temes. En un d’ells, Rain Man, fa un cross-story una mica boig, Eminem rapeja una situació en què Darth Vader forma una aliança amb Lex Luthor i mata Superman, després que Eminem hagui posat enganxines de tots tres a la nevera.

I, és clar, videojocs!!!!

Una història pot ser la font d’un videojoc. Una gran història com Star Wars ha donat peu a més d’un centenar de videojocs!!! Aquí tens un resum dels més interessants i rellevants. I aquí tens una llista encara més seleccionada d’aquells que es consideren els millors dels millors.

Clar que no tot és or en la relació entre videojocs i Star Wars. També us posem aquí els 10 pitjors jocs de Star Wars de la història (fins ara)…

Marisol López

%d bloggers like this: