Qualsevol moment de la vida es pot explicar millor amb una imatge d’art medieval. Per això han sortit una sèrie d’iniciatives que, a partir d’imatges clàssiques, comenten problemes quotidians dels millennials amb un gran sentit de l’humor. Els diuen “medieval reactions”.

Durant aquest darrer any 2015 s’han fet molt populars a la xarxa imatges d’art clàssic amb un text que explica la imatge. Aquest comentari fa servir l’humor per parlar de situacions quotidianes de la vida de les persones, sobretot dels joves millennials, i l’il·lustra amb una imatge de l’art clàssic.

La prova que aquest fenomen viral està realment triomfant és, per exemple, el compte de twitter Medieval Reactions, que té 354.000 seguidors. Aquest compte, que en només 10 dies va aconseguir 200.000 seguidors, pertany a Cathal Berragan, un estudiant de filosofia de la Universitat de Warwick (UK) de 19 anys. El jove va publicar el primer tweet el 16 de març de 2015 i des d’aleshores l’èxit del compte ha anat creixent i ha estat citat en alguns diaris com The Independent i Mirror i en webs com Comedy Central o Buzzfeed.

Us cas similar el trobem a Facebook, on la pàgina Classical Art Memes ja té 860.00 seguidors que repostegen, comenten i sobretot riuen amb les ocurrències i sobretot amb com d’adequats són els comentaris.

Però abans que arribessin aquests comptes de twitter i facebook, ja vam poder conèixer aquest tipus d’imatges amb El Hematocrítico de Arte, un blog que recopila obres pictòriques clàssiques i els hi afegeix una descripció/títol en castellà i el títol “original” en una barreja de llatí, italià, alemany, castellà i/o francès segons l’origen de l’autor de les obres. Boníssim!  L’èxit que ha recollit aquesta pàgina ha permès al seu autor, Miguel Ángel López,  treure dos llibres amb aquestes imatges i les corresponents frases descriptives.

I quins temes o situacions són els més tractats en aquestes pàgines d’humor? Doncs, per exemple hi ha un munt de “medieval reactions” que fan al·lusió a la famosa i molt temuda friendzone, aquella zona en la que  un noi cau quan la noia que li agrada li diu “ets el  meu millor amic”, i una força còsmica superior arrossega la víctima a la friendzone d’on ja mai més podrà escapar. També són habituals les imatges que fan referència a l’estudi i al seu entorn: no poder concentrar-se, quan intentes copiar-te en un examen, quan demanes que t’apugin la nota però al final te la baixen i un llarg etc. I un altre panorama representat sovint és la festa, imatges amb les quals ens podem identificar quan hem begut i intentem fer-nos un selfie al lavabo amb els amics, o quan has d’aconseguir que el porter d’una discoteca deixi entrar al teu amic/ga que amb prou feines s’aguanta dret… Tot situacions que la majoria de persones vivim habitualment i per tant ens veiem totalment reflexats en elles, i malgrat algunes en realitat siguin força “dures” a la vida real, al fi i al cap em de saber prendren’s la vida amb cert humor, no?

Us deixem amb un article on podreu trobar molt exemples. Gaudiu-ne!!!!

.

.

.

.

Selene B.

A %d bloguers els agrada això: