Aquesta pàgina vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

Un tribunal turc jutjarà Smeagol o Gollum, per saber si un metge ha d’anar a la presò per insultar el president de l’estat, Recep Tayyip Erdoğan. El doctor Bilgin Ciftci va publicar uns tweets amb una imatge que comparava Erdoğan amb Gollum, però en la seva defensa afirma que era amb Smeagol amb qui el comparava, que intrínsecament no és dolent. Insultar el president a Turquia comporta una pena de presò. Ara, serà el tribunal turc qui decidirà si Smeagol és dolent o només té males influències… Peter Jackson i els guionistes del Senyor dels Anells recolzen la defensa del doctor Ciftci.
El Tiny Arcade és petit joc d’arcade retro imaginat per TinyCircuits i llançat en Kickstarter. Aquest estudi, amb seu a Ohio, va voler reproduir el gabinet del joc d’arcade en una escala més petita, amb un petit joystick, botons petits, una bateria recarregable USB, una pantalla de 16 bits petit i tots els seus jocs favorits de la plataforma Arduino: des Outrun a Space Invaders.
Si voleu posar al vostre futur infant el nom d’un filtre d’Instagram no patiu: hi ha més gent com vosaltres. La web BabyCenter.com ha fet un estudi dels noms preferits per als nadons el 2015 i un nom com Lux (per a noi) ha pujat un 75% des de 2014. Casualitat que sigui el nom d’un filtre d’Instagram? No ho creiem, sobretot perquè altres noms de filtres també surten a la llista dels més utilitzats. Voleu veure la llista sencera?
Si ets fan o senzillament has vist alguna vegada Bola de Drac Z, sabràs què és el planeta Namek, el lloc de naixement d’en Satanàs Cor Petit, oi?

A la web Change.org s’ha creat una petició, que ja compta amb més de 30.000 firmes, on els fans de Bola de Drac demanen a la Unió Astronòmica Internacional què canviï el nom del planeta Kepler 22-b per Planeta Namek. Kepler 22-b va ser descobert el 2011 i està considerat  el primer planeta fora del nostre sistema solar que es troba en la zona habitable d’una estrella, i que podria tenir aigua líquida en la seva superfície.

Si bé l’única imatge que hi ha d’aquest planeta és una creació de la NASA (la imatge superior), és cert que tots dos planetes tenen certa similitud, ja que el Kepler 22-b te un color turquesa similar al Namek (la imatge inferior). Aquest planeta es troba a sis-cents anys llum de la Terra. De moment, no sembla que hi hagi indicis de vida namekiana però la idea que un planeta real tingui el nom d’un planeta de Bola de Drac sembla que està entusiamant els fans. Vols recolzar la petició?

Aquesta dona és la Mary Anderson, una inventora americana. I va fer un invent que sovint us ha salvat la vida. I és que la Mary Anderson va inventar l’eixugaparabrises. Com s’ho feien abans? El conductor baixava del vehicle, netejava el vidre i tornava a conduir. En voleu saber més?
Segur que no sabíeu (ni imaginàveu de cap de les maneres) que Bertrand Russell havia aparegut en una pel·lícula de Bollywood. Oi que no? Doncs sí!!! A la pel·lícula Aman es parla d’un jove metge indi que visita el filòsof, de 95 anys, i l’entrevista abans de marxar a Japó a tractar víctimes de les bombes atòmiques. Imperdible!!!
El passat dia 2 de desembre, el diari australià Herald Sun va sortir amb el que suposem que va ser una errada a la data: ens va transportar al 2105!!! Això va provocar un munt de reaccions a internet, principalment pel fet que, tot i haver passat gairebé 100 anys, Oprah continuï estant tan bé!
width="246" Ara pots fer videotrucades a Minecraft. El famós youtuber CaptainSparklezens ho ensenya en unvídeo on es fa una trucada de vídeo a ell mateix des del propi joc Minecraft . El grup Verizon és el responsable del projecte i revela el procés darrere de la videotrucada per Minecraft.
Les converses al llit són importants en una relació, però complicades en relacions a distància. Per això s’ha creat Pillow Talk, un sistema que permet sentir la presència de la teva parella. Quan vas al llit, la polsera que contè un sensor cardíac que permet compartir els batecs del cor amb un altaveu. Pots escoltar i sentir els batecs del cor de cada un a través de l’altaveu que es coloca sota el coixí. És a Kickstarter.
A pocs dies de l’estrena de Star Wars: The Force Awakens, una gelateria, Ample Hills Creamery ha creat dos gelats d’edició limitada. ‘The Dark Side’ es fa amb gelat de xocolata negra amb melindros de xocolata fudge espresso, crispies de cacau i perles de xocolata blanca. “The Light Side’ és un brillant gelat de núvol (ja sabeu, la llaminadura) amb un grapat de trossets de cruixent de cacau fets a mà. Els sabors dels gelats van ser dissenyats amb Disney. Es poden encarregar al lloc web de la gelateria.
Codemasters ha posat a prova el seu joc F1 2015 amb pilots reals. Alex Lynn, Anthony Davidson, Pascal Wehrlein i Toby Sowery han conduït al videojoc i expliquen en aquest vídeo com ha estat la seva experiència i com de pròxima resulta a la realitat.

.

.

.

.

Marisol López

%d bloggers like this: