El passat 14 d’octubre, Forbes va publicar un article en què parlava sobre els youtubers que més diners han guanyat l’any 2015 gràcies a YouTube. La quantitat mínima que s’ha hagut de guanyar per formar part d’aquesta llista és de 2.5 milions de dòlars al juny de 2015! Aquesta xifra ja és prou sorprenent, però és que a més, la majoria dels que formen part d’aquesta llista tenen menys de 30 anys.

I què és un youtuber? Un youtuber és algú que penja vídeos a YouTube, normalment de contingut propi, i en particular algú que tingui una comunitat de fans considerable. Encara que l’expressió youtuber pot fer referència a qualsevol persona que formi part de la comunitat YouTube, es refereix més aviat a aquestes persones creadores que comparteixen el que fan.

I quin tipus de contingut és el que pengen els usuaris que han aconseguit guanyar tants diners a través de YouTube? Hi ha de tot, des de tutorials de maquillatge a reaccions/comentaris a videojocs, però predomina la comèdia i l’humor.

Els diners que aconsegueixen aquestes persones provenen majoritàriament de la publicitat –integrada en els vídeos o en forma d’anuncis previs que no es poden saltar- però algunes d’aquestes estrelles d’Internet han fet un salt a la indústria televisiva, cinematogràfica o musical, i sobretot a l’editorial. És força habitual que una editorial li proposi a un youtuber reconegut escriure un llibre (o signar-lo amb el seu nom encara que l’hagi escrit algú altre).

La legió de fans que tenen aquesta gent és tan gran que per exemple, Zoe Sugg (coneguda a internet com a Zoella), de 25 anys i nascuda al Regne Unit, va superar amb el llançament del llibre Girl Online el récord de vendes de la primera setmana que fins llavors tenia Harry Potter (J.K. Rowling). Aquesta noia no forma part de la llista de Forbes però té més de 9 milions de subscriptors i és molt estimada pels seus fans.

Després de llegir tot això potser teniu curiositat per saber qui és la persona que es troba en primera posició a la llista de Forbes: Felix Kjellberg, un noi suec de 26 anys conegut a YouTube com a Pewdiepie. Felix és un noi que va començar gravant-se mentre jugava a videojocs i ha aconseguit gairebé 40 milions de subscriptors. De fet, el seu és el canal amb més subscriptors de tot YouTube, més que Rihanna, One Direction, Justin Bieber o altres celebritats, una xifra increïble, igual que la dels seus ingressos: 12 milions de dòlars.

Malgrat no arribar potser a aconseguir aquestes xifres astronòmiques, també hi ha youtubers a casa nostra que generen molt de feedback i tenen una gran legió de fans. Alguns dels noms més coneguts són: ElrubiusOMG (amb uns 14 milions de subscriptors, se situa en el tretzè lloc en la llista de canals amb més subscriptors de tot YouTube), Vegeta777, Wismichu o Auronplay. El contingut que comparteixen sol ser de caire humorístic i/o relacionat amb els videojocs. Gràcies als seus canals de YouTube han aconseguit ser convidats a programes de ràdio i televisió, o a teatres per a representar els seus propis shows. Raúl, més conegut com Auronplay, va confessar al programa El rincón de pensar, de Risto Mejide, que ell era “un youtuber cutre”, i que tots els seus vídeos els gravava amb una webcam normal, no tenia cap mena d’il·luminació professional i l’únic que feia servir era un bon micròfon.

Així doncs, us animeu a provar sort en aquest “mundillo”? És cert que en els nostres temps el que té èxit avui pot acabar desapareixent demà però de moment sembla que YouTube encara té coses a oferir-nos durant un temps.

.

.

.

Selene B.

A %d bloguers els agrada això: