A l’estiu vam recollir unes quantes notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

L’èxit d’aquesta secció ha fet que haguem pensat en mantenir-la i continuar posant-vos al límit del que és creatiu i el que és, definitivament, freaky.

Un fan de Miyazaki ha donat vida als seus pòsters, convertint-los en gifs a partir d’alguna de les imatges de cada pel·lícula. Això ens ha permès veure uns nous cartells vius i que ens transporten a l’univers de cada pel·lícula.

I vist que es pot fer així i que el resultat és molt més motivador, perquè les pel·lícules que s’estrenen ara continuen presentant digitalment pòsters immòbils?

Aquest dron va ser atacat per dues àguiles mentre estava filmant les muntanyes. Les àguiles van pensar que era menjar i se’l van emportar i el van estampar contra terra. Mai havies vist les ales de les àguiles tan de prop!!!
Pixel Vision és una consola portàtil amb un aire retro creada pel dissenyador suec Love Hultén. Com podeu veure a la fotografia, no es tracta d’una consola normal. Aquest petit dispositiu està cuidat fins al més mínim detall. La carcassa és de fusta de noguera i cada unitat es fa de manera individual. A l’interior te una Raspberry Pi A + connectada a una pantalla LCD de 3,5 polzades i s’hi poden carregar uns 10.000 jocs. Si la voleu demanar per reis, la Pixel Visión és a Kickstarter.
La productora japonesa de pel·lícules Toho Studios ha anunciat una nova peli de Godzilla, amb una bèstia més gran, més terrorífica i més destructiva que mai, de més de 100 metres d’alt. L’acció estarà basada principalment al Japó tot i que també hi haurà acció als EUA. Godzilla Resurgence s’estrenarà al Japó l’estiu de 2016.

Dumb Cuneiform és un projecte que converteix els teus tuits en tauletes de fang amb el text transcrit en escriptura cuneiforme. Perquè els tuits, ja sabem, són efímers i en canvi el text gravat en fang dura per sempre. I tot per només 20$!!!
Islàndia és un país fantàstic, i el més meravellós són els seus paisatges. Seria una llàstima destrossar-los amb torres d’alta tensió! Per això l’estudi d’arquitectura Choi+Shine va crear Land of Giants. En aquest projecte, les avorrides torres de sempre es transformen en éssers gegants en diferents moments i postures. Esperem que properament es faci realitat!
Ruanda acollirà el primer aeroport per a drons dissenyat per l’estudi Norman Foster. Aquest dronport ha de servir per repartir medicaments i altres productes de primera necessitat sense que calgui construir carreteres i túnels. Els drons poden transportar 10kg de càrregar en rutes d’uns 100km amb un mínim cost.

Els dronports tindrien dues vies, una per material mèdic i una altra per altres materials. Hauria d’esdevenir un tipus d’infrastructura ubíqua similar a la xarxa estacions de servei per al trànsit rodat. El projecte s’estendrià fins al 2020 i el seu propòsit és d’arribar als 40 dronports distribuïts per diferents punts del continent.

Una agència de Minneapolis ha creat l’app Handshake Tester. Quina és la utilitat d’aquesta app? Doncs ni més ni menys que practicar per donar la mà de forma ferma. Et baixes l’app, i a partir d’aquí només cal apretar, moure, i el test et donarà el resultat de com dones la mà. Significarà aquesta app el final de les mans toves i mortes? Per fi?
La cadena australiana de menjar ràpid Chicken Treat ha contractat Betty, una gallina, com a community manager. La gallina fa els tuits i esperen que algun d’ells contingui una paraula de 5 lletres amb sentit. Ara per ara, la gallina i els seus tuits tenen 38.000 seguidors esperant la paraula màgica!!!!

.
.
.
.

Marisol López

%d bloggers like this: