Cada any són més les persones que decideixen celebrar Halloween en el nostre país com es fa als paísos anglosaxons. No obstant, també hi ha detractors: si aquí ja tenim la Castanyada, per a què volem Halloween, que no és més que una festa que celebren als Estats Units? Tant si sou dels primers com dels segons, segur que us interessarà saber quins són realment els orígens de la celebració de la nit del 31 d’octubre.

.

El que sí que tenim clar és que, en general, ens agrada passar por. Sí, és cert, passem un mal moment al principi però alhora ens reconforta saber que allò que estem veient és ficció i que la por acabarà amb el final de la pel·lícula o del llibre (fins i tot abans, si no podem suportar-ho i parem la peli o tanquem el llibre). A més, els científics han descobert que, quan veiem una pel·lícula de terror o llegim un relat d’aquest gènere, la zona que s’activa del cervell és la mateixa que la que s’activa quan estem sentint plaer. Aquesta sensació de plaer ens envaeix un cop superem una escena de por, malgrat ens haguem espantat i haguem donat un crit o un petit salt. Als pocs segons som conscients que res dolent ens està passant a nosaltres i podem, fins i tot, riure de la nostra reacció. Sembla ser que aquesta experiència és comparable a la de muntar en una atracció de caiguda lliure i les sensacions que ens produeix.

Per tant, ara que ja sabem que no us estem fent una mala jugada amb aquest post, us parlarem d’unes quantes apps, jocs, pel·lícules, … que tracten el tema de la por. Preparades? Preparats? No apagueu la llum!!!!!

Apps i webs

Ghost Lens

En aquest article podem trobar deu apps per fer por a nosaltres mateixos i/o als altres. Algunes són divertides, com GhostLens, una app per iOS que fa fotos fantasmagòriques. D’altres us ajudaran amb la salut, com el Zombies, Run!, una app que et motiva per córrer mentre t’explica una història de zombies que et persegueixen. Hi ha variacions de Minecraft o, com era de preveure, episodis jugables de Walking Dead. I The Hunting, una peli-app tipus Blair Witch Project catalogada com “la primera aplicació interactiva d’una pel·lícula de zombies”, i que sembla realment aterridora.

També pots mirar webs de contingut terrorífic. Algunes d’elles, com diuen a les pel·lícules, estan basades en fets reals: webs on s’expliquen històries paranormals, avistaments d’ovnis, cases encantades… i d’altres són una font inesgotable de relats, curts, imatges, crítiques de pel·lícules…

Literatura

Si vols practicar el teu anglès amb Edgar Allan Poe, tens l’opció d’escoltar el mític actor Bela Lugosi llegint El cor delator o a Vincent Price declamant El Corb.

I ja que parlem d’Edgar Allan Poe i Vincent Price, passem a un dels seus majors fans: Tim Burton. Un dels seus primers treballs va ser el curt Vincent, on va participar Price anys abans de protagonitzar Edward Scissorhands. Un doble homenatge molt recomanable!

Cinema i sèries

Passem ara a un clàssic passatemps de les nits de Halloween: les pel·lícules de por.

  • El canal de Youtube WatchMojo.com fa una selecció de 10 pel·lícules basant-se en un únic criteri: que siguin prou aterradores com per no voler (o poder!) veure-les sol!
  • MovieSpins ens presenta les 10 pel·lícules de terror que sortiran a la llum i ens aterriran el 2015-2016.
  • Si preferiu llegir una llista convencional enlloc d’un vídeo a Youtube, IGN publica un llistat de 15 pel·lícules acords amb l’esperit de Halloween.
  • Qui no recorda la mítica nena de L’exorcista o els nens d’Insidious? Si creieu que no hi ha res més aterrador que innocents criatures que representen la pura maldat aquesta llista que publica Gizmodo és per a vosaltres.
  • Cansats de les típiques pel·lícules de por en les quals un grup d’amics (adolescents) se’n van a passar-ho bé a una casa rural perduda en mig del no res i de cop un assassí en sèrie apareix i els va matant a tots? No us preocupeu, el cinema de terror no es limita aquí i creiem que les pel·lícules que suggereixen a Xataka poden interessar-vos.
  • Resulta que sou més de sèries? Cap problema. American Horror Story us està esperant. De moment compta amb quatre temporades senceres, i recentment han estrenat la cinquena, Hotel, amb la participació de Lady Gaga.  Amb el títol de la sèrie hi ha prou per imaginar-se de què va, oi?

Videojocs

Aquí el camp també és enorme. Des dels anys 80 que hi ha videojocs de terror. Clar que aquells, vistos avui dia, no fan gens de por: t’havies d’imaginar que aquell pixel era una serra mecànica. Aquí tens uns quants d’aquells jocs de por dels 80 per si els vols revisitar.

Ara, si realment t’agraden els videojocs de terror, si tens ganes de sentir la taquicàrdia, llençar el comandament de l’ensurt i sortir corrents cap al lavabo, aquí tens 12 videojocs de terror amb els quals t’ho passaràs terroríficament bé. Entre ells, com no, les dues parts de Silent Hills i PT, la llavor del que podria haver estat (i mai no serà) Silent Hill 3.

I ja per acabar, la famosísima nina Barbie se’ns presenta en una versió una mica diferent a com estem acostumats veure-la: una núvia zombie!

.

.

.

Selene Baca i Marisol López

A %d bloguers els agrada això: