A l’estiu vam recollir unes quantes notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

L’èxit d’aquesta secció ha fet que haguem pensat en mantenir-la i continuar posant-vos al límit del que és creatiu i el que és, definitivament, freaky.

L’estudi Snohetta és l’autor de La Bellesa de les Fronteres: una sèrie de bitllets de Noruega sobre el tema de la transició entre la terra i el mar. En una de les bandes dels bitllets es pot veure una fotografia en blanc i negre de la costa noruega. A l’altra banda, els codis de color dels bitllets en versions pixelades.Aquest projecte forma part d’un concurs per als nous bitllets que ha fet el Banc Central de Noruega. Els guanyadors s’anunciaran el 7 d’octubre.
És temptador fer Unfriend a persones a les xarxes socials quan us enfadeu amb ells, però és possible que d’ara endavant us ho penseu dues vegades, sobretot si són companys de feina … almenys, a Austràlia.

La Comissió de Treball Just d’Austràlia ha dictaminat que la decisió d’una persona de deixar de ser amic a Facebook d’un company de feina constitueix evidència de bullying. És cert que això no és l’única cosa que va fer (a més hi havia insults i negligència), però va servir per demostrar la “manca de maduresa emocional” de l’acusat per assetjament.

Si ets fan de la ciència ficció i la fantasia, el més probable és que hagis escoltat alguna de les llengües creades per David J. Peterson. Va crear tant dothraki com el valyrian a Joc de Trons, la sèrie d’HBO. El seu nom s’ha convertit en el més conegut de la comunitat conlang (llengua construïda). I la seva participació a la famosíssima sèrie ha estat fonamental no només per fer conèixer les llengües construïdes sinó també per augmentar-ne la qualitat. Tal com va passar amb l’èlfic creat per Tolkien o el klingon, els espectadors volen poder fer servir aquesta llengua i per això Peterson ja ha escrit una guia de dothraki. Pots llegir aquí una entrevista en què explica com es crea una nova llengua.
L’exanalista i exagent de l’Agència de Seguretat Nacional dels EUA (NSA), s’ha obert  un compte a la xarxa social Twitter amb el missatge “¿Em podeu sentir?” des del seu refugi a Moscou. En només una setmana ha reunit 1,4 milions de seguidors. Ell, en canvi, només segueix un compte: precisament el de l’Agència de Seguretat Nacional, que en canvi no segueix el seu extreballador.

La bio de Snowden a twitter? “I used to work for the government. Now I work for the public. Director at @FreedomofPress.”

La NASA ha confirmat aquests dies una de les més famoses teories científiques: hi ha aigua a Mart. És més, és aigua salada i líquida (no congelada, com s’havia especulat fins ara). Això apropa el descobriment de vida a Mart, tot i que no ens enganyem, no tindran res a veure amb els bitxos de Mars Attack!!! Però sí amb les teories del llibre The Martian. La pel·lícula s’estrenarà properament.
%d bloggers like this: