El cinema d’animació és a Sitges

El cinema d’animació té un lloc reservat al Sitges Film Festival, el festival de cinema fantàstic de Catalunya. Ja fa anys que descobrim grans noms de l’animació a la secció Anima’t. De l’anime a l’animació europea, de la tecnologia més capdavantera fins als dibuixos més tradicionals: Anima’t té espai per a propostes diverses i es veu acompanyada per una de les joies de la programació, la selecció de curts d’animació.

Hem demanat al responsable de la programació d’Anima’t, Jordi Sánchez-Navarro, que ens faci cinc cèntims sobre la programació d’enguany i això és el que ens ha dit:

.

“Dins d’una varietat que, com cada any, intenta reflectir la naturalesa pluridisciplinar de l’animació contemporània, la selecció que l’Anima’t ofereix aquest any al públic del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, és especialment variada. Com és tradicional, les tècniques amb més representación són l’animació de ninots, els dibuixos animats i l’animació 3D.

Títols com Derniere porte au sud, El criptozoólogo, Edmon, The Story of Percival Pilts o The Master demostren que l’animació stop motion segueix sent un terreny molt explorable per a gèneres com l’aventura o el terror psicològic. Curts com Cat Meet Dog, House of Uncounciousness, The Orchestra, We Can’t live without the CosmosTranche de champagne mostren per la seva banda que el dibuix animat fet a mà és el territori privilegiat de la inventiva visual. Voltaire o Sirenashow deixen ben palès que encara es pot innovar molt en el camp de l’animació 3D, mentre que joies com Uncanny Valley o World of Tomorrow ens ofereixen discursos formals i temàtics d’una complexitat extraordinària basant-se en la heterogeneïtat de la seva tècnica.”

.

I us deixem amb alguns dels trailers. Gaudiu-ne!!!!


Dernière porte au sud: making of

Edmon

Uncanny Valley

The Story of Percival Pilts

The Master

House of Uncounciousness

The Orchestra

Tranche de champagne

World of Tomorrow

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.