El cinema d’animació té un lloc reservat al Sitges Film Festival, el festival de cinema fantàstic de Catalunya. Ja fa anys que descobrim grans noms de l’animació a la secció Anima’t. De l’anime a l’animació europea, de la tecnologia més capdavantera fins als dibuixos més tradicionals: Anima’t té espai per a propostes diverses i es veu acompanyada per una de les joies de la programació, la selecció de curts d’animació.

Hem demanat al responsable de la programació d’Anima’t, Jordi Sánchez-Navarro, que ens faci cinc cèntims sobre la programació d’enguany i això és el que ens ha dit:

.

“Dins d’una varietat que, com cada any, intenta reflectir la naturalesa pluridisciplinar de l’animació contemporània, la selecció que l’Anima’t ofereix aquest any al públic del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, és especialment variada. Com és tradicional, les tècniques amb més representación són l’animació de ninots, els dibuixos animats i l’animació 3D.

Títols com Derniere porte au sud, El criptozoólogo, Edmon, The Story of Percival Pilts o The Master demostren que l’animació stop motion segueix sent un terreny molt explorable per a gèneres com l’aventura o el terror psicològic. Curts com Cat Meet Dog, House of Uncounciousness, The Orchestra, We Can’t live without the CosmosTranche de champagne mostren per la seva banda que el dibuix animat fet a mà és el territori privilegiat de la inventiva visual. Voltaire o Sirenashow deixen ben palès que encara es pot innovar molt en el camp de l’animació 3D, mentre que joies com Uncanny Valley o World of Tomorrow ens ofereixen discursos formals i temàtics d’una complexitat extraordinària basant-se en la heterogeneïtat de la seva tècnica.”

.

I us deixem amb alguns dels trailers. Gaudiu-ne!!!!


Dernière porte au sud: making of

Edmon

Uncanny Valley

The Story of Percival Pilts

The Master

House of Uncounciousness

The Orchestra

Tranche de champagne

World of Tomorrow
A %d bloguers els agrada això: