Els darrers anys hem viscut canvis enormes al món que ens envolta: smartphones, xarxes socials, drons, robots… i en canvi, el món del transport ha canviat molt poc (fins que arribin els cotxes sense conductor; llavors xalarem els que no tenim carnet!).

Però hi ha una sèrie de gent que està creant noves formes de desplaçament personal i col·lectiu que segur que seran revolucionàries… si s’acaben implantant, és clar. Per si de cas (i perquè pugueu dir “jo el 2015 ja ho vaig veure”) us n’expliquem un parell d’invents que ens han semblat especialment interessants.

El transport aeri és cada dia més pesat: has d’arribar hores abans a l’aeroport, fer una cua enorme tot i tenir el check-in a la mà, fer una altra cua enorme per passar el control de seguretat, no poder portar ni un suc que no te’l facin deixar, córrer per arribar a la porta d’embarcament, esperar hores dins l’avió… tot això si no tens el DNI caducat, és clar. En fi, un pal.

TF-X

Els cotxes són més agradables i no cal anar amb tant embolic, però clar per als conductors és cansat i segons qui et toqui de copilot és un rollo total. I si no tens carnet (podeu aixecar la mà?) l’opció és inexistent.

Per això, Terrafugia ha decidit que  necessitem un cotxe volador pràctic. Un cotxe volador que ajudarà la humanitat a assolir una nova dimensió de la llibertat personal. Així que han creat el TF-X.

El TF-X, diuen a Terrafugia, és el futur del transport personal. Un cotxe volador de quatre places amb enlairament i aterratge vertical.

Aquí tens un vídeo perquè vegis com viatjaràs d’ara endavant:

Els tubs d'Elon Musk

D’altra banda, i continuant amb el món del transport, Elon Musk (ja sabeu, cofundador de PayPal, creador de les bateries Tesla) està treballant en un transport d’alta velocitat que podria arribar als 1.100 km/h. Una nova alternativa als avions!!! No cal anar a la perruqueria perquè segur que hi surts despentinat.

La idea és que viatgem en càpsules dins una espècie de tubs pneumàtics que arribarien a aconseguir altes velocitats gràcies a la reducció de la fricció de l’aire. El projecte contempla l’ús, gairebé exclusiu, de panells solars i turbines eòliques, i transportaria tant passatgers com mercaderies.

El nou metro de Londres

I per acabar amb aquest resum dels nous sistemes de transport que ens podrien arribar en pocs anys, hi ha el projecte de canviar el metro de Londres (sí, el London Tube!) per andanes mòbils que transportarien la gent gairebé tan ràpid com ho fan els trens, però sense la molèstia dels horaris, tarifes i multituds.

Els passatgers entrarien a través de les estacions i pagarien les tarifes de la mateixa manera (algunes coses no canvien mai), però en comptes d’esperar un tren, baixaran al carril. En els túnels entre les estacions, cada carril podria accelerar (ThyssenKrupp ha descobert com fer una passarel·la de velocitat variable mitjançant levitació magnètica i plaques superposades).

Així que esperarem les novetats en el transport. Mentrestant, continuarem agafant el metro cada matí i l’avió a cada viatge llarg, i ens carregarem de paciència!
.
.
.
Marisol López

A %d bloguers els agrada això: