El temps passa inexorable, i hem tornat a ser setembre. Comences les pluges i cauen les fulles dels arbres. Els grans magatzems fan anuncis d’uniformes i motxil·les. I aquell coloret daurat de l’estiu es va esborrant de la nostra pell.

Però com deia Wordsworth, la bellesa subsisteix sempre en el record, així que anem a recordar quines són les principals notícies que han passat aquest estiu pel que fa a la cultura digital.

 1. • Microsoft ha tornat a fer un altre moviment d’au fènix i ha renascut de les seves pròpies cendres amb Windows 10, nou sistema operatiu que sembla que ha estat rebut amb comentaris positius per part dels usuaris. I no han trascendit els grans problemes i errors dels darrers OS… bona notícia per als usuaris de Windows!!!
  .
 2. • El New York Times ha aconseguit superar el milió de subscriptors a la seva edició digital. A aquesta xifra se li ha d’afegir el més d’un milio de subscriptors a l’edició impresa que també tenen accés complet a la digital. Està canviant finalment la tendència en la premsa digital?
  .
 3. • Google ha aprofitat el mes d’agost per fer uns quants canvis importants. El primer, ha modificat radicalment la seva estructura organitzativa. Ara, el que coneixíem per Google és un holding d’empreses que es diu Alphabet, i Google només és el cercador. cambio de estructura organizativa de Google, que bajo la denominación de Alphabet, ha pasado a convertirse en un holding de empresas.
  .
 4. • Google també ha canviat sorpresivament el seu logo. Aquí veureu la història del logo de Google i com ha evolucionat. Si us interessa la tipografia i el seu ús eficient en pantalles, llegiu aquesta anàlisi sobre el perquè d’aquesta canvi. Ja sabem que quan Google modifica alguna cosa, milers el segueixen!!!
  .
 5. • I per acabar de canviar coses, Google ha començat ha fer desaparèixer Google+. La veritat és que ja es veia que aquesta xarxa social no acabava de ser utilitzada per la gent que té una participació activa a d’altres com Facebook o Twitter, però fins ara per donar-nos d’alta de qualsevol nova aplicació de Google calia estar registrat a Google+. Ara han tret aquesta imposició i sembla que poc a poc van deixant morir la xarxa social que mai va arribar a arrencar del tot.
  .
 6. • Sense deixar de banda el gegant ara conegut com Alphabet, també ha declarat la sentència de mort del Flash. A partir del dia 1 de setembre, el navegador Chrome ha començat a bloquejar per defecte el contingut en flash de les pàgines web, com vídeos que es reprodueixen de forma automàtica o anuncis animats. Això farà que les pàgines es carreguin més ràpidament però resultarà un contratemps per a la publicitat.
  .
 7. • Pensàveu que ja s’havien acabat les notícies de Google? Doncs no. El canal de vídeo Youtube (propietat d’Alphabet) va posar en marxa el 26 d’agost YouTubeGaming, el spin-off amb què volen competir amb Twitch d’Amazon. Us el vam presentar abans de vacances però ara ja és totalment funcional.  Ja l’heu provat?.
  .
 8. • Acabem amb Google i comencem amb Facebook, que el passat 24 d’agost va tenir mil milions d’usuaris en un sol dia per primera vegada en la seva història. Ho va explicar el mateix Mark Zuckerberg a la seva pàgina de Facebook. Canviarà això les veus apocalíptiques que proclamen la mort de la xarxa social?
  .
 9. • Facebook també ha presentat aquest estiu M, el seu assistent personal, a l’estil Siri o Cortana. Aquest assistent, a canvi dels que ja són als smartphones d’Apple i Android, pot fer directament accions de missatgeria, o sigui, reservar restaurant o fer compres a internet. A més, està lligada a un equip d’éssers humans perquè cap pregunta quedi sense resposta i aquesta relació humana li faci ser cada cop més intel·ligent.
  .
 10. • Aquest estiu va tenir lloc a Beijing el Campionat Mundial d’Atletisme. I el Campió Mundial de Javelina, el keniata Julius Yego, s’ha fet famós no només per la seva fita esportiva, sinó perquè va aprendre a llançar la javelina… mirant vídeos a Youtube! A Kènia, la paraula atletisma va lligada a les curses. Per això Julius va haver d’espavilar-se per aprendre la tècnica de la javelina. Ell mateix diu: “Aquí a Kenya, tinc un sobrenom: ‘Mr. YouTube’. A mesura que el món avança, tot canvia. Així que potser un dia moltes persones aprendran a través de vídeos. Les respostes hi són.”
  .
 11. • El nom de Carlos Fernández Guerra probablement no us soni de res. Però segurament sí heu sentit a parlar del compte de twitter de la @policia, que te en aquests moments 1,75 milions de seguidors, més que tots els partits polítics junts, més que el FBI i més retuits que la Casa Blanca. Carlos Fernández ha estat el community manager que ha portat el compte a aquest nivell i aquest estiu ha estat fitxat per Iberdrola, que vol obrir un nou departament de comunicació digital i innovació. Veurem què ens arribarà ara des de l’elèctrica! Mentrestant, aquí teniu l’estratègia per arribar a tenir aquest èxit a les xarxes socials.
  .
 12. • Instagram ha canviat el format de les fotografies. Si fins ara totes les fotos eren quadrades (semblava una marca de fàbrica d’Instagram que ens portava a recordar les polaroids), ara podrem seleccionar també un format panoràmic. En aquest vídeo ho expliquen!

.


.
.
.
Marisol López

A %d bloguers els agrada això: