Setembre. Tornada a la feina i a les escoles. Tornen els avis i els canguros. Tornem a arribar a casa cansats i en canvi els nens, tot i que han estat a l’escola i al parc i d’excursió i a la piscina i fent anglès i dibuix, no n’estan gens, de cansats…

Sigui com sigui, el cas és que un estudi diu que una tercera part dels nens menors d’un any fan servir habitualment smartphones i tablets. És més, que ja hi ha nens que les fan servir abans dels sis mesos. Sabem que són eines interessants per entretenir i també perquè aprenguin. Però també cal controlar els continguts a què tenen accès. Aquí teniu una guia de com fer posar a punt l’iPad aband de deixar-lo als nens.

Els adolescents ja estan directament enganxats a aquests dispositius. Per ells, relacionar-se mitjançant internet i fer-hi la seva vida és el més comú. El fet que sigui el seu  nou “pati de jocs” fa que no ho considerin un lloc perillós. Per això també és interessant que si teniu fills adolescents feu una mirada a aquest article sobre els adolescents a internet.

I finalment us recomanem aquest audio d’un programa de ràdio que parla de com els nens poden fer un bon ús de les tecnologies. Perquè nosaltres creiem en el valor positiu, educador, social i creatiu de la tecnologia!

%d bloggers like this: