OFFF, el festival internacional d’art i disseny digital, celebra enguany la seva quinzena edició el 28, 29 i 30 de maig, en tres dies d’immersió creativa a Barcelona. OFFF és el festival d’art i disseny digital que Barcelona va veure néixer el 2000 de la mà d’Hector Ayuso i que s’ha convertit en la major trobada de creativitat digital del món amb la presència d’artistes referents. El festival OFFF revela tot el que arribarà en un futur pròxim en el sector de la publicitat, cinema, música, televisió, disseny…

A l’edició de 2015, OFFF organitza cinquanta-dues conferències a càrrec dels artistes i dissenyadors més influents. Entre els conferenciants d’aquest any trobarem:

  • Martí Romances, el català director d’art de Territory Studio i artífex de la màgia que s’amaga rere films de Marvel com Guardians of the Galaxy, Captain America: The Winter Soldier o el darrer gran llançament The Avengers: Age of Ultron.
  • Mischa Rozema, director del curtmetratge de ciència ficció Sundays produït per Post Panic que va recaptar 50.000$ a la plataforma de crowdfounding Kickstarter. Després de 3 anys de rodatge i producció, Warner Bros n’ha comprat els drets per la creació del llargmetratge i Mischa Rozema en serà el director.
  • Gavin Strange, artista i dissenyador de la productora Aardman Animations de Bristol, creadors de films com Chicken Run o Wallace and Groomit.
  • Momoco, estudi de disseny multidisciplinar de Londres reconegut per la creació dels títols de crèdit de pel·lícules de Hollywood i sèries d’HBO nominades als Emmy i als Bafta
  • Laika, estudi conegut per les seves campanyes publicitàries, videoclips, curts i llargmetratges com Boxtrolls, Caroline o ParaNorman.
  • Joshua Davis, artista novaiorquès, prepara la instal·lació de mapping The Deepest of Space que submergirà l’espectador en un paisatge audiovisual de 360º projectat a figures arquitectòniques i d’altres peces. Durant els tres dies de festival, Davis farà evolucionar la instal·lació de manera que cada dia les projeccions seran totalment diferents en un entorn d’absoluta innovació i relaxament.

Aquí teniu alguns vídeos de l’OFFF!

Guardians of the Galaxy visuals de Territory Studio

The Boxtrolls trailer movie de LAIKA

Títols de crèdit d’Hannibal, de Momoco

Sundays, de Mischa Rozema

%d bloggers like this: