“La música és una part molt important de les nostres vides aquí a Instagram. És una de les nostres passions, i sabem que també és una de les vostres. Seguim-la a @music, doncs!”

Així presentava Kevin Systrom, fundador i director executiu d’Instagram, el nou compte dedicat exclusivament a la música.

És la primera vegada que la xarxa social visual per excel·lència obre i administra un perfil dedicat a un tema específic. Per què? Doncs perquè dels 300 milions d’usuaris que actualment conformen aquesta xarxa, el 25% dels més populars són músics. Per exemple, si ens fixem en l’àmbit català, encapçalen la llista formacions com Love of Lesbian (40.700 seguidors), Txarango (28.200), La Pegatina (25.400), Els Catarres (12.100) i Els Amics de les Arts (10.200).

També els grans esdeveniments musicals del territori, Sonar i Primavera Sound, hi tenen una presència consolidada: 20.000 i 15.500 respectivament.

En aquest sentit, Instagram és un canal de promoció molt efectiu, sobretot per a arribar al públic jove, ja que mitjançant determinats continguts i imatges es fomenta el compromís i la complicitat dels fans i la visibilitat de l’artista. Com? Capturant instants del procés de creació o gravació, dels assajos i els directes, avançant dates de llançaments i gires, fent concursos amb marxandatge i, sobretot, mostrant de manera exclusiva el dia a dia fora dels escenaris.

L’objectiu de @music d’Instagram encara va més enllà, i el que es proposa és explorar la música en totes les seves dimensions, des dels qui la creen fins a la comunitat que l’envolta. Així, destacarà a través d’etiquetes la tasca d’artistes independents (#LocallySourced), interessos dels artistes a banda de la música (#DoubleTrack), vídeos amb contingut educatiu (#15SecondLessons), l’obra de fotògrafs, il·lustradors de discos o fabricants d’instruments, l’activitat dels fans… A més, també engegarà reptes mensuals, el primer dels quals se centra en imatges creatives d’actuacions musicals en directe: #MHPlive.

Us animeu a convertir-vos en instagramers musicals? Aquí en podeu seguir alguns que sovint ens deixen instantànies per emmarcar:

Jordi Sánchez
“Donde solíamos gritar”
Maria Corte
“D is for Duke Ellington”
Oriol Malet Miquel Tusón
Play it loud, babe

.

Per últim, però, ens queda un repte en l’esfera musical de les xarxes socials visuals: acabar d’arribar a la comunitat catalana usuària d’equipaments i escoles de música, la presència de les quals és més aviat discreta. Convé trobar l’estratègia més adequada i continguts atractius per arribar i connectar amb aquest públic objectiu tan rellevant de present i de futur com són els joves.

.

..

.

Maria Cortés

A %d bloguers els agrada això: