Amb motiu del dia de Sant Jordi us proposem alguns llibres editats aquest 2015 i relacionats amb el món del videojoc:


Vida extra. Els videojocs com no els has vist mai. Gina Tost i Oriol Boira. 2015
Els videojocs i els beneficis que ens aporten a la nostra vida quotidiana: darrere de la pantalla hi ha més que un simple joc. La periodista Gina Tost i el dissenyador de videojocs Oriol Boira ens expliquen com els jocs i videojocs formen part de la cultura, relacions i, cada cop més, els hàbits socials.

Videojuegos y mundos de ficción. De Supermario a Portal. Antonio J.Planells. 2015
Els videojocs s’assemblen al cinema i a la literatura en la seva capacitat per evocar mons de ficció complexos i immersius. Però a diferència d’aquests, són espais rics en personatges i emocions que es veuen especialment afectats per la intervenció d’un jugador.

De Supermario a Lara Croft, La historia oculta de los videojuegos. David Martinez. 2015
¿Què feia Nintendo bans de crear a Super Mario? ¿Quin va ser el primer videojocs de la història? ¿En qui es va inspirar el creador de Minecraft? Un recorregut de més de quaranta anys d’història dels videojocs amb les anècdotes  que varen acompanyar el naixement de títols com Donkey Kong, Pac Man, Resident Evil  o GTA.

La invasión de los marcianitos. Martin Amis. Malpaso Ediciones. 2015
Del conegut novel·lista britànic Martin Amis un assaig amè i divertit sobre els primers videojocs.  El llibre, relata la seva experiència i addició a les màquines arcade i retrata la societat de principis dels anys vuitanta, una època en que la tecnologia, la informació constant i la fascinació per l’espai varen començar a formar part de la vida quotidiana de les persones. Malpaso ens porta la traducció al castellà d’aquest llibre publicat el 1982.

La generación que cambió la historia del videojuego. Ricardo Martinez Cantudo. 2015
La generació dels 90 va marcar per sempre la història del videojocs: la caiguda del regnat de Nintendo i el fulgurant ascens de Sony varen marcar una dècada on l’era dels píxels va xocar violentament amb els vertiginosos avenços tecnològics i l’arribada dels gràfics 3D mentre  es lliurava una encarnissada guerra per la conquesta del públic massiu aficionat.

Análisis narrativo del guión de videojuegos. Ivan Martin Rodriguez. 2015
El llibre aprofundeix en l’esència del guió de videojocs i les peculiaritats que el defineixen.

El modelo europeo de desarrollo de videojuegos. José Patricio Pérez Rufí. 2015
En els últims anys  la indústria del videojoc s’ha convertit en el sector de les indústries creatives que més beneficis ha procurat amb un volum de negoci molt superior a la resta. El llibre estudia la producció europea de videojocs analitzant la seva situació actual després de fer un repàs als seus origens i evolució, per apuntar a futures tendències.

A %d bloguers els agrada això: