Durant els dies 2, 3, 4 i 5 de març va tenir lloc a Barcelona el Mobile World Congress (MWC), el congrés de la innovació tecnològica relacionada amb la telefonia mòbil i també aquelles innovacions que ens faciliten la vida diària, millorant algun detall insignificant que acaba aportant-nos un gran benefici.

Enguany hi van passar pel MWC més de 93.000 assistents de 200 països diferents (un 9,4% més que l’edició anterior) que representaven 2.100 empreses.

Durant aquests dies es van presentar moltíssims projectes sorprenents i innovadors dins del camp tecnològic.
Tot i que els productes centrals del congrés són els mòbils i les tabletes, no van ser els únics projectes que es van presentar i que van cridar l’atenció de professionals i públic. Aquí us deixem una breu llista de les novetats més curioses, sorprenents i interessants que s’hi van presentar:

1. Per als amants de la fotografia:

Polaroid Zip

Lenovo presenta un nou telèfon amb una càmera de fotos de 16 megapíxels. La marca ha dotat al Vibe Shot d’una càmera posterior d’alta resolució, amb una lent modular de sis peces, un sensor per a situacions de poca llum (per a les nits i també per als espais interiors), un flaix que s’ajusta a les condicions de la llum ambiental i un estabilitzador òptic.

Polaroid també ens porta novetats per el món de la fotografia. Les fotografies digitals són un bon recurs per emmagatzemar records i moments, tot i així, s’està perdent la tradició d’imprimir-les i guardar-les en un àlbum. Polaroid presenta la impresora Zip, que  et permet imprimir de forma ràpida i en qualsevol lloc les fotos que has realitzat amb el teu smartphone.

2.  Per a pares preocupats (i controladors)

Media Tek ens presenta unes sabates esportives per a nens amb un GPS incorporat que permet als pares saber on és el seu fill. Aquestes a més a més, tenen el servei de wifi incorporat.

3. AR per a empreses industrials

Fujitsu aposta per la realitat augmentada. En el seu estand presentava un sistema de visualització d’objectes a través d’un codi QR capaç d’identificar els elements d’una cadena de producció i seleccionar els necessaris per completar el procediment del muntatge. El dispositiu mostra de forma visual el lloc con ha d’anar cada peça.

4. Càrrega inal·làmbrica

Ikea tampoc s’ha quedat a casa! L’empresa sueca ha presentat una gamma de mobles (tauletes de nit, llums i taules) que ofereixen la possibilitat de carregar la bateria d’alguns smartphones sense necessitat de connectar-lo a la corrent.

5. Arriba el 5G!

Telecom presentava al MWC el 5G. Per demostrar el seu funcionament i la seva eficàcia van utilitzar dos exemples.
El primer, amb una gran posada en escena, constava d’un robot que reproduïa els moviments de la persona que es situava al seu costat mitjançant el 5G. Així es demostrava que no es necessitaven cables ni cap mena de connexió per vincular el robot amb els sensors de moviment que duia la persona.
El segon exemple  es mostrava a través d’unes ulleres que reproduien les imatges projectades en el televisor, fent que l’usuari visqui de manera més directa el que s’està emetent.

6.  Seguretat més enllà de les empremtes digitals

Fujitsu va més enllà en la cerca de la seguretat i privacitat de les dades. El mòbil llegeix l’iris de l’ull del propietari del mòbil i només es pot desbloquejar amb si el reconeix. Un pas més enllà de les empremtes digitals.
En aquesta mateixa línia, també Fujitsu aposta per Palm Secure, un mètode de pagament que reconeix les venes de la mà de cada persona. El patró d’aquestes va associat a la targeta de crèdit de cada usuari i aquest no necessita marcar cap codi per dur a terme el seu pagament.

7. Comunicacions en temps real

Huawei presenta MirrorSys. Aquesta és una pantalla de 220 polzades amb una resolució de 8K i un camp visual de 110 graus. Aquesta càmera permet realitzar videoconferències i mostrar, a partir de la gran resolució de la imatge, tots els detalls rellevants de l’entorn remot. També podrà ser utilitzada com una alternativa per realitzar noves activitats, com per exemple turisme remot o compres virtuals recorrent els centres comercials que es troben a l’altra banda del planeta.

8. Mòbils convertits en consoles

El món dels videojocs també ha estat present en aquest congrés. Cada dia és més habitual veure gent jugant amb el seu smartphone. Però sovint trobem que aquest suport tàctil no és el més adequat. Mad Catz ha presentat un gadget que permet transformar el teu smartphone en una consola i  jugar amb el comandament Control Lynx 3, que es pot comprimir per guardar a la butxaca.

9. Noves maneres d’emmagatzemar les dades

SanDisk ens presenta una solució a la impossibilitat de connectar emmagatzematges externs en dispostius iOS. Es diu iXpand i es tracta d’un pendrive que es connecta directament al teu iPhone o iPad pel connector de corrent i et permet guardar-hi directament les teves fotos i  arxius sense necessitat de penjar-les al núvol.

10. Va de rellotges…

alcatel watch3

Es deia que el MWC d’enguany anava a ser el dels wearables, i així va ser, com a mínim pel que fa als rellotges. Diverses marques han apostat per innovar i és que, avui en dia, els rellotges ja no es limiten a indicar-nos simplement l’hora.
LG presenta LG Watch Urbane LTE. Aquest té un sistema operatiu propi de LG basat en WebOS i amb capacitat LTE. En aquest s’hi pot insertar la tarjeta microSIM i per tant, deixa de ser imprescindible l’ús de l’smartphone per a connectar-se a internet o realitzar trucades.
Alcatel i Huawei són unes de les altres marques que aposten pels rellotges. En el congrés van presentar el seu primer smartwatch. Aquests s’anomenen Alcatel One Touch Watch (corretges intercanviables i connector d’USB per carregar el dispositiu) i Huawei Watch.

Cridava l’atenció el fet que els nous rellotges connectats ja no són els aparells de plàstic a què estàvem acostumats, mirant l’iWatch, sinó que semblen més els rellotges de luxe tradicionals, amb esfera i corretja de pell.

A %d bloguers els agrada això: