______________________

Alícia, la novel·la, en paper i en digital

Són innombrables les edicions que s’han fet arreu del món dels llibres de Lewis Carroll. La primera edició d’Alícia en terra de meravelles en català data de 1927 amb traducció del poeta Josep Carner i il·lustracions de Lola Anglada.

Una de les noves eines de promoció que utilitzen les editorials són els book trailers, que utilitzen l’animació i les eines audiovisuals per apropar al públic les seves novetats. Aquí en podem veure dos exemples.

Podem trobar tota classe d’ebooks i audiollibres sobre Alícia, però va ser l’any 2010 quan ens va arribar la que probablement sigui una de les millors i de més èxit aplicacions digitals i interactives d’un llibre: Alice for the iPad, que té amb unes cuidades i detallades il·lustracions. Compta amb una continuació: Alice for the iPad 2: Alice in New York.

L’últim fenòmen entre els joves lectors són els booktubers. Com Alícia és un dels llibres que més es llegeixen i treballen a les escoles, és normal que hi trobem vídeos dedicats a la seva figura.

També pots llegir la novel·la en emojis. Això sí, amb una lupa!

Més Alícia:

A %d bloguers els agrada això: