Inspira’t en el cos en moviment per comunicar sense paraules.
Eines digitals a favor de la creació contemporània audiovisual i escènica.
Generació d’efectes virtuals per acompanyar la presència real.
IDN, el festival de les imatges aliades a la dansa amb la complicitat dels nous mitjans.
Espectacles, interacció, dansa a la pantalla, instal•lacions.
Descobreix com s’inspiren els artistes en la ciència, el cinema, la música, el paisatge… inspira’t per participar en un projecte dirigit a tots els públics.
.
.
Del 26 de febrer a l’1 de març no et pots perdre els espectacles, la dansa i les activitats que ens porta l’IDN 2015 .
L’IDN (imatge, dansa i nous mitjans) és un festival organitzat per el Mercat de les Flors i NU2’S que presenta tres espectacles ben diferents, però que comparteixen l’interès i la recerca entorn de la noció de la percepció.
.
El primer espectacle és Neutral Narratives 2: Polytopya, de Pablo Palacio i Muriel Romero, i ens proposa “visualitzar xarxes neuronals artificials, creant connexions entre membres corporals reals i membres corporals imaginats”.
.
El segon, de Gilles Jobin, s’anomena QUANTIUM i gira entorn de la física. A partir de la instal•lació luminocinètica de Von Birsmarck, Gilles Jobin crea una hipnòtica coreografia per a sis ballarins, una oda a la física de les partícules en un entorn sonor immersiu.
.
Per últim podem gaudir l’entorn que construeix Nicole Seiler a Shiver. La coreògrafa investiga la relació entre imatge i so en complicitat amb les tecnologies des de fa mes de 10 anys. Shiver s’inspira en les pel•lícules de terror i ens convida a passar una estona dubtant del que veiem.
.
A més a més dels espectacles, IDN també ens proposa un festival on la dansa a la pantalla és la gran protagonista.
Una selecció acuradíssima que presenta curtmetratges i migmetratges de dansa on el cos i el moviment són els subjectes. Destaca la presentació i el debat “Filmar la dansa”, un projecte que inclou sis creacions col•lectives amb la participació de vuit coreògrafs, cinc realitzadors, dos directors de fotografia i divuit intèrprets, a través del qual s’ha volgut destacar la importància de les adaptacions audiovisuals dels espectacles que finalment formaran part del nostre patrimoni cultural.
.
En aquest festival també hi trobem un seguit d’activitats on es necessita la col•laboració i implicació del públic.
Es pot assistir a una sessió activa per als més joves, trobades amb els artistes en finalitzar els espectacles i el workshop “Redimensionant l’espai escènic. Mapping/3D/Interactivitat”.
.
Pel preu d’una entrada al Mercat, els participants, amb l’ajuda d’un grup de professionals experts, tindran l’ocasió de modificar la percepció de l’espai amb projeccions “mapades”, sistemes senzills interactius i elements 3D generats i/o estereoscòpics creats in situ a partir de les idees que sorgeixin al moment.
.
La tarda del diumenge, aquest espai “re-dimensionat” acollirà la projecció de quatre projectes fílmics en format 3D, presentats pels seus autors i amb un debat obert al públic i una gran representació dels artistes participants en aquesta nova edició del festival.
.
Programació:
.
Aquest és un breu resum dels principals esdeveniments que tindran lloc en aquest festival. Si voleu més informació sobre podeu consultar les següents pàgines:
El Blog de Cultura Digital de l‘Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) és un espai obert de reflexió i conversa al voltant de totes les formes que adopta, ha adoptat i adoptarà el món de la cultura digital, tant a l’escenari internacional com a les seves manifestacions al territori català.
L’any 2014 Varvara&Mar van crear una obra dedicada als Castellers. The highest human tower convidava els visitants a formar part d’una torre que, al final de l’exhibició, comptava amb 3.000 persones i feia 4’5 km d’alçada.
Un cop més, els artistes van demostrar que els mitjans digitals ens permeten assolir reptes impensables.
L’artista Joana Moll presenta una instal·lació que es diu “Carbolytics” sobre l’impacte energètic de les cookies publicitàries en col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center.
Els artistes Does Work, Goretex Dealer i Laura Rigau i Yessi Perse presentaran tres peces audiovisuals creades especialment per les set pantalles de l’Stage+D
L’estudi Hamill Industries presentarà un show que combina dansa i intel·ligència artificial, i a més realitzaran el disseny visual de la conferència del científic Michel André, especialitzat en bioacústica, que dirigeix el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques a Vilanova i la Geltrú.
Gris narra sense diàlegs però amb fantàstiques imatges la història d’una noia que està passant per un moment de dol després d’una experiència traumàtica.
Al principi, tot és blanc i negre, però a mesura que va superant obstacles, es van recuperant els colors del món i de la seva vida.
La banda sonora, del grup barceloní Berlinist, també pren molta importància en la narrativa i en l’extraordinària capacitat que té el vídeojoc per generar sentiments i emocions.