Inspira’t en el cos en moviment per comunicar sense paraules.
Eines digitals a favor de la creació contemporània audiovisual i escènica.
Generació d’efectes virtuals per acompanyar la presència real.
IDN, el festival de les imatges aliades a la dansa amb la complicitat dels nous mitjans.
Espectacles, interacció, dansa a la pantalla, instal•lacions.

Descobreix com s’inspiren els artistes en la ciència, el cinema, la música, el paisatge… inspira’t per participar en un projecte dirigit a tots els públics.
.
.

Del 26 de febrer a l’1 de març no et pots perdre els espectacles, la dansa i les activitats que ens porta l’IDN 2015 .

L’IDN (imatge, dansa i nous mitjans) és un festival organitzat per el Mercat de les Flors i NU2’S que presenta tres espectacles ben diferents, però que comparteixen l’interès i la recerca entorn de la noció de la percepció.
.
El primer espectacle és  Neutral Narratives 2: Polytopya, de Pablo Palacio i Muriel Romero, i ens proposa “visualitzar xarxes neuronals artificials, creant connexions entre membres corporals reals i membres corporals imaginats”.
.

El segon, de Gilles Jobin, s’anomena QUANTIUM i gira entorn de la física. A partir de la instal•lació luminocinètica de Von Birsmarck, Gilles Jobin crea una hipnòtica coreografia per a sis ballarins, una oda a la física de les partícules en un entorn sonor immersiu.
.
Per últim podem gaudir l’entorn que construeix Nicole Seiler a Shiver. La coreògrafa investiga la relació entre imatge i so en complicitat amb les tecnologies des de fa mes de 10 anys. Shiver s’inspira en les pel•lícules de terror i ens convida a passar una estona dubtant del que veiem.
.
A més a més dels espectacles, IDN també ens proposa un festival on la dansa a la pantalla és la gran protagonista.

Una selecció acuradíssima que presenta curtmetratges i migmetratges de dansa on el cos i el moviment són els subjectes. Destaca la presentació i el debat “Filmar la dansa”, un projecte que inclou sis creacions col•lectives amb la participació de vuit coreògrafs, cinc realitzadors, dos directors de fotografia i divuit intèrprets, a través del qual s’ha volgut destacar la importància de les adaptacions audiovisuals dels espectacles que finalment formaran part del nostre patrimoni cultural.
.

En aquest festival també hi trobem un seguit d’activitats on es necessita la col•laboració i implicació del públic.

Es pot assistir a una sessió activa per als més joves, trobades amb els artistes en finalitzar els espectacles i el workshop “Redimensionant l’espai escènic. Mapping/3D/Interactivitat”.
.
Pel preu d’una entrada al Mercat, els participants, amb l’ajuda d’un grup de professionals experts, tindran l’ocasió de modificar la percepció de l’espai amb projeccions “mapades”, sistemes senzills interactius i elements 3D generats i/o estereoscòpics creats in situ a partir de les idees que sorgeixin al moment.
.
La tarda del diumenge, aquest espai “re-dimensionat” acollirà la projecció de quatre projectes fílmics en format 3D, presentats pels seus autors i amb un debat obert al públic i una gran representació dels artistes participants en aquesta nova edició del festival.
.
Programació:
.
Aquest és un breu resum dels principals esdeveniments que tindran lloc en aquest festival. Si voleu més informació sobre podeu consultar les següents pàgines:
.
.

%d bloggers like this: