S’ha acabat anar a que et tirin les cartes del Tarot o et llegeixin les línies de la mà. Prou de mirar compulsivament l’horòscop i l’I Ching. Ni cartes astrals ni pòsits del te. Vols saber quan moriràs? Aquí tens un parell d’aplicacions que et donaran la informació.

Deadline treballa a partir de les dades biomètriques de l’app Salut, com la data de naixement, alçada, pes, activitat diària, etc i demana informació sobre hàbits com fumar o beure. A partir d’aquí calcula la data de la mort en base a una sèrie d’algoritmes.

La part positiva és que si es canvien els hàbits saludables, es pot veure com s’allunya la data funesta. Així, l’app funciona com un motivador que es pot consultar quan es vulgui.

Population.io calcula el lloc enmig de la població mundial amb només la data, el gènere i el teu país de naixement. Mitjançant les taules demogràfiques de les Nacions Unides, la web ens situa en el punt exacte que ocupem en aquesta llista, on tots els 7.000 milions d’éssers humans estan ordenats de més ancià a més jove. I amb la informació de sexe i país calcula la data de la teva mort.

La mort dels sers estimats és un moment molt dur, i el dol ha canviat en el darrer segle. Per això, l’equip Being and Dying està creant l’app Flutter. Pensen que la millor manera d’ajudar els adolescents amb smartphone, els humans més connectats de la història, a superar la mort d’alguna persona estimada és a través d’una app. Un dels més grans problemes de la pèrdua que provoca la mort és el silenci que es crea al voltant de la persona. Flutter permet els adolescents crear melodies curtes que expliquin com se senten i que poden compartir amb els seus amics.

Flutter s’editarà al llarg d’aquest any. Us deixem un vídeo amb imatges de l’aplicació. I mentre ens arriba l’hora, podem jugar a Sometimes You Die, un videojoc de plataformes amb missatges inquietants, o a Dumbs Way To Die, el joc creat pel metro de Melbourne per prevenir els accidents d’una manera divertidament salvatge.

Marisol López

%d bloggers like this: