Quins han estat els avenços tecnològics el 2014 que ens han canviat o ens canviaran la vida? Quins han estat aquells descobriments que, volguem o no, modificaran la creació o la difusió cultural? Aquí en tenim uns quants:

  • tornem a l’espai!!!! L’aterratge del satèl·lite Philae, controlat per la sonda Rosetta, al cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko va tornar a posar els ulls de la humanitat a les estrelles. I el vam poder veure en directe!

  • els wearables, que el 2013 véiem com una cosa estranya, esdevenen comuns. La revolució que tot això ha portat al camp de la medicina és impressionant. No ens cal ser davant el metge ni fer cua per fer-nos proves perquè es pugui saber si tenim alguna malaltia.

  • el grafè ha arribat a les nostres vides, i ha arribat per quedar-s’hi. Un material que podríem dir que hem tingut sempre als nostres estoijos d’escola revolucionarà la tecnologia del futur i les nostres vides.

  • els drons ja són pertot arreu, ensenyant-nos imatges que no podríem veure, lliurant paquets, controlant la contaminació de l’aire…

  • el hoverboard que tanta enveja ens feia a Back To The Future II és possible. I amb això veiem que les creacions de les pel·lícules de ciència ficció poden ser realitat. Quan faran l’Estrella de la Mort?

  • els robots també son pertot arreu. El 2014 els hem vist protagonitzant obres de teatre, formant part de companyies de dansa, reconeixent l’autor d’obres d’art… En aquesta foto veiem el robot Awabot, creat per Bruno Bonnell. El robot va a classe per ajudar un estudiant que no pot desplaçar-s’hi a seguir les lliçons.

  • També vam tenir notícies anecdòtiques però que ens van sorprendre o alegrar o divertir. Un directiu de Google, Alan Eustace, va saltar des de la art superior de l’estratosfera, destrossant el rècord de Felix Baumgartner. I no podem oblidar la polèmica que es va aixecar quan a les xarxes socials es va criminalitzar Steven Spielberg per caçar triceràtops…

    Recomanem molt llegir l’article d’Albert Cuesta al diari Ara fent un resum de les innovacions tecnològiques el 2014.

Fonts:

http://www.theatlantic.com/infocus/2014/11/robots-at-work-and-play/100856/
http://hipertextual.com/2014/12/lo-mejor-de-la-ciencia-y-la-tecnologia-en-2014
http://www.fayerwayer.com/2014/12/almanaque-2014-lo-mejor-del-ano-en-fayerwayer/
http://mashable.com/2014/12/13/best-tech-of-2014/
http://ticsyformacion.com/2014/12/03/las-10-tendencias-tecnologicas-para-2015-infografia-infographic-tech/
http://www.ara.cat/premium/media/productes-tecnologics-que-desaparegut-durant_0_1274872660.html

A %d bloguers els agrada això: