Quin serà el futur de les xarxes socials el 2015? L’únic que està clar és que no se sap, i que hi haurà mil canvis i sorpreses abans no acabi l’any. Tot i així, les previsions parlen de l’augment del pes de Facebook en el camp de la missatgeria instantània, novetats a Twitter i xarxes que definitivament desapareixeran.

xarxes-socials-2015

Facebook ha entrat en el món de la comunicació instantània amb la compra de Whatsapp, en el de la realitat virtual amb la compra d’Oculus Rift i amb el dels drons amb la compra d’Ascenta, que ha de permetre portar connectivitat a llocs llunyans del planeta. Tots aquests projectes, principalment Oculus i drons, han de desenvolupar-se aquest 2015, que sembla que resultarà per l’empresa un any d’experimentació i planificació, suposem que per intentar frenar la caiguda d’usuaris joves que està patint.

Twitter ha confirmat la implementació de noves funcionalitats. While you were away informarà els usuaris del més important que ha passat a la plataforma mentre eren fora. Instant Timeline tutelarà els nous usuaris i farà el mur de notícies més digerible. També tenen previst canviar la forma en què estableixen les analítiques.

Un altre dels temes on entraran de ple les xarxes socials el 2015 serà en la monetització dels seus usuaris. Ja ha començat amb els anuncis, l’aparició de tweets recomanats i finalment arribaran els moneders digitals, que permetran l’enviament de diners des de la mateixa xarxa social.

Els darrers temps s’han anat creant noves xarxes socials, moltes de nínxol, amb grans dificultats de mantenir-se. El 2015 veurem el tancament de moltes d’aquestes xarxes, i algunes fonts parlen fins i tot del final de Google+.

La interconnexió entre les xarxes socials i l’Internet de les Coses serà també una tendència el 2015, així com els intents per assegurar un augment de la privacitat de l’usuari, un dels punts més fluixos i que més crítiques han provocat el 2014.

El que es recomana per al 2015 en relació a les xarxes socials és ser més selectiu amb la gent a qui es segueix i fer neteja de followers i amics, treballar més a fons el Linkedin, esborrar les xarxes socials (i en general les aplicacions) que no fem servir i, sobretot, deixar el mòbil i les interaccions digitals fora de l’habitació per aconseguir dormir millor i tenir millor despertar.

Fonts:

http://www.ticbeat.com/socialmedia/que-podemos-esperar-de-twitter-en-2015/
http://mashable.com/2014/11/21/twitter-2015/
http://mashable.com/2014/12/22/facebook-in-2015/
http://www.puromarketing.com/42/23543/tendencias-marcaran-rumbo-social-media.html
http://mashable.com/2014/12/03/social-media-resolutions-2015/

A %d bloguers els agrada això: